5x de mooiste stranden in Egypte met prachtige onderwaterwereld

Lise - 15 november 2023

5x de mooiste stranden in Egypte met prachtige onderwaterwereld

Lise - 15 november 2023

Egypte is een walhalla voor duik- en snorkelliefhebbers. Witte stranden, een azuurblauwe zee en een diverse onderwaterwereld: klinkt als muziek in de oren, toch? Het is dan ook niet voor niets dat er zoveel vakantiegangers naar Egypte vliegen. Deze bestemming is namelijk heel het jaar door geschikt voor een zonvakantie. Zelfs in de wintermaanden geniet je hier van heerlijke hoge temperaturen, een echte winterzonbestemming dus. Egypte heeft veel bekende badplaatsen aan de Rode Zee met de mooiste stranden. Benieuwd welke stranden in Egypte de mooiste zijn? Wij hebben ze speciaal voor jou een lijstje gemaakt met de mooiste stranden in Egypte en de mooiste badplaatsen!

Sharm El Luli

Een van de mooiste stranden in Egypte, Sharm El Luli, ligt middenin het nationale park Wadi al-Gemal. Deze kleine baai ligt op ongeveer 40 kilometer van de bekende badplaats Marsa Alam. Aan het strand is de zee vrij ondiep. Verder in het water wordt het steeds dieper en kun je goed snorkelen. Er is hier echt van alles te zien: van kleurrijke koralen, exotische vissen en zeeschildpadden. Het strand is te bereiken via de snelweg. Ondanks dat het strand ver van de grote badplaatsen ligt, is het zeker een bezoekje waard!

Het strand van Marsa Alam

Marsa Alam is een van de bekendste duikplekken op de wereld en zeker een van de mooiste stranden in Egypte. Het water is hier super helder en kalm, waardoor je alles kan zien. Dit is natuurlijk ideaal voor als je gaat snorkelen. In de zee bij Marsa Alam spot je alle soorten vissen en andere onderzeedieren. Sta er dan ook niet van te kijken als je een zeekoe of kleine haai spot.  Naast de vele dieren die er te spotten zijn, zie je ook koraal in alle soorten en maten. Dus kom jij naar Egypte om de onderwaterwereld te ontdekken dan is een verblijf in Marsa Alam zeker een aanrader. Blijf jij liever op het droge? Dan zijn er genoeg ligbedjes op het strand te vinden, zodat jij heel de dag kan genieten van de Egyptische zon!

SUNRISE Mamlouk Palace
Sunrise Mamlouk Palace

"Tweede keer dat we hier op vakantie waren. Prettige sfeer, mooi aangelegd resort en vriendelijk personeel. Heerlijke vakantiebestemming als je wilt genieten van elkaar en de heerlijke zon. We will come back!"- Marije

Bekijk hotel

Ras Mohammed National Park

Verblijf je vlakbij de mooie badplaats Sharm el Sheikh? Dan is een bezoekje aan Ras Mohammed National Park zeker een aanrader. Het park ligt ongeveer 20 kilometer van de stad vandaan. In dit park vind je een prachtig rif. Dit is een bekende snorkelplek onder vakantiegangers. Dat komt niet alleen door al het koraal en de onderzeedieren die er te vinden zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er namelijk een Brits schip tot zinken gebracht door Duitse bommenwerpers. Dus in dit water geniet je niet alleen van een van de meest kleurrijke onderwaterwereld, maar ook van een schipwrak vol geschiedenis.

Giftun eiland

Wie op zoek is naar een paradijs op aarde, moet zeker een bezoekje brengen aan het Giftun eiland. Je kan het eiland bezoeken met een boottocht vanuit de bekende badplaats Hurghada. Je vertrekt vanuit de haven van de badplaats en binnen een uurtje varen ben je op het eiland. Hier bewonder je spierwitte stranden, azuurblauw water en ondiepe lagunes. Heb je geluk dan kan je er zelfs dolfijnen spotten. Giftun eiland verdient zeker een plekje op het lijstje van mooiste stranden in Egypte!

Pickalbatros Jungle Aqua Park Resort - Neverland - Egypte
Jungle Aqua Park Hotel by Neverland

"Mooi groot hotel, voor ieder wat wils. Gezin met grote en kleine kinderen. Mooi en schoon hotel en aquapark. Je hebt 2 gedeeltes waar je veel verschillende glijbanen voor jong en oud hebt. [..] We hebben echt genoten en een top verblijf gehad. Eén week was ook veel te kort om alles te kunnen doen. Wij komen hier zeker nog een keer terug, maar dan voor langer. Dit hotel bezorgt je een onvergetelijke vakantie en is je geld meer dan waard!"- Francisca

Bekijk hotel

Dolphin House – Sha’ab Samadai Reef

De naam verklapt het al: voor wie dolfijnen wilt spotten is dit rif zeker een aanrader. Tijdens het snorkelen in dit deel van de Rode Zee, is de kans groot dat je dolfijnen spot. Dit stukje strand heeft misschien niet de kleurrijkste onderwaterwereld, maar is zeker een aanrader voor wie met dolfijnen wilt zwemmen. Je kan het stukje strand zelf bezoeken, maar er zijn ook veel excursies uit bekende badplaatsen in Egypte die je meenemen naar dit stukje rif.

Wat zijn de mooiste badplaatsen in Egypte?

Natuurlijk weet je nu wat de mooiste stranden zijn in Egypte, maar misschien vraag je je ook wel af welke badplaatsen dan leuk zijn om naartoe te gaan.

Sharm-el-Sheikh is zonder twijfel een van de meest populaire badplaatsen in Egypte. Gelegen aan de Rode Zee heeft deze badplaats turquoise wateren en prachtige koraalriffen die perfect zijn om te snorkelen of te duiken. Het is ook bekend om zijn luxe resorts en bruisende nachtleven. Naast zonnen op het witte zandstrand kun je ook genieten van spannende activiteiten zoals quadrijden door de woestijn.

Een andere fantastische badplaats aan de Rode Zee-kust, bekend om zijn kristalheldere water en kleurrijke onderwaterleven, is Hurghada. Deze bestemming trekt duikers en snorkelaars van over de hele wereld aan vanwege de vele duikplekken met prachtige koralen en exotische vissen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Hurghada Aquarium of gewoon ontspannen op een van de vele prachtige stranden zoals je hebt gelezen.

Als je op zoek bent naar rust, dan is Marsa Alam de ideale badplaats. Gelegen in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee-kust, staat Marsa Alam bekend om zijn ongerepte stranden en heldere zee. Op avontuur? Ga snorkelen bij Elphinstone Reef of ga naar het Wadi el-Gemal National Park waar je kunt wandelen door prachtige oases en oude ruïnes kunt verkennen.