Wat is het leukste havenstadje op Cyprus?

Redactie - 30 september 2017

Wat is het leukste havenstadje op Cyprus?

Redactie - 30 september 2017

Duikers, shopaholics en zeemonsterspotters opgelet! Wij zijn op zoek naar het leukste havenstadje op Cyprus. Met zoveel uitgestrekte kustwegen, eeuwenoude ruïnes en mooie zandstranden moet je tenslotte keuzes maken. Welk havenstadje op Cyprus mogen we absoluut niet overslaan volgens jou?

Leukste havenstadjes van Cyprus - Paphos1. Paphos: romantiek en archeologische wonderen

Paphos is de ultieme bestemming voor alle tortelduifjes die met z’n tweetjes op vakantie gaan. Niet voor niets koos Afrodiet, de godin van de liefde, om hier aan land te komen. Ook vandaag de dag zit het wel goed met de romantiek. Dineren bij kaarslicht aan de boulevard, sterren kijken vanaf je terras met zeezicht: op Paphos is een romantisch avondje snel geregeld. Vergeet trouwens niet om een wandeling richting het Archeologische Park te maken. Op deze UNESCO-locatie is onder andere bizar goed bewaard gebleven Romeinse mozaïek te zien.

Leukste havenstadjes van Cyprus - resort2. Lanarca: droomresorts

Moet het leukste havenstadje op Cyprus vooral de allerbeste resorts hebben? Dan maakt Lanarca een hele goede kans. Het luxueuze Hotel Palm Beach, de populaire appartementen van het Lucky Hotel, het kindvriendelijke Hotel Sentido Sandy Beach … de keuze is oneindig! Lanarca is dan ook een ideale plek om de rest van Cyprus te verkennen.

Leukste havenstadjes van Cyprus - Kyrenia3. Girne (Kyrenia): zon, zee en shoppen

Is jouw ultieme vakantiedag een mix van shoppen, zonnen en heerlijk eten? Dan is Girne (Kyrenia) ongetwijfeld één van de leukste havenstadjes op Cyprus voor jou! De winkelstraat is lang, de stranden breed en als je alle restaurants in de oude haven wilt proberen ben je héél veel vakantiedagen verder. Zin in een cultureel uitstapje? Volgens jullie reviews is het Kasteel van Girne zeker een bezoekje waard.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/last-minute-naar-de-herfstzon-je-beste-opties/”]

Leukste havenstadjes van Cyprus - Protaras4. Protaras: duikersparadijs

Protaras is duidelijk de place to be voor duikers en strandliefhebbers. Het havenstadje ligt naast de Fig Tree Bay, één van de mooiste stranden van het eiland. Het barst bovendien van de mooie duikspots. Zoals het toegankelijke Green Bay dat populair is onder beginners en de Blue Hole, een mysterieuze doorgang. In en rond Protaras vind je dan ook meerdere duikscholen.

Leukste havenstadjes van Cyprus - Ayia Napa5. Ayia Napa: levendig en mysterieus

Ayia Napa is één van de populairste vakantiebestemmingen op Cyprus. Best vreemd, voor een havenstadje dat vooral bekend is vanwege een zeemonster! Hoewel het Zeemonster van Ayia Napa af en toe wordt gespot terwijl het visnetten verslindt, schijnt het verder best een vriendelijk wezen te zijn. Zolang je geen visser bent, is Ayia Napa dus een prima bestemming. De straten zitten propvol gezellige bars en restaurants en het strand is heerlijk. Bovendien zit je dichtbij Cape Greco, het meest zuidoostelijke puntje van het eiland. Het beschermde natuurgebied is een toplocatie voor een wandeling langs de rotsachtige kust.

Zit jouw leukste havenstadje op Cyprus erbij? Vul onze selectie aan in de comments of schrijf een review.