5x waarom je op vakantie moet naar de Zweedse kust

Redactie - 29 augustus 2017

5x waarom je op vakantie moet naar de Zweedse kust

Redactie - 29 augustus 2017

Kijk, je moet natuurlijk niks. Maar als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met prachtige groene natuur, volop outdooractiviteiten en verlaten stranden, dan is de Zweedse kust ideaal. Dit zijn vijf redenen waarom je écht op vakantie moet naar de kust van Zweden.

1. De natuur is er prachtig

Bossen en meren, ruige kustlijnen en kabbelende riviertjes. Het ene mooie uitzicht na het andere: de Zweedse kust is prachtig. Het is een gebied om elke dag op pad te gaan, onderweg lekker te picknicken en te genieten van de rust en de ruimte. Het is dé plek om je hoofd helemaal leeg te maken en samen met je gezin even echt quality time te beleven.

Op zoek naar een fijn vakantiehuis midden in de natuur? Kijk dan eens naar Vakantiehuis Totra Stuga, in de mooie kustregio Gavleborgs. Dit vakantiehuis krijgt van jullie een 8,5.

2. Volop variatie aan de Zweedse kust

Bij ‘kust’ denk je misschien niet meteen aan Zweden, maar dit land heeft een lange kustlijn. Of je nu voor het zuiden, het westen of het oosten kiest, elk gebied heeft haar eigen sterke punten. In het zuiden van Zweden, rond Malmö, vind je de witte zandstranden van Simrishamn. Hier kun je ook prima surfen, want de golven zijn er vaak hoog. Aan de westkust van Zweden liggen typisch Zweedse dorpen als Smögen, Grebbestad en Fjällbacka. Hier liggen mooie kusten vol rotsen, je kunt er goed zwemmen én heerlijk verse vis eten.

3. Je kunt er naar hartelust eilandhoppen

Denk je bij eilandhoppen vooral aan Griekenland? Dat hoeft niet! Zweden barst van de eilanden: van noord tot zuid is de hele kust bezaaid met bewoonde en onbewoonde eilanden, de ene nog mooier dan de andere. In de Botnische Golf bij Lulea en Piteå maak je bijvoorbeeld prachtige kajaktochten en net buiten Stockholm vind je duizenden mooie eilanden. Die kun je als dagtrip per veerboot verkennen of er een weekendje weg van maken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/nooit-meer-naar-huis-9-redenen-vakantie-zweden/”]

4. Ideaal voor een actieve vakantie mét kinderen

Is stilzitten tijdens een vakantie niks voor jou? Dat komt goed uit, want Zweden is een paradijs voor outdoor-fans. Je kunt langs de hele kust prachtige wandelingen maken, kajakken op rivieren, surfen op zee en zwemmen in helder water.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/op-avontuur-met-de-echte-pippi-langkous-in-zweden/”]

5. Er zijn allerlei soorten accommodaties beschikbaar

Zweden is een heerlijk land voor kampeerders. Naast campings zijn er bovendien volop vakantieparken, hotels, huisjes en bed & breakfasts beschikbaar. De accommodaties zijn vaak van goede kwaliteit. Jullie beoordelen Camping Hedesunda bijvoorbeeld met een 9,3. ‘Prachtige wandelomgeving en een schitterende plek voor visliefhebbers. Je kunt er ook een bootje huren. In de zomer wordt er veel voor de kinderen georganiseerd door een enthousiast team. Een aanrader!’, aldus Rick en Thea Dekker.

Heb jij tips voor de Zweedse kust? Deel je ervaring in de comments of schrijf een review over je favoriete hotel!