Kleinste hotels ter wereld

- 2 maart 2015

Kleinste hotels ter wereld

- 2 maart 2015

Een van de leuke dingen aan de voorbereiding van vakantie? Een bijzondere slaapplek uitkiezen. Zoals een klein hotel. En dan bedoelen we dus echt heel klein. Wij presenteren de vijf kleinste hotels ter wereld: van een claustrofobische capsule tot een luxe one room hotel compleet met masseur en spa.

1. Capsulehotel

Kleinste hotels ter wereld - Capsule hotelFoto: www.uniqhotels.com

Deze capsulehotels vind je veel in Japan. De cellen zijn slechts twee meter lang en één meter  breed en hoog, dus slapen is eigenlijk het enige wat je hier kunt doen. Sinds 2007 is er ook een capsulehotel in Londen.

2. Parkhotel

Kleinste hotels ter wereld - ParkhotelFoto: miriskum.de

In Bottrop, Duitsland en Ottensheim, Oostenrijk vind je wel heel bijzondere hotelkamers. Hier kun je namelijk slapen in een rioolbuis! Er past alleen een tweepersoons bed in, douchen en ontbijten wordt gedaan in de hiervoor bestemde openbare ruimtes. Geen zorgen, de rioolbuizen zijn allemaal eerst goed schoongemaakt voordat ze dienst deden als hotelkamer. En het leuke: je betaalt ervoor wat je zelf wilt.

3. Yotel

Kleinste hotels ter wereld - YotelYotelkamers vind je op vliegvelden, zoals bovenstaande op Schiphol. Hier kun je een powernapje doen, een douche nemen of in alle rust werken. De kamers zijn ontzettend klein, maar je hebt alles wat je nodig hebt in dezelfde ruimte. Je betaalt ongeveer 10 euro per uur voor een Yotelkamer.

4. Hotel Punta Grande

Kleinste hotels ter wereld - Hotel Punta GrandaVoor de kust van Marokko op een klein eilandje staat het kleinste hotel ter wereld. Het hotel is 55 vierkante meter en beschikt over vier tweepersoons kamers. Bijzonder: de golven slaan vaak tegen het de muren van het hotel aan, omdat het zo dicht aan de ruige kust staat.

5. One Hotel Angkor

Kleinste hotels ter wereld - One hotel AngkorFoto: travel.fanpage.it

Dit hotel in Cambodja heeft slechts één kamer, maar wel eentje met alle luxe die je je kunt wensen. Zo krijg je er een jacuzzi bij, een privé dakterras en een spa mét masseur. Als enige gast word je hier lekker in de watten gelegd!

6. De Kromme Raake

De kleinste hotels ter wereld - de Kromme RaakeFoto: hoteldemarne.nl

Het kleinste hotel van Nederland in Eenrum heeft meerdere malen in het  Guinness Book of Records gestaan. Het hotel was vroeger een kruidenierswinkeltje, maar tegenwoordig een one room hotel.