Welke kerstmarkt is het leukst in Duitsland?

Redactie - 5 november 2018

Welke kerstmarkt is het leukst in Duitsland?

Redactie - 5 november 2018

Duitsland is en blijft de ultieme bestemming voor een traditionele, oergezellige kerstmarkt. Welke kerstmarkt is het leukst in Duitsland? Keulen, Münster, Frankfurt: veel van de leukste Duitse kerstmarkten zijn gelukkig prima te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een dagje kitscherige kerstballen kijken en glühwijn nippen.

Kerstmarkt KeulenKeulen

Zoover reviewers geven de kerstmarkt van Keulen maar liefst een 8,5: deze kerstmarkt is het leukst in Duitsland volgens velen. Pak het speciale kersttreintje en laat je van het ene naar het andere knusse marktplein rijden. Bewonder onderweg de historische straatjes en kerken van Keulen en eindig je dag in het chocolademuseum. Gewoon, omdat je na al dat lekkers in de kerstkraampjes ongetwijfeld de smaak te pakken hebt.

Kerstmarkt - welke kerstmarkt is het leukst in DuitslandMünster

Zodra je het historische centrum van Münster nadert tijdens de decembermaand, kun je er niet omheen. Dit is een kerstmarkt zoals je die alleen in Duitsland vindt. Prachtige verlichting, honderden kraampjes vol kerstitems en héél veel gepofte kastanjes en glühwijn. De kerstmarkt van Münster is verspreid over meerdere locaties in de stad en brengt daardoor heel Münster in kerstsferen. Mis vooral de kerststal op de Aegidiimarkt niet.

Kerstmarkt FrankfurtFrankfurt

Welke kerstmarkt is het leukst in Duitsland? De traditionele kerstmarkt van Frankfurt is in elk geval een van de allergrootste. Vooral in het weekend, wanneer je er kunt genieten van live muziek en adventliederen, is de Frankfurter kerstmarkt enorm populair. Begin je bezoek bij het stadhuis en vergaap je aan de duizenden lichtjes in de kerstboom. Struin vervolgens door de omliggende winkelstraatjes vol kraampjes en kerstverlichting.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/de-leukste-kerstmarkten-in-belgie/”]

Kerstmarkt MünsterDuitse kerstmarkt bezoeken tijdens een weekendje weg

Hoewel de afstanden naar de leukste kerstmarkten in Duitsland prima te doen zijn voor een dagtrip, is het natuurlijk nooit een slecht idee om er een weekendje weg van te maken. De kerstmarkten in Duitsland zijn immers zó gigantisch dat je er prima een dag of twee kunt rondstruinen. Heb je bovendien gelijk een goed excuus om in een van deze knusse hotels te overnachten.

Welke kerstmarkt is het leukst in Duitsland volgens jou? Voeg ook jouw review toe op Zoover.