Veerle - 28 december 2025

Veerle - 28 december 2025

Je voelt die vakantiekriebel al bij het idee: kids die met natte haren uit het zwembad komen, jij met een koffie in de zon. En eerlijk is eerlijk: een gezinsvakantie is pas écht geslaagd als iedereen geniet. Van peuter tot puber, maar natuurlijk ook de ouders. Daarom zijn familiehotels zo fijn: ruime familiekamers, kinderclubs, waterparken en genoeg entertainment zodat vervelen geen optie is.

In deze blog nemen we je mee naar de 10 leukste familiehotels voor een zorgeloze vakantie. Extra fijn: alle hotels hebben een speciale kinderkorting. Dit betekent meer geld voor ijsjes, boottochtjes of andere leuke excursies!

De leukste familiehotels voor een zorgeloze vakantie

De 10 leukste familiehotels voor een zorgeloze vakantie
Met een groot gezin op vakantie?

Bij de familiehotels in deze blog kun je tot maximaal 9 personen online boeken. Ga je met een groot (samengesteld) gezin op vakantie en zit je boven dit aantal? Geen probleem, neem even contact met ons op. Dan boeken we jouw vakantie graag handmatig voor je in!

Contact met Zoover

1. Hurghada Long Beach Resort – Egypte, Hurghada

Groots opgezet, veel ruimte en vooral veel waterpret. Meerdere zwembaden, glijbanen, een privéstrand en een animatieprogramma dat de hele dag doorgaat. Jij pakt je stralend moment bij de wellness of op een ligbed in de zon, terwijl alles met all inclusive gewoon lekker doorloopt.

Hurghada Long Beach Resort / de 10 beste hotels in Egypte
Hurghada Long Beach Resort

"Wat een heerlijke vakantie was het hier, het eten was heerlijk, de mensen die er werken die er een fantastische en gastvrije ervaring van maken. Echt zo genoten, alles was perfect. De kamer was iets gedateerd maar daar kom je om te slapen, de rest van het resort is prachtig en zeer goed onderhouden. [...]" - Sander

2. Elounda Water Park Residence Hotel – Griekenland, Kreta

Hier draait het om spetteren. Het waterpark met glijbanen en kinderbaden is een hit, zeker als je kleine waterratten hebt. Fijn extraatje: ruime appartementen, dus je zit niet op elkaars lip en je hebt net wat meer comfort na een lange, zonnige dag.

Elounda Water Park Residence Hotel
Elounda Water Park Residence Hotel

"Wat is en blijft dit toch een heerlijk hotel. We komen al enkele jaren naar Elounda Residence en hebben dit over de jaren heen alleen maar zien verbeteren. Het eten is lekker, de sfeer is er goed, het personeel ontzettend vriendelijk en behulpzaam en de bedden zeer comfortabel. Het uitzicht is een vaste waarde die blijft en waar je uren naar kan staren. Alweer een fijne vakantie in mijn lievelingsplekje op Kreta! Nog een extra tip: als je de kans krijgt om eens te gaan eten in de taverna, grijp ze! De wellness is ook zeker een bezoekje waard want George kan al je zorgen eruit masseren." - Dora

Zoover Vera / All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt 👩‍🦰

Weet je niet goed welk familiehotel leuk is of waar je moet beginnen met zoeken? Laat onze gratis online reisassistent Vera je helpen. Jij vertelt wat je zoekt, zij doet de rest. Zo krijg je persoonlijke vakantie inspiratie en hulp bij een vakantie zoeken die echt bij jou past.

Stel je vraag aan Vera

3. Dream Fun World – Turkije, Side

Dit is zo’n plek waar je ’s ochtends al weet: vandaag hoef ik niks te regelen. Meerdere zwembaden, kleurrijke glijbanen en een animatieteam dat overal energie in stopt. Met all inclusive eet je wanneer het uitkomt, en hou je tijd over voor de gezelligste familiemomenten.

Gezellig familiehotel Dream Fun World aan de Turkse Rivièra met moderne familiekamers en aquapark voor kinderen.
Dream Fun World

"Hele fijne vakantie gehad met 4 kinderen van 11, 13, 16 en 17. Eten was erg uitgebreid en lekker, niet heel afwisselend maar genoeg keuze. Dit was voor ons de derde keer Turkije in oktober en vonden deze echt wel heel goed. Alleen de cocktails waren niet heel bijzonder. Geen echte merken alcohol, maar ach dat is niet het belangrijkste natuurlijk!" - vakantieganger

4. Oceanis Beach Hotel – Griekenland, Rhodos

Direct aan zee: strandtassen mee en hup, de dag kan beginnen. Kids spetteren in de kinderzwembaden, jij pakt een ligbedje en tussendoor is er van alles te doen met sport en entertainment voor iedereen. Een heerlijk zonnig adres waar zon, strand en comfort moeiteloos samenkomen, precies zo’n vakantieherinnering waar je nog lang om lacht.

Oceanis Beach Hotel
Oceanis Beach Hotel

"Wij hebben 10 geweldige dagen op Rhodos gehad. Het hotel had elke avond live muziek en overdag waren er meerdere activiteiten van het entertainmentteam (darten, tafeltennis, aquarobics, etc.). Vooral Babou was erg vrolijk en kreeg de mensen mee in de activiteiten." - Sven

5. Alannia Salou – Spanje, Costa Dorada

Zodra je binnenloopt, voel je de vakantiekriebel. Duik in het zwembad, speel een potje op het sportveld en laat de kids los bij de animatie, die zijn zo de hele dag zoet. Extra fijn: je zit dicht bij Salou én bij pretparken, dus je mixt zonnig relaxen met gezellige uitjes. Dat wordt zo’n herinnering waar je thuis nog bij wegdroomt.

Alannia Salou
Alannia Salou

"Voor kleine kinderen is het echt super leuk. Zwembad is veilig. De kamers zijn goed. Het is eten is prima. De indeling van het hotel ( appartementen) is echt heel leuk ingericht en mooi opgezet. Ligging is oké. Rustig. Maar toch maar 10 minuutjes maximaal van de strip en het strand." - familie Bronkhorst

6. Marvida Family Eco Hotel – Turkije, Side

Groen, ruim en lekker relaxed. De kids kunnen genieten in het aquapark en de miniclub, jij kunt tot rust komen tussen het groen met een stralend “eindelijk vakantie”-gevoel. In dit familiehotel voelt alles net even makkelijker: samen genieten, zonder gehaast.

Marvida Family Eco Hotel
Marvida Family Eco Hotel

"Ik heb onlangs met mijn familie in Marvida Family Eco verbleven en we hebben een geweldige tijd gehad. Het hotel heeft een warme en gastvrije sfeer, en het personeel was altijd vriendelijk, behulpzaam en attent. Het eten was heerlijk en er was veel variatie, waardoor we elke maaltijd hebben genoten. Het hotel is ook zeer kindvriendelijk, wat ons verblijf extra comfortabel en ontspannen maakte. Kortom, we hebben echt genoten van ons verblijf en komen graag nog eens terug. Marvida Family Eco is een uitstekende keuze voor families die op zoek zijn naar een fijne en plezierige vakantie." - familie Verhoef

7. Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa – Turkije, Kusadasi

Dit is maximaal genieten van heel veel waterpret. Glijbanen, zwembaden, overal gespetter: je snapt meteen waarom gezinnen hier zo blij van worden. Ondertussen slaap je in fijne familiekamers en met all inclusive hoef je alleen nog te kiezen wat je als eerste pakt.

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa
Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa

"Dit jaar zijn we voor het eerst met twee gezinnen op Aqua Fantasy Park geweest. Bij aankomst werden we prima ontvangen. Het resort is mooi en overzichtelijk opgezet, met heel veel leuke en mooie glijbanen voor jong en oud. De klantenservice was zeer toegankelijk en behulpzaam. We zijn daar goed geholpen door Silar en Dilara, die echt met ons meedachten en alles netjes hebben geregeld. Daarnaast was Anil erg behulpzaam met de koffers en hij legde alles duidelijk uit. Kortom: een aanrader voor gezinnen die van waterpret en een goed georganiseerd resort houden!" - Oner en Leon

8. Mitsis Ramira Beach – Griekenland, Kos

Stijlvol én kindvriendelijk, precies die combi waar je blij van wordt. De kids hebben hun eigen zwembaden en animatie, jij geniet van lekker eten en die relaxte sfeer aan zee. Alles voelt zonnig en comfortabel, precies zoals het hoort op vakantie!

Ruime familiekamer in Mitsis Ramira Beach op Kos, met groot zwembad en extra service voor gezinnen met allergieën.
Mitsis Ramira Beach

"Prachtig luxe hotel direkt aan het strand. Personeel werkt hard en zijn heel erg vriendelijk en behulpzaam. Lekker eten, heerlijke cocktails en prachtige kamers met een goed gevulde koelkast. Echt vakantie en je wordt compleet in de watten gelegd door alle lieve medewerkers. Heel fijn strand met lekkere ligbedden en een heerlijke wind." - Caroline

9. Peridis Family Resort – Griekenland, Kos

Hier voelt vakantie lekker relaxed. Ruime appartementen, kinderzwembaden en een ligging waar je zó op pad bent en net zo makkelijk weer terugrolt naar het zwembad. Ideaal als je overdag wat wil zien en ’s middags gewoon knus wil landen. Een heerlijke basis voor een zorgeloze herinnering.

Peridis Family Resort
Peridis Family Resort

"Onwijs vriendelijk en meedenkend personeel. Zoveel geduld en doen alles om de gasten het naar hun zin te laten hebben. [...] Leuke speeltuin voor de kinderen en een binnenspeeltuin. Zwembad drie delen, een heel laag met glijbaantje, een ongeveer tot middel met glijbaantje en een diep bad. Iedere dag heerlijk vers ontbijtbuffet! [...]" - familie de Jager

10. Pickalbatros Jungle Aqua Park Neverland – Egypte,  Hurghada

Een waterparadijs waar je kids nog maanden over praten kan uiteraard niet ontbreken in het lijstje van de beste familiehotels. Gigantisch aquapark, mega veel glijbanen en altijd iets te beleven, je hoeft echt niks te plannen. Met all inclusive staat alles klaar en is het vooral: nog één rondje, of toch eerst een ijsje?

Pickalbatros Jungle Aqua Park - Neverland Hurghada
Pickalbatros Jungle Aqua Park - Neverland Hurghada

"Super mooi, gevarieerd hotel. Hele vriendelijke werknemers. Je hoeft het resort niet af, is meer dan genoeg te doen. Ook het eten is enorm variabel met 11 restaurants en de mogelijkheid om buiten te zitten en ieder van een eigen restaurant iets te halen. Enige puntje, kamers lijken wat gedateerd, maar zeker schoon." - familie Loijens

Bekijk hotel

Klaar voor vakantie in een heerlijk familiehotel?

Kiezen maar! Ga je voor plons-plezier in een hotel met waterpark, een kleinschalig familiehotel waar je zo het strand op rolt, of juist een luxe resort waar iedereen in de watten wordt gelegd? Wat het ook wordt, dit wordt genieten voor jong en oud!

Zoover Vera / All-inclusive vakantie? Dit zijn de 20 beste hotels
Vakantiestress? Online reisassistent Vera helpt 👩‍🦰