7x niet doen bij het uitchecken uit je hotel

Redactie - 4 maart 2019

7x niet doen bij het uitchecken uit je hotel

Redactie - 4 maart 2019

Je vakantie zit erop en het is tijd om uit te checken. Voor de meeste vakantiegangers is dit geen favoriet moment. Dat is logisch, want er kan veel misgaan. Hier vind je zeven dingen op een rij die je niet moet doen bij het uitchecken uit je hotel.

Niet doen bij het uitchecken hotel 2

Geen fooi achterlaten

Die arme schoonmakers, vaak krijgen ze een tijdslimiet per kamer en die is flink krap. Zorg er dus niet alleen voor dat je je hotelkamer fatsoenlijk achterlaat, laat ook een (kleine) fooi achter voor de schoonmakers. Hoeveel dan gebruikelijk is? Zo’n 1 tot 4 euro per dag dat je in het hotel geslapen hebt.

Te weinig tijd nemen

In een ideale wereld stap je uit de lift, lever je je sleutel of deurpas in bij de receptie en loop je zo het hotel uit. Helaas duurt uitchecken vaak toch langer dan je denkt. Neem de tijd. Liever iets te vroeg op het vliegveld, dan moeten haasten om op tijd te zijn.

Niet doen bij het uitchecken hotel 3

Vergeten de rekening dubbel te checken

Negen van de tien keer gaat het goed, maar check je rekening toch eerst nog een keer voordat je afrekent. Staan er geen rare kosten op voor betalen in een andere valuta bijvoorbeeld? En klopt het aantal drankjes dat jij hebt genuttigd uit de minibar wel? Een extra check kan nooit kwaad.

Je kamer niet checken en spullen vergeten

In alle haast kan het wel eens voorkomen dat je iets laat liggen in je hotelkamer. Neem daarom altijd vijf minuutjes de tijd om te checken of je alles wel in je tas hebt gestopt. Bekijk vooral de badkamer en stopcontacten een keer extra. Telefoonopladers blijven vaker dan je zou willen liggen op hotelkamers.

Niet doen bij het uitchecken hotel 4

Het hotel een taxi laten bestellen

Als je wat geld wilt besparen is het een goed idee om zelf een Uber te boeken voor je rit naar het vliegveld. Niet alleen is dat goedkoper dan een taxi, je spaart zo ook een paar euro aan fooi voor het hotelpersoneel uit.

De airportshuttle vergeten te reserveren

Bij sommige hotels zit de bus richting het vliegveld inbegrepen in de prijs. Toch moet deze bus vaak nog wel gereserveerd worden. Je wilt er toch niet ’s ochtends vroeg net voor je vlucht achterkomen dat de bus is volgeboekt? Loop de avond van tevoren even langs de receptie en het probleem is opgelost.

Niet doen bij het uitchecken hotel 5

Te laat uitchecken

Een van de grootste frustraties van het hotelpersoneel: vakantiegangers die te laat uitchecken. Tien uur is tien uur en dan zorg je er dus voor dat je voor die tijd je sleutel hebt ingeleverd. Heb je echt meer tijd nodig? Vraag dan om een late check-out.