/Vakantie naar de Biesbosch

Vakantie naar de Biesbosch

In de prachtige natuur van het nationale park de Biesbosch is er genoeg te beleven. Bekijk de omgeving vanaf het water of ga vliegvissen, wandelen of fietsen en overnacht tussen het groen. Ook al verblijf je in eigen land, het ruige landschap laat je het échte vakantiegevoel ervaren. Misschien spot je zelfs wel een bever!

Scroll

Om de natuur van de Biesbosch optimaal te kunnen ervaren, ga je gezellig het water op. Huur een bootje naar keuze en ga op avontuur. Koud flesje prosecco mee, wat hapjes erbij en genieten maar! Als je met een motorboot het water opgaat, heeft de schipper wel een vaarbewijs nodig (en moet hij of zij uiteraard nuchter blijven). Maar er zijn tegenwoordig talloze bootjes die je kunt huren zonder vaarbewijs, zoals een elektrisch bootje. Gemakkelijk te besturen en het maakt haast geen geluid, dus alle ruimte om lekker te praten en de rust te ervaren. Met een stille boot mag je bovendien ook door natuurgebieden varen. Geniet van het prachtige groen en optimale rust tijdens een vakantie in de Biesbosch.

De ligging

Nationaal Park de Biesbosch is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het prachtige natuur- en recreatiegebied met kreken en wilgenvloedbossen ligt in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Je hebt dan ook de gedeeltes Brabantse Biesbosch en de Hollandse Biesbosch. Steden die dichtbij liggen zijn bijvoorbeeld Dordrecht, Giessenburg en Drimmelen. Hier kun je fantastisch winkelen en lekker uit eten.

Populaire plaatsen en bezienswaardigheden rondom de Biesbosch

In en rondom de Biesbosch valt er van alles te beleven. Drimmelen, Gorinchem, Oosterhout, Zevenbergen en Zwijndrecht zijn enkele bekende steden in en rondom het gebied. Hier kun je mooie stadswandelingen maken, winkelen en culinair genieten. Maar ben je ook al bekend met Drimmelen, Giessenburg en Wagenberg bijvoorbeeld? Zo beleef je de Biesbosch in het klein in Drimmelen. Hier kun je je als gezin vermaken in de natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch. Ook het recreatieparadijs De Belhamel is een aanrader. In Giessenburg raden we Museum Het Reghthuys en de theetuin aan. Wagenberg wordt ook wel de voortuin van de Biesbosch genoemd en is een rustig, mooi agrarisch dorp.

Te doen in de omgeving

Wandelen en fietsen zijn zeker aanraders hier, maar het leukst is om de Biesbosch te ontdekken vanaf het water. Op verschillende plekken zijn fluisterboten en kano’s te huur. Een rondvaart is leuk om de veelzijdigheid van het gebied te ervaren, dit kun je bijvoorbeeld boeken vanuit Heusden en Drimmelen. In die laatste plaats ligt ook één van de bezoekerscentra voor meer informatie over de Biesbosch.

Eerlijk is eerlijk, onze eigen Big Five hebben een ander formaat dan hun imposante neven in Afrika. Maar ook de Grote Vijf in ons eigen kikkerlandje zijn de moeite waard! Staatsbosbeheer organiseert tochten in de Biesbosch om onze wilde dieren, zoals bevers, in de vrije natuur te ontdekken. Je kun hier ook heerlijk wandelen. Neem een kort ommetje of ga op avontuur over de onverharde paden. De routes verschillen van 1,5 km voor de beginner, tot wel 20 km voor de geoefende loper. Vergeet je wandelschoenen niet, de natuur kan soms wat drassig zijn. Je zult onderweg prachtige vogels en mooie bomen tegenkomen. Waar wacht je nog op?

Overnachten op de Biesbosch

Tijdens je vakantie in de Biesbosch kun je overnachten op de mooiste plekken. Er zijn talloze leuke campings in de Biesbosch, zoals mini-campings, poldercampings en natuurkampeerterreinen. Ook zijn er meerdere vakantieparken in de Biesbosch, evenals resorts en bungalowparken, denk aan Roompot en EuroParcs. Verblijf je liever in de stad? Op enkele kilometers vanaf het nationale park de Biesbosch vind je hotels, zoals bijvoorbeeld in Dordrecht, Werkendam en Raamsdonksveer.

Heb je wat te vieren of wil je op bijzondere wijze overnachten in de Biesbosch? Dat doe je in een romantische B&B, op een charmecamping of in een ecolodge.

Of je nu actieve dag in het natuurgebied gepland hebt, of een langere vakantie in de Biesbosch gaat vieren, het prachtige natuurgebied heeft voor ieder wat wils!

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.