De 12 Meest Idyllische Dorpjes Van Europa

Redactie - 25 juli 2016

De 12 Meest Idyllische Dorpjes Van Europa

Redactie - 25 juli 2016

Als je komende vakantie eens écht fotogenieke foto’s wilt maken, dan hoef je alleen maar de twaalf meest idyllische dorpjes van Europa maar te bezoeken. Deze dorpjes zijn zo bijzonder, dat je foto’s zeker niet kunnen mislukken. Kijk mee naar de mooiste dorpjes van Europa.

AdobeStock_96013185

12. Ittoqqortoormiit, Groenland

Ittoqqortoormiit is het meest afgelegen dorpje in Groenland. Hoewel het geografisch gedeeltelijk in Noord-Amerika ligt, is de uitstraling van het dorp Europees en behoort Groenland tot Denemarken. Je moet wel wat moeite doen om Ittoqqortoormiit te bezoeken: elke week vliegen er één of twee vliegtuigen vanaf Reykjavik (IJsland) naar het dorp.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/10-mooiste-vliegvelden-wereld/”]

Arlington Row

11. Bibury, Engeland

Bibury is een dorpje de Engelse graafschap South West England. Het dorp ligt aan de rivier de Coln en is vooral bekend vanwege Arlington Row. Dit is een beschermd gebied in Bibury en de cottages uit 1380 zijn – sinds ze zijn opgenomen in het Britse paspoort – populair bij Britse én internationale toeristen. Ben je dol op golfen? Dan is Bibury the place to be, want er zijn verschillende golfbanen in de buurt.

Albarracín Spanje

10. Albarracín, Spanje

Albarracín is een Spaanse gemeente met maar 1100 inwoners. De plek is niet alleen een nationaal monument, maar staat ook op de potentiële Werelderfgoedlijst van Unesco. Een goede reden om er binnenkort eens een kijkje te nemen. In het dorp staat een prachtige romaanse katholieke kathedraal die werd voltooid in 1600. Daarnaast is het uitzicht vanaf Torre del Andador prachtig.

Giethoorn NL

9. Giethoorn, Nederland

Natuurlijk mag ons eigen Giethoorn niet ontbreken. De bruggetjes, waterwegen, de woningen en de talloze bootjes op het water: wil je je geliefde meenemen op een romantische date, dan is Giethoorn dé plek voor jou. Het dorp wordt niet voor niets Hollands Venetië genoemd. Huur een bootje en geniet van de zon als je het meer op vaart.

Brugge Belhgie

8. Brugge, België

Van Giethoorn gaan we naar Brugge in België. Voor liefhebbers van speciaalbier en gezellige marktpleinen is Brugge een must-see. Het historische centrum van de hoofdstad van West-Vlaandeen staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. In de winter worden de gevels op het marktplein verlicht en kun je schaatsen op de ijsbaan op de markt. Brugge is lekker dichtbij, dus perfect voor een stedentrip of een romantisch weekendje weg.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/is-mooiste-eiland-caribische-gebied/”]

Uchisar Turkije

7. Uchisar, Turkije

Uchisar is een plekje in het nationaal park Goreme in Cappadocië, een landstreek in Turkije. Het is één van de meest bijzondere plekken in het land. Uchisar bestaat namelijk uit allemaal uitgeholde bergen, grotten, kamers, tunnels en passages. ‘s avonds is Uchisar en het Uchisar kasteel op magische wijze verlicht. Heel populair zijn de luchtballonvluchten over de regio.

Annecy Frankrijk

6. Annecy, Frankrijk

Annecy is een romantische stad in, hoe kan het ook anders, Frankrijk. De stad ligt aan het prachtige, heldere Meer van Annecy. In het dorp liggen talloze bezienswaardigheden en monumenten, zoals het Palais d’Isle: een voormalige gevangenis uit de twaalfde eeuw op een eiland. In de Kathedraal van Saint-Pierre kun je kunst uit de negentiende eeuw bekijken. In juni en oktover worden er in Annecy twee filmfestivals gehouden.

Hallstatt Oostenrijk

5. Hallstatt, Oostenrijk

Hallstatt is een klein dorp in Gmunden, Oostenrijk. In het dorpje wonen ongeveer negenhonderd inwoners. Hallstatt ligt tussen de Dachsteinbergen en de Halstättersee, waardoor je altijd een fantastisch uitzicht hebt. Met een kabelbaan kun je naar de Hohe Krippenstein, met een uitzichtplatform. Uniek aan Hallstatt is de waterval in het centrum van het dorp.

Bergen Norway

4. Bergen, Noorwegen

Bergen is de grootste stad in deze lijst. Het is de op één na grootste stad van Noorwegen en wordt heel toepasselijk de suv fjell genoemd, de stad tussen de zeven bergen. Bryggen (De Kade) is een rij handelshuizen uit de Middeleeuwen, in de kern van Bergen. In de oude stad vind je sfeervolle, steile straatjes. De haven, fjorden, bergen en gletsjers zijn ook geliefde plekken voor toeristen.

Marsaxlokk Malta

3. Marsaxlokk, Malta

Marsaxlokk is een traditioneel vissersdorpje in het zuidoosten van Malta. Vanwege het uitzicht op zee is het een prachtige pittoreske plaats. Langs de kustlijn vind je vele luzzu: traditionele vissersboten. Ook komen er steeds meer visrestaurants rond de baai, vanwege de toestroom van steeds meer toeristen. In Marsaxlokk kun je de Church of Our Lady of Pompei bezoeken en het San Lucian fort.

Bled Slovenie

2. Bled, Slovenië

Bled is een prachtige toeristische stad in Slovenië. Het omliggende Meer van Bled is populair, net als de wandelpromenade en het park. In het midden van het water ligt een eilandje met daarop de Mario Hemelvaartkerk. Het Kasteel van Bled staat op een 130 meter hoge rots en stamt uit de zestiende eeuw. Het kasteel kan worden bezocht, in de zuidvleugel is een museum. Als je houdt van kamperen is Bled een uitstekende bestemming. Er zijn vele campings in Bled en de omgeving van het meer.

Manarola Italie

1. Manarola, Italië

Op nummer één in dit lijstje: Manarola in Italië. Het is één van de vijf Cinque Terre dorpen in het noorden van Italië, die zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De dichtbijzijnde Via dell’Amore is een wandelpad wat Manarola verbindt met Riomaggiore. De regio heeft zeer steile rotsen en vanaf het water heb je een prachtig uitzicht op de gekleurde gebouwen. De vis- en wijnindustrie zijn altijd heel belangrijk geweest en zijn dat nog steeds, maar ook toerisme wordt de afgelopen jaren steeds belangrijker voor Manarola.

Heb jij één van deze meest idyllische dorpjes van Europa wel eens bezocht? Wat was jouw favoriete plek?