4x de gezelligste hippiemarkten van Nederland

Redactie - 30 augustus 2017

4x de gezelligste hippiemarkten van Nederland

Redactie - 30 augustus 2017

Bij een hippiemarkt denk je waarschijnlijk aan Ibiza. Aan kleurrijke kraampjes met sieraden, spijkerjasjes vol franjes, de mooiste Ibiza-boots en lokale specialiteiten. Goed nieuws: voor een gezellige hippiemarkt hoef je niet meer naar Ibiza af te reizen. Dit zijn de vier leukste hippiemarkten van Nederland!

Hippiemarkt Nederland

1. De FeelGood Market in Eindhoven

Het is één van de hipste plekken van Noord-Brabant: Strijp-S in Eindhoven, het oude fabrieksterrein van Philips dat is omgebouwd tot een complex met cafés, conceptstores en restaurants. Er worden bovendien regelmatig leuke events georganiseerd, waaronder de FeelGood Market. Elke derde zondag van de maand vind je op het Ketelhuisplein volop kraampjes met creatieve, handgemaakte producten, inspirerende workshops en livemuziek. Je kunt er natuurlijk geweldig shoppen, maar ook massages krijgen, gezondheidstips verzamelen en biologische hapjes proeven. Voor kinderen is er ook van alles te doen, dus een prima uitstapje voor het hele gezin.

Hippiemarkt Nederland

2. SUPERMARKET in Maastricht

Op zondag 24 september kunnen hippies hun hart ophalen bij SUPERMARKET, een markt bij de Tapijnkazerne in het stadspark in Maastricht. Op deze markt vind je producten van ontwerpers, kunstenaars, muzikanten en andere creatieve ondernemers uit Limburg en omstreken. Daarnaast kun je er natuurlijk heerlijk eten, is er volop livemuziek en kun je er verschillende workshops volgen. Heerlijk om een middagje rond te struinen en de leukste sieraden, kleding en andere handgemaakte spullen te vinden. Blijf je meteen een nachtje slapen in Maastricht? Kijk dan eens naar Hotel Brasserie Britannique, dat jullie maar liefst een 9 geven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/7-x-gratis-dagje-zomervakantie/”]

Hippiemarkt Nederland

3. Ibiza Delight in Beachclub Klein-Schevingen

Met Ibiza Delight in Beachclub Klein-Schevingen kom je wel heel dicht bij het echte Ibiza-gevoel. Deze buitenmarkt vindt plaats op zondag 10 september in Lopikerkapel en is een kleine pop-up-variant van de We Love Ibiza Fair die in het voorjaar plaatsvond. De Beachclub wordt omgetoverd tot een gezellige hippiemarkt, met lekkere hapjes, zomerdrankjes, livemuziek en een optimaal Ibiza-sfeertje, mede dankzij het fijne strand bij de club. Natuurlijk kun je bij de vele kraampjes weer shoppen tot je erbij neervalt. Krijg je geen genoeg van snuffelen en schatzoeken? Bezoek dan ook één van de vele braderieën die in Nederland gehouden worden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/aanrader-ibiza-kinderen/”]

Hippiemarkt Nederland

4. Ibiza goes Lekker Leven-festival in Rotterdam

Kun je geen genoeg krijgen van hippiemarkten? Ga dan van 5 tot en met 8 oktober naar het Ibiza goes Lekker Leven Festival in Ahoy Rotterdam. Dit is een groot lifestyle-evenement met als thema ‘lekker, creatief en gezond leven’. Hier vind je ruim 250 kramen die producten verkopen met een link naar Ibiza, waaronder kleding, sieraden en interieurspullen. Rotterdam is sowieso een hele leuke stad om te bezoeken, dus als je er een weekendje weg van kunt maken: doen! Overnachten kan bijvoorbeeld in het Hotel Inntel Rotterdam Centre, dat van jullie een 8,4 krijgt. ‘Mooie, schone kamer, alle voorzieningen in het hotel zijn goed en netjes’, aldus Sandra.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/de-leukste-markten-in-belgie/”]

Heb jij leuke tips voor leuke hippiemarkten in Nederland? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!

 

BewarenBewaren