Dit zijn ze: de leukste blotevoetenpaden van Nederland

Redactie - 2 juli 2018

Dit zijn ze: de leukste blotevoetenpaden van Nederland

Redactie - 2 juli 2018

Ooit gehoord van een blotevoetenpad? Deze paden zijn speciaal aangelegd om met blote voeten te bewandelen. Lekker lopen in de natuur, over verschillende ondergronden. Ideaal om tot rust te komen, je één te voelen met de natuur en even te ontspannen. Wil je het ook proberen? Dit zijn de leukste blotevoetenpaden van Nederland.

blotevoetenpad

1. De Christoffelhoeve in Elsendorp

Het leuke van blotevoetenpaden: kinderen vinden ze ook geweldig. Zeker als je naar de Christoffelhoeve in Elsendorp gaat, want hier ligt een pad met zandheuvels, hellingen en een mooie hangbrug. Ben je hier op een warme dag, dan kun je zelfs een frisse duik nemen. Een ideaal pad om lekker te klimmen en te klauteren.

blotevoetenpad

2. Blotevoetenpad Fontana in Bad Nieuweschans

Dit blotevoetenpad in Bad Nieuweschans heeft een doel: je traint je balans en de spieren in je voeten en onderbenen. Het pad is onderdeel van kuur- en wellnessresort Fontana en je welbevinden staat hier dan ook centraal. Je loopt over verschillende ondergronden en materialen, wat je spieren goed doet. En daarna kun je natuurlijk even lekker relaxen in de sauna of het zwembad. Wil je er een weekendje weg van maken? Blijf dan een nachtje slapen in het resort, dat van jullie een 8,4 krijgt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/nederland-10x-de-mooiste-tuinenroutes/”]

3. Het Toon Kortooms Park in Deurne

Voor kinderen is dit blotevoetenpad in Deurne een feest. De route bestaat uit bospaden en graspaden en je kunt de kinderwagen meenemen. Het pad leidt je door tunnels, langs hutten en uitkijktorens. Er is ook een klankenpad, waar de kinderen zelf muziek kunnen maken. Ondertussen worden je voeten lekker gemasseerd door de verschillende prikkelende ondergronden.

blotevoetenpad

4. Hof van Twello in Twello

In het Hof van Twello ligt een gevarieerd blotevoetenpad: je vindt er gras, modder, boomstammen, grachten en een moeras. Er is zelfs een yogaweide en ook in een glijbaan is voorzien. Even helemaal tot jezelf komen? Ga dan het zintuigenpad op. Je kunt dit blotevoetenpad zo spannend maken als je zelf wilt: kies voor de natte, modderige stukken of houd het lekker droog. Op zoek naar een leuke B&B in Twello voor een weekendje weg? Kijk dan eens naar B&B Stay at Stegeman, dat maar liefst een 9,6 scoort.

5. Gouwe voeten in Bovenkarspel

Wil je dat je kinderen ook nog iets opsteken van hun dagje op het blotevoetenpad? Dat kan bij het educatieve pad Gouwe voeten in Bovenkarspel. De route leidt langs tarwe, fruit, groenten, kruiden, een vogelvijver en een windmolen en kinderen leren hier waar eten vandaan komt. Het pad heeft ook een schreeuwhuisje, waar kinderen op hun hardst mogen schreeuwen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/fantastisch-wandelen-brabant/”]

blotevoetenpad

6. Blote Voeten Zeebodempad in Kraggenburg

Dit bijzondere pad is aangelegd op de bodem van de voormalige Zuiderzee. Je begint je wandeling met een voetenbad in een koudwaterbassin gevuld met bronwater, opgepompt uit de voormalige zeebodem. Goed voor de bloedsomloop! Onderweg loop je over verschillende grondsoorten en langs kleurrijke bloemenvelden. Na afloop kun je lekker uitrusten op het terras.

7. Blotevoetenpad Kijktuinen in Nunspeet

In Nunspeet maken kinderen kennis met natuur, bloemen en planten op blotevoetenpad Kijktuinen. Ze kunnen klauteren over boomstammen, glibberen over rotsen en bosgrond voelen tussen hun tenen. Het pad is voorzien van bruggetjes, evenwichtsbalken, een bungelbrug met slingertouw, een uitkijkboom, modder, bospaden, stapstenen en keien. Een compleet avontuur op één pad!

Heb jij nog tips voor leuke blotevoetenpaden in Nederland? Laat het ons weten via de comments!

Bron: Kekmama.nl