5x mooie natuur in IJsland

Redactie - 24 december 2017

5x mooie natuur in IJsland

Redactie - 24 december 2017

Maak je een rondreis door IJsland, dan val je elke dag weer van je stoel van verbazing. Want de landschappen worden steeds mooier, de vulkanen steeds ruiger en de watervallen overweldigender. Mooie natuur in IJsland vind je overal, maar dit zijn misschien wel de vijf mooiste plekken.

Skaftafell IJsland

1. De gletsjers van Skaftafell National Park

In het zuidoosten van IJsland ligt de enorme Vatnajökull-gletsjer, de grootste ijskap van Europa. Het Skaftafell National Park is de beste plek om de gletsjer te bewonderen. Je kunt mooie wandelingen maken naar hooggelegen uitzichtpunten én je kunt gaan hiken op de gletsjer zelf. Met ijzeren crampons aan je voeten klim je over de enorme ijsvlakten, met als beloning de meest spectaculaire uitzichten. Onvergetelijk! Zoek je een goed hotel in de buurt van het nationale park, kijk dan eens naar het Fosshotel Skaftafell, dat van jullie maar liefst een 8,5 krijgt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/bestemming-van-de-maand-ijsland/”]

2. Het prachtige schiereiland Snaefellsnes

Heb je geen tijd om heel IJsland rond te rijden, maar wil je wel een aantal van de mooiste plekken zien? Maak dan vanuit Reykjavík een tweedaagse trip naar het schiereiland Snaefellsnes in West-IJsland. Dit gebied wordt IJsland in het klein genoemd, omdat het alles heeft waar het land beroemd om is: vulkanen, watervallen, een prachtige kustlijn en ruige rotsformaties. Je kunt het schiereiland helemaal rondrijden en onderweg regelmatig stoppen bij de mooiste plekken. Op zoek naar een goed hotel voor een overnachting? Hotel Budir krijgt van jullie een 8,8.

 

Seljalandfoss IJsland

3. De bijzondere waterval Seljalandsfoss

Ben je dol op watervallen, dan kun je in IJsland je hart ophalen. Het land barst van de prachtige watervallen, de één nog grootser en overweldigender dan de andere. Eén van de mooiste watervallen van allemaal is Seljalandsfoss in het zuiden van het land. Deze waterval is al een beauty als je ervoor staat (als de zon schijnt, verschijnt er een perfecte regenboog in het water), maar je kunt er ook nog eens achter door lopen. Heel gaaf!

Hverir Myvatn IJsland

4. De kleurrijke geothermische velden van Hverir

In het noorden van IJsland ligt het vulkanische meer van Mývatn, één van de meest spectaculaire natuurgebieden van IJsland. Je vindt hier zwarte vulkaankraters, grillige lavavelden en volop geothermische activiteit. Eén van de hoogtepunten is het kleurrijke geothermische veld van Hverir, vol kokende modderpoelen, hete bronnen en indrukwekkende stoomkraters. Natuur op z’n puurst! Wil je op een centrale plek bij het meer overnachten, kies dan voor Hotel Reynihlid, dat jullie een 8,7 geven.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/hoogtepunten-van-ijsland/”]

Jokulsarlon IJsland

5. Mooie natuur in IJsland: het ijsbergenmeer van Jökulsárlón

Hoeveel foto’s je er ook van gezien hebt, niets kan je voorbereiden op je eerste blik op Jökulsárlón. In dit gletsjermeer in het zuiden van IJsland drijven talloze grillige ijsbergen, vaak helderblauw van kleur. Het meer ziet er elke keer anders uit, omdat de ijsbergen ronddobberen op het water, botsen en afbreken. Je kunt een boottocht maken, maar gewoon langs de kant kijken is ook al de moeite waard. Een tip: loop ook even naar de andere kant van de weg, tegenover het ijsbergenmeer. Hier ligt een lang zwart strand waar ijs uit het meer aanspoelt. Een magische plek!

Heb jij nog goede tips voor mooie natuur in IJsland? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!