Het mooiste van Duitsland volgens Duitsers zelf!

Redactie - 29 augustus 2018

Het mooiste van Duitsland volgens Duitsers zelf!

Redactie - 29 augustus 2018

Op vakantie vraag ik graag tips aan locals. Want wie kent zijn eigen regio of stad nou beter dan de inwoners zelf? Dat geldt natuurlijk ook voor vakantieland Duitsland, héél populair onder Nederlanders. Wat vinden Duitse vakantieganger zélf de mooiste plekken van hun land? Zoover dook in de cijfers!

Het mooiste van Duitsland

Duitsers op vakantie in eigen land

Net als Nederlanders gaan Duitsers graag op vakantie in eigen land. In 2017 deden ze dat maar liefst 19,2 miljoen keer, blijkt uit cijfers van de Duitse dienst voor toerisme. En wat vinden zij dan belangrijk op zo’n vakantie? Best verantwoorde dingen: cultuur opsnuiven, historische gebouwen bekijken, in de natuur wandelen en lekker eten en drinken met familie en vrienden. Maar wáár doen ze dat? Dit is de Duitse top 5:

Het mooiste van Duitsland Mecklenburg-Vorpommern

Eins: Mecklenburg-Vorpommern

Met stip op nummer één staat de deelstaat naar Mecklenburg-Vorpommern. Bijna één op de vijf binnenlandse vakanties ging naar dit gebied. Deze streek in het noordoosten van Duitsland (op zo’n 3,5 uur rijden van Nederland) dankt zijn populariteit aan de mooie Hanzesteden, de vele meren en de vrije natuur.

Nederlandsers weten hun weg ook goed te vinden naar deze regio. Annemieke vierde een heerlijke vakantie in vakantiepark Müritz bij Rechlin: ‘Mooie ruime vakantiewoningen, voorzien van alle luxe, inclusief sauna en whirlpool. Direct aan meer met strand. De omgeving is zeer geschikt voor natuurliefhebbers, rustzoekers en vogelaars.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/4-steden-in-duitsland-waar-je-geweest-moet-zijn/”]

Het mooiste van Duitsland Beieren

Zwei: Beieren

De zuidelijke deelstaat Beieren is populair bij Duitsers vanwege de geweldige natuur. En dan zijn ze vooral fan van de prachtig bergen, zoals de hoogste van het land: de Zugspitze. Die is bijna 3000 meter hoog! En dat vinden jullie blijkbaar ook indrukwekkend, want de berg krijgt op Zoover een 8,9. Reviewer Slegtenhorstvan ging naar de top en schrijft: ‘Als je boven bent, kun je genieten van diverse uitzichten vanaf de wandelpromenade. Je kunt ook met de kabelbaan naar de gletsjer. En een bezoek aan de kapel is ook aan te raden.’

De Zugspitze is gemakkelijk te bereiken vanuit München, de gezellig hoofdstad van deze deelstaat. Met bezienswaardigheden zoals de prachtige Sint Michaelskirche ben je hier niet snel uitgekeken. Slapen in München? Het 4-sterren hotel Kings First Class krijgt veel positieve beoordelingen.

Het mooiste van Duitsland Sleeswijk-Holstein

Drei: Sleeswijk-Holstein

Dol op de zee? Dan is de deelstaat Sleeswijk-Holstein (Schleswig-Holstein) voor jou the place to be. Net als voor veel Duitsers, want maar liefst 16,2 procent van alle vakanties ging hier naartoe. Je kunt er naar hartenlust watersporten, zwemmen, wandelen in de natuur of gewoon lekker uitwaaien op het strand. En er liggen volop fietspaden, dus die fiets mag mee!

Het mooiste van Duitsland Nedersaksen

Vier: Nedersaksen

Iets meer dan één op de tien Duitse binnenlandse vakanties ging naar Nedersaksen (Niedersachsen). Omdat deze streek vlak bij onze oostgrens ligt, gaan Nederlanders er ook graag naartoe. Het is een perfecte bestemming met kinderen, want die zijn dol op kastelen, burchten en fijne campings of vakantieparken waar ze vrijuit kunnen ravotten. Zoals vakantiepark Roompot Ferienresort Bad Bentheim. Vakantieganger Amanda ging erheen met de kids en schrijft dat ze dat zo nog een keer zou doen!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-spectaculaire-kastelen-in-duitsland/”]

Het mooiste van Duitsland Baden-Wurttemberg

Fünf: Baden-Württemberg

De nummer 5: het veelzijdige Baden-Württemberg in het zuiden van het land. De pretparken, winkelcentra, oude steden en natuurlijk de natuur, maken deze regio een echte publiekstrekker. Een van de grootste trekpleisters is het Zwarte Woud, waar je naast mooie wandelingen ook gave kabelbaanritten kunt maken.

Mijn persoonlijke favoriet in deze streek is het gezellige Freiburg. In deze studentenstad heb je volop keuze qua hotels, restaurants en leuke cafeetjes. Een oer-Duits hotel aan de rand van de stad is hotel Bierhäusle. Dat krijgt van jullie een 8,6.

Wat is jouw favoriete streek in Duitsland en waarom? Vertel het ons in de reacties hieronder!