Dít zijn de mooiste stranden aan de Turkse Egeïsche kust

Lise - 21 maart 2023

Dít zijn de mooiste stranden aan de Turkse Egeïsche kust

Lise - 21 maart 2023

Kijk je ook erg uit naar een heerlijke vakantie onder de Turkse zon? Dan houd je er vast ook van om een dag (of meerdere dagen) naar het strand te gaan. Of je nou samen met de kinderen, met je partner of vrienden wil gaan, het strand is altijd een goed idee. Lees mee en ontdek de mooiste stranden van de Turkse Egeïsche kust!

1. Long Beach

In de leuke badplaats Kusadasi vind je één van de mooiste stranden aan de Turkse Egeïsche kust: Long Beach. De naam geeft het al een beetje weg, want dit strand is maar liefst 18 kilometer lang. Het is zo’n 15 minuten rijden vanaf het centrum van Kusadasi en vanaf daar kun je alle kanten op. Om je stranddag compleet te maken, vind je hier allemaal restaurants en cafés, maar ook handige faciliteiten als toiletten en douches. Wil je niet alleen maar luieren op je ligbed? Op Long Beach kun je ook diverse watersporten doen zoals jetskiën en parasailen.

2. Ladies Beach

Eén van de andere mooiste stranden van de Turkse Egeïsche kust is Ladies Beach. Het strand is aan haar naam gekomen door het verleden, want vroeger mochten hier alleen maar vrouwen zwemmen. Nu is iedereen welkom om te genieten van de zon, de zee en het zand. Het populaire strand van Kusadasi ligt aan een levendige boulevard met allerlei bars, restaurants en winkels. Vanaf het strand kun je het water op en mee op de bananenboot, gaan parasailen of op de golven surfen. Als je ook het centrum wil ontdekken, kun je een typische dolmusbus nemen of 20 minuten wandelen.

Verblijven in Kusadasi

Natuurlijk wil je na zo’n heerlijke stranddag ook kunnen opfrissen en uitrusten in een fijne accommodatie. In Kusadasi heb je genoeg leuke hotels, resorts en appartementen om in te verblijven. Onze tip is om te kijken naar het ruime Aqua Fantasy & Spa & Aquapark: ook erg leuk voor een kindvriendelijke vakantie!

Aqua Fantasy & Spa & Aquapark
Aqua Fantasy & Spa & Aquapark

''Fantastisch Resort! Alles was helemaal perfect, niks op aan te merken. Eten fantastisch, kamers zeer mooi, mooie grote zwembaden, personeel zeer vriendelijk en er is genoeg te doen. Een hele grote aanrader!'' - Poutas

Lees meer

3. Bitez

Op het schiereiland Bodrum ligt het strand van Bitez. Het is erg populair onder windsurfers, omdat er altijd wel een fijne wind is. Dit is erg aangenaam als je naar het strand komt om even af te koelen. Het strand van Bitez is niet heel groot, maar wel gezellig. Rondom zijn er een aantal restaurants en cafés om een lekker drankje te drinken. Als je voor extra comfort wil gaan, zijn er allemaal ligbedden en parasols die je kan huren. Het strand staat er ook om bekend erg schoon en netjes te zijn. Wij snappen wel dat dit een van de mooiste stranden van de Turkse Egeïsche kust is.

4. Camel Beach

In het westen van Bodrum ligt het bijzondere Camel Beach. Ben je een echte dierenvriend? Dan zit je hier helemaal op je plek. Er lopen letterlijk een paar kamelen op het strand die je kan bewonderen en waarmee je ook een ritje kan maken. Er zijn hier vaak toeristen die met een boottochtje hier een stop maken. Vergeet je strandlaken, zonnebril en favoriete tijdschrift niet en ga een dagje ontspannen. Eén ding is zeker: je waant je in een totaal andere wereld.

Overnachten in Bodrum

Er zijn veel mooie accommodaties om in te overnachten tijdens je vakantie naar de Turkse Egeïsche kust. In Bodrum heb je veel opties om uit te kiezen. Als je graag zonder zorgen en met veel gemak op vakantie wil, is het ideaal om te kiezen voor een all-inclusive hotel.

Salmakis Beach & Spa Resort

''Geweldige vakantie gehad. Super hotel, eten zeer lekker en gevarieerd en de bediening en het personeel zijn heel vriendelijk. Wij komen volgend jaar zeker terug.'' - Adriana

Lees meer

5. Altinkum Beach

In de kleinere kustplaats Didim vind je Altinkum Beach die zeker niet mag ontbreken op het lijstje met mooiste stranden van de Turkse Egeïsche kust. Het strand wordt niet voor niks ook wel het Gouden strand genoemd, want het bestaat uit prachtig, goudkleurig zand. Met de kristalblauwe zee erbij krijg je het ideale plaatje voor je. Altinkum Beach is voor iedereen toegankelijk door de goede ligging vlakbij de weg en door het fijne zand op een vlakke ondergrond. Als aanvulling op het zonnen en het zwemmen, kun je vanaf dit mooie strand ook kajakken of een potje beachvolleybal spelen.

6. Didim Kampi Beach

Onder de bergen en omringd met groene natuur ligt Didim Kampi Beach. Het is een mooie baai die rustig gelegen is in Didim. Omdat het een privé strand is, moet je betalen om toegang te krijgen. Dit is het zeker waard als je niet Het is een kiezelstrand met fijne kiezels, dus waterschoenen zijn niet echt nodig. In de zee kun je de onderwaterwereld ontdekken tijdens het snorkelen.

Verblijven in Didim

Wil je overnachten aan de Turkse Egeïsche kust? Kijk dan naar een leuk hotel of appartement in Didim. Je hebt hier de mogelijkheid om de rust te zoeken, maar ook eropuit te gaan en activiteiten te ondernemen.

Maxeria Blue Didyma
Maxeria Blue Didyma

''Schoon hotel met mooie kamers. Het eten is goed en de animatie was ook goed. Er is een mooi waterpark voor de kids.'' - Math

Lees meer