Goedkoop op vakantie naar Egypte, wat kost een budgetvakantie?

Redactie - 2 mei 2018

Goedkoop op vakantie naar Egypte, wat kost een budgetvakantie?

Redactie - 2 mei 2018

Egypte heeft het allemaal: een schat aan cultuur én de lekkerste stranden waar je de hele vakantie van de zon kunt genieten. Ga je op zoek naar zon, zee en avontuur in Egypte? Dat kan ook prima met een kleiner budget. Vooral in de winter is Egypte misschien goedkoper dan je denkt. (Winter)zonvakantie here you come!

De beste (en goedkoopste) tijd om op vakantie naar Egypte te gaan

Een vakantie in Egypte plan je het beste tussen september en november en februari en maart. Juli en augustus zijn ten zuiden van Caïro bijna ondragelijk in verband met de hitte. En december en januari kunnen ten noorden van de hoofdstad juist een beetje frisjes zijn. In het hoogseizoen kun je zomaar met 10.000 medevakantiegangers de tempel bezoeken. Gezellig omdat je zo aansluiting hebt, maar ook direct wat kostbaarder. Want: hoogseizoen. Kies je voor je portemonnee, dan ga je voor een goedkope(re) vakantie buiten het hoogseizoen (november t/m februari) en scoor een ticket voor driehonderd euro.

Wat kost een visum voor Egypte?

Een toeristenvisum die je op het vliegveld koopt (visa on arrival) kost omgerekend ongeveer 27,50 euro. Je betaalt cash in dollars of euro’s. Dus niet in Egyptische ponden.

Een visumaanvraag via een (reis)organisatie in Nederland is duurder. Je bent minimaal zo’n 30 tot 35 euro kwijt voor het aanvragen van een visum via een Nederlands bedrijf (met een verwerkingstijd van twee tot drie weken) per paspoort. Daarnaast betaal je ook voor de aangetekende verzending van je paspoort.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/visum-egypte-aanvragen/”]

Goed om te weten: er zijn plannen om een aanzienlijke prijsverhoging voor het toeristenvisum voor Egypte door te voeren, maar momenteel zit je nog goed voor een euro of twintig.

Hoeveel kost een vakantiedag in Egypte?

De mogelijkheden zijn eindeloos: van een heerlijk zorgeloze all inclusive-vakantie tot een avontuurlijke rondreis. De vakantie die je kiest heeft natuurlijk invloed op wat je uitgeeft. Logisch. Reken (buiten de vlucht) op circa twintig euro per persoon per dag. Dit bedrag is inclusief vervoer, heerlijke lokale gerechten, toegangsprijzen voor de piramides en andere grote bezienswaardigheden en een cocktailtje op zijn tijd. Als je een budgetaccommodatie kiest, hoef je daar ook voor een overnachting niet veel bij op te tellen. Maar chill je ‘m gewoon de hele dag op je strandbedje? Dan ben je natuurlijk nog goedkoper uit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/voor-het-eerst-naar-egypte-8x-goed-om-te-weten/”]

Overnachten voor twintig euro per nacht

Goedkoop logeren kan in Egypte als de beste. Een tweepersoonskamer in een driesterren-accommodatie heb je al voor vijftien tot twintig euro per nacht. Maar het is wel aan te raden om soms wat meer vakantiebudget te reserveren en dit uit te geven aan een upgrade naar een kamer met airco. Zeker op snikhete woestijndagen.

Liever een tikkie luxer? Dan gaat je hart ongetwijfeld sneller kloppen van een vakantie bij Zoover Award-winnaars Hotel SENTIDO Mamlouk Palace Resort aan de kust of Hotel Jaz Dar El Madina Resort.

eten en drinken in Egypte - koshari

Koshari

Een maaltijd vanaf twee euro

Kun je aanschuiven bij het all inclusive-buffet? Mooi bekeken! Heerlijk. Maar meestal niet de goedkoopste optie. Het eten in Egypte heeft niet echt een spannende reputatie, maar in de restaurants kun je van de heerlijke geroosterde kippen, falafel, verse zeevruchten en brood met tahin-spread smullen. En dat voor ongelooflijk lage prijzen. Een volledige kipmaaltijd met alles erop en eraan vind je al voor vijf euro.

Vakantieactiviteiten

Ultiem relaxen kan in Egypte als de beste. Wil je de hele vakantie niet van je strandbedje afkomen? Dikke prima. Geniet! Liever iets zien van het land of ondernemen? Dan betaal je je gelukkig niet blauw aan vakantieactiviteiten.

Tempels en ruïnes

‘De grote piramides van Giza zullen wel een fortuin kosten’. Nee hoor, hoeft niet. Om het terrein op te komen (je mag de piramide dan niet in) betaal je maar tien euro en excursies zijn er al vanaf dertig euro. Bezoek je de Vallei der Koningen, dan kun je tegen extra kosten de graven bezoeken, maar dat kan vaak snel oplopen.

Duiken en snorkelen

Duiken in de Rode Zee past makkelijk in een klein budget. Je hoeft niet op meer te rekenen dan 25 euro per duik. Dit maakt Egypte een van de goedkoopste plekken ter wereld om zoveel moois onder water te ervaren. Je kunt duiken in het beruchte ‘blauwe gat’, kriebels in je buik voelen terwijl je naar ’the canyon’ duikt of op zoek gaan naar het wrak van de SS Thistlegorm. Nog goedkoper? Bind je flippers en snorkel om. Gratis als je ze zelf meeneemt.

Heb jij budgettips voor Egypte? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review over jouw betaalbare vakantie naar Egypte.