Kamperen bij de boer in Karinthië

Redactie - 17 maart 2017

Kamperen bij de boer in Karinthië

Redactie - 17 maart 2017

Wil jij kennismaken met het echte Karinthië? Ga dan logeren bij een boer! Gastvrije locals, authentieke maaltijden en slapen midden in de natuur. Kom even helemaal tot rust en geniet van misschien wel het mooiste gedeelte van Oostenrijk. Wij hebben de leukste boerencampings in Karinthië voor je op een rijtje gezet.

Camping Bergfriede

Camping Bergfriede

Bij Camping Bergfriede lijkt de stad even heel ver weg. Hier krijg je echt het ‘boerderijgevoel’. Voor de kids is genoeg te beleven: van een ritje op de tractor met de boer tot het verzorgen van een nest kittens. Na een diner met gut burgliche Kuchen vertelt Boer Hermann je met liefde en trots over zijn boerderij. Duurzaamheid en liefde voor de natuur staan hier voorop.

Willem tipt in zijn review: ‘Er is veel te doen in de omgeving en als je slim bent koop je de Karinthië kaart voor veel gratis toegang of korting bij attracties.’

Zoover tip: wil je nog meer campings in Karinthië bekijken? Check hier ons handige overzicht van alle campings in de regio!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-logeren-boer-oostenrijk/”]

Camping Am Bauernhof

Camping Am Bauernhof

Bij Camping Am Bauernhof doet de familie Mach er alles aan om het je naar je zin te maken. Deze accommodatie krijgt van jullie niet voor niets een 8,8. Je bent hier omgeven door koeien, geiten, varkens en een prachtig uitzicht op de berg Dobratsch. Die laatste kun je ook beklimmen!

Loos2 tipt op Zoover: ‘Haal bij het VVV in Notsch wandelkaarten van het dorp en eventueel bij de Adeg supermarkt een wandelkaart van een groter gebied.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/5-oostenrijke-kampeerparels-am-see/”]

Camping Lindlerhof

Camping Lindlerhof

Werken tijdens je vakantie wordt op Camping Lindlerhof wel heel leuk! Zo mag je de dieren voeren en meehelpen met het oogsten van het hooi. Hier hoef je je geen moment te vervelen. Ook voor de kids is er genoeg te doen: spelen in de rivier, frambozen plukken of pingpongen. En ze mogen zelfs helpen bij het verzorgen en melken van de koeien.

Bosmas70 tipt in zijn review: ‘Geen zin om zelf te koken? Er is een kleine menukaart met heerlijke gerechten!

Camping Gauglerhof

Camping Gauglerhof

Camping Gauglerhof ligt op zo’n 840 meter hoogte en pal naast een boerderij van wel honderd jaar oud. Hier word je wakker tussen de varkens, Indische loopeenden, paarden en konijnen. Elke week wordt er een grillavond met lokale lekkernijen georganiseerd. Heb je ‘s avonds nog wat energie over? Schuif dan aan bij de bingo!  

Een tip uit de review van Marjan: ‘Als campinggast ontvang je gratis de Millstatt-kaart waarmee je gratis op de strandjes bij het meer mag komen en ook gratis in het prachtige zwembad in Spittal.

Heb jij wel eens gekampeerd bij een boer in Karinthië? Laat een review van de camping achter op Zoover en inspireer andere vakantiegangers!