Goedkoop parkeren in Barcelona: handige tips

Redactie - 7 juli 2017

Goedkoop parkeren in Barcelona: handige tips

Redactie - 7 juli 2017

Op vakantie gaan met de auto biedt enorm veel voordelen. Je kunt ongegeneerd hard zingen en halverwege je bestemming totaal omgooien. Heb je onderweg naar de Costa Brava opeens zin in een weekendje Barcelona? Geen probleem. Met deze tips over goedkoop parkeren in Barcelona sta je voordat je het weet oog en oog met de Sagrada Familia!

Parkeren in Barcelona: tips

Barcelona was er klaar mee. Al die auto’s die de knusse straatjes domineerden. De oplossing? ‘Superblocks’. Oftewel: grote autovrije woonblokken waar het verkeer omheen geleid wordt. Op die manier moet straks maar liefst 60% (!) van de stad autovrij worden. Goed nieuws, dus. Zo kun je tijdens jouw weekendje Barcelona nog onbezorgder dwalen langs al die adembenemende gevels, parken en kathedralen!

Maarre.. waar laat je dan je auto? Met een beetje zoeken zijn er meerdere goedkope of zelfs gratis parkeerplaatsen te vinden. We zetten een paar tips voor je op een rij.

  1. Rond de universiteit van Barcelona zijn veel gratis parkeerplaatsen te vinden. Tik ‘Zona Universitaria‘ in op je GPS en je jacht op dat vrije plekje kan beginnen.
  2. De Ikea biedt gratis parkeerplaatsen en ligt recht aan een metrolijn (metrostop ‘Hospital de Bellvitge‘). Zo kun je jouw shopweekend in Barcelona gelijk afsluiten met wat oude vertrouwde woonaccessoires.
  3. Bij de bus terminal van Barcelona kun je parkeren tegen een gereduceerd tarief en het laatste stukje met de bus doen (locatie: Bus Terminal Estación de Nord).

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/goedkoop-parkeren-parijs-beste-tips/”]

Goedkoop parkeren in Barcelona - parkeerplaatsHotels in Barcelona met parkeerdeals

Goedkoop parkeren in Barcelona tijdens je autovakantie is ook een kwestie van slim je hotelkamer boeken. Want tja, je kunt inderdaad gaan voor een idyllisch appartement pal naast highlights als Casa Battlo, maar je zult ongetwijfeld de hoofdprijs betalen voor een parkeerplek. Check bij het boeken van je hotel dus altijd de parkeerfaciliteiten en eventuele speciale tarieven en extra services. Hotel Catedral, die van jullie een 8,8 krijgt, is voorzien van een eigen parkeerplaats. Bovendien staan er bij de receptie gratis fietsen voor je klaar, zodat je de auto lekker kunt laten staan. Ook Hotel H10 Marina biedt goedkope parkeerfaciliteiten. Het hotel scoort een 8,4 en ligt dichtbij een metrostation.

Heb jij een tip over goedkoop parkeren in Barcelona? Deel ‘m in de comments!