De drie drankjes uit Turkije die je moet proeven

Redactie - 8 januari 2019

De drie drankjes uit Turkije die je moet proeven

Redactie - 8 januari 2019

Dat je superlekker kunt eten tijdens een vakantie in Turkije, wisten we al langer. Maar wist je ook dat de Turken héél goed weten welk drankje ze je moeten serveren? Elk tijdstip van de dag kent z’n gewoontes. Mis de volgende drankjes uit Turkije sowieso niet.

omerse drankjes zelf maken - proost1. Raki

Denk anijs en Turkije en je komt al snel uit bij Raki. Met een alcoholpercentage van een stevige 45% wordt dit anijsdrankje vooral gebruikt als aperitief.  Niet zo van de sterke drankjes? Je mengt het goedje zelf aan met koud water. Je kunt een van deze meest iconische drankjes uit Turkije dus zo sterk maken als je zelf wilt!

Onze favoriete plek voor raki tijdens je vakantie in Turkije? Proef ‘m op een warme zomeravond in een van de oude kronkelstraatjes van Istanbul. Live-muziek, mezze hapjes en kaarslicht erbij en je avond kan beginnen!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/msn/de-10-populairste-accommodaties-in-turkije-die-het-best-scoren-op-eten/”]

kleurrijkste-bazaars2. Çay

Of het nou acht uur ’s ochtends of elf uur ’s avonds is: in Turkije is het altijd çay-time. Geserveerd in stijlvolle kleine glaasjes en met een flinke berg suiker, is çay verrassend verfrissend op een warme vakantiedag. De Turken zelf schijnen jaarlijks een slordige 2,5 kilo thee weg te slurpen. Hoe je ‘m het beste kunt drinken tijdens je vakantie in Turkije? Installeer je in een theehuis aan de Zwarte Zee en je zit dicht bij de bron. In deze regio wordt bijna alle thee geproduceerd. Goed om te weten voordat je zo’n traditioneel theehuis bezoekt: één keer betalen betekent zoveel bijschenken als je zelf wilt. Dat is toch een geruststelling met zulke mini-glaasjes.

smullen-turkse-keuken

3. Ayran

Een van de drankjes uit Turkije die wat .. eh.. wennen is. Is het melk? Yoghurt? Karnemelk? Grote kans dat je smaakpupillen tijdelijk op hol slaan bij je eerste slok. Maar we garanderen: er zijn weinig drankjes die zo goed smaken bij die Turkse pizza of döner. Ayran is in de basis heel simpel: je neemt wat yoghurt, mengt het met water en zout en voilà: je traditionele Turkse drankje is klaar. Onze tip: drink ‘m ijskoud en met een paar blaadjes verse munt. Ideaal (en spotgoedkoop) tijdens een hete vakantiedag in Turkije aan de kust van Antalya of een van die andere heerlijke bestemmingen. Ga voor een van de goed gewaardeerde all-inclusive resorts als Hotel Saturn Palace of Hotel Royal Seginus en proef ‘m bij je buffet van Turkse topgerechten.

Op vakantie naar Turkije geweest? Schrijf een review over jouw accommodatie.