Doen: shoppen in Innsbruck

Redactie - 18 februari 2017

Doen: shoppen in Innsbruck

Redactie - 18 februari 2017

Heidi, dijenkletsers en berggezichten. De hoofdstad van Tirol – Innsbruck – is zoveel meer dan dat. Een stad waar je je ongetwijfeld thuis voelt als liefhebber van zowel het stadsleven als de natuur. En als shopaholic. Want Innsbruck is namelijk óók heel leuk voor een dagje shoppen. Laat je wat ruimte in je koffer over?

Winkelen in Innsbruck

Winkelen in Innsbruck

In de stadskern van Innsbruck vind je de prachtigste middeleeuwse panden. Gevuld met musea? Familie van keizer Frans Jozef? Vermogende families die hier al jaren wonen? Welnee, winkels! Super on trend etalages, gemixt met eeuwenoude architectuur. Een bijzonder gezicht en daardoor extra leuk shoppen! De hoge bergen die je tussen de winkels door ziet lijken op loopafstand te liggen.

Dé winkelstraat van de stad

Vanzelfsprekend kom je in de hoofdstad van Tirol tal van souvenirswinkeltjes tegen met Sisi-prullaria, Tiroler-lederhosen, dirndls en lokale lekkernijen. Maar dat is – gelukkig – niet alles! De Maria-Theresien-Strasse is dé winkelstraat van Innsbruck. Boordevol winkeltjes en cafeetjes waar je kunt bijtanken met een kopje koffie en een Sachertorte. Je vindt deze winkelstraat tegenover de Herzog-Friedrich-Strasse, de straat met het beroemde Goldenes Dachl.

Winkeltrip Innsbruck

Op een steenworp afstand van het oude centrum vind je galerijen vol moderne winkels, zoals Kaufhaus Tyrol (de ingang bevindt zich aan de Maria-Theresien-Strasse) en Rathausgalerien. Ook winkelcentrum Sillpark is de moeite waard. Je vindt alle grote modeketens in Innsbruck. Wie had dat gedacht?

Winkelen Innsbruck schnaps

Winkelen en cultuur

Heb je tijdens je shoppingspree ook tijd voor wat cultuur? Loop dan even bij cadeauwinkel Ortner-Stanger naar binnen om een stuk van de oude stadsmuur te zien. Ook is er een heel bekend schnapswinkeltje dat maar liefst bijna 500 soorten schnaps verkoopt die je zelfs kunt proeven. Online is er weinig over te vinden, dus vraag vooral aan een local waar je moet zijn voor deze winkel die je niet mag overslaan tijdens je shoptrip.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/italie-winkelen-outlets/”]

Shoppen op de markt in Innsbruck

Een bezoek aan de markt is de ideale manier om te winkelen, maar toch ook nog wat cultuur te snuiven. Proef de (verse) producten uit de regio en sla ondertussen wat yummy souvenirs in voor het thuisfront. Wat vind je op de Oostenrijkse markt? Groente, fruit en kruiden, maar natuurlijk ook spek en schnaps! Voor de lekkerste Schmankerl (proef deze zoete lekkernij!) moet je bij Innsbrucks markthal en de boerenmarkten zijn.

De markthal

Naast de brug over de Inn vind je de markthal waar de boeren hun producten aanbieden. Eigenlijk moet je je dag hier beginnen en een typisch Oostenrijks ontbijt nemen bij Schmankerl & Co: een goede bodem voor een dagje shoppen. Probeer ook de Tiroolse Schlutzkrapfen te vinden in de markthal, dit zijn typische Tiroolse deegkussentjes die ze vullen met kruidenkaas.

Markt in Innsbruck

Meer markten

Marktliefhebbers: zet ook de boerenmarkt op zaterdag (op de Wiltener Platzl, vlakbij het stadscentrum) en de markt op de Sparkasseplatz (op vrijdag) in je agenda. Deze laatste markt is slechts een paar stappen verwijderd van de Maria-Theresien-Strasse. Een welkome afwisseling als je al heel wat moderne winkels in en uit bent gegaan. En als je er dan toch bent, probeer dan een een Kiachl met zuurkool. Een warme beignet. Locals zijn er dol op!

En shop je nou eenmaal het liefst op de markt? Ook op de pleinen van de winkelcentra Sillpark, DEZ en St. Nikolaus is er regelmatig markt. En elke zaterdag vind je bij de Hafen een vlooien-, rommel- en antiekmarkt.

Ben jij een ware winkelliefhebber en heb je Innsbruck al van je lijstje gevinkt? Heb je tips? Laat ze achter in een reactie. Oh, en wij – en je medevakantieliefhebbers – zouden het leuk vinden als je een review schrijft.