Over Camping Le Pianacce
Beleef een onvergetelijke vakantie in het hart van Toscane op Camping Le Pianacce! Met een prachtig zwembad, een heerlijk spraypark én op korte afstand van het strand is dit de ideale plek voor een vakantie vol zon, zee en strandplezier. Geniet van de ruime kampeerplekken in de schaduw van pijnbomen en ontdek de vele faciliteiten die dit park te bieden heeft.
Locatie en omgeving:
Camping Le Pianacce ligt in Castagneto Carducci, een prachtig dorpje in het hart van Toscane. Het is een ideale uitvalsbasis om deze fascinerende regio te verkennen. Het zandstrand van Marina di Castagneto ligt op korte afstand en nodigt uit tot een dagje zonnebaden en zwemmen. Daarnaast zijn pittoreske stadjes als Siena, Volterra, Lucca, Pisa en San Gimignano gemakkelijk te bereiken voor een cultureel dagje uit. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de iconische scheve toren van Pisa en het romantische bergdorp San Gimignano.
Services & facilities:
Camping Le Pianacce heeft een breed scala aan faciliteiten en diensten. Neem een verfrissende duik in het (verwarmde) zwembad of het spraypark, waar jong en oud zich kunnen vermaken. Sportliefhebbers kunnen een balletje trappen op het voetbalveld of een potje tennissen. Ook worden er regelmatig voetbaltoernooien georganiseerd. Voor de kleintjes is er een leuke speeltuin. Het park heeft een restaurant waar je kunt genieten van heerlijke pizza's en pasta's. Het winkeltje op de camping biedt dagelijks vers brood. Op de camping zijn toeristische staanplaatsen en luxe lodgetenten beschikbaar.
Goed om te weten:
Honden zijn welkom op Camping Le Pianacce. De camping ligt in het heuvelachtige Toscaanse binnenland en biedt tractorhulp vanwege de aanzienlijke hoogteverschillen. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Afstand vanaf Utrecht:
De afstand van Utrecht naar Camping Le Pianacce is ongeveer 1440 kilometer, wat neerkomt op een reistijd met de auto van ongeveer 14 uur.
De camping biedt een gezellige sfeer met een vlakbij liggend strand en dagjes uit die je niet snel vergeet. Het zwembad met die leuke glijbaan is perfect voor de kinderen; ze hebben zich er altijd prima mee vermaakt. Het restaurant geeft een leuke, ontspannen sfeer en maakt het eten genieten. Het ligging is top voor het verkennen van de omgeving, met talloze mooie plekjes in de buurt zoals Luca, Volterra en Vada. De pendeldienst naar het strand zorgt dat je snel weg bent voor die welverdiende zon en zee. Zeker voor gezinnen met jonge kids is het eten, de zwembadplekken en de gezellige sfeer echte herinneringen waard. Een plek waar de vakantietrilling nog volop leeft, zelfs tussen de zonnebaden door.
Adresgegevens | Località Le Pianacce / Via Bolgherese, I-57022 |
Camping Le Pianacce
De informatie op de site klopt immers niet.
Kort samengevat is deze camping voorlopig de naam Sandaya niet waard. Het is prijs kwaliteit
absoluut niet in orde (veel te duur voor wat je ervoor terug krijgt).
Wij zijn een gezin 2 volwassenen en 3 kinderen (8-11-12 jaar). Wij hebben eigenlijk nooit anders
gedaan dan kamperen dus we hebben wel wat ervaring.
Wat meer info:
Kampeerplaatsen vaak <50m2
Sanitair: heel wat mankementen
Wasmachines blokkeren vaak
Wifi slecht tot geen bereik
Animatieprogramma herhaald elke week
Geen gehoor aan klachten via mondelinge feedback.
Camping die verouderd is. Staan enkele nieuwe accomodaties gelukkig, maar dd rest is oud
We waren hier met onze kinderen van 8 en 11 jaar. We hadden hier gereserveerd maar gelukkig konden we nog een plek krijgen met onze eigen tent. Vriendelijk personeel bij de receptie.
Zwembad van camping is prima, leuke glijbaan. Kinderen vermaakten zich prima. Wij hadden altijd nog een plekje bij het zwembad. Nooit problemen mee gehad. Animatie is met 5 personen, 1 NL sprekend. Hier kunnen ze wat meer uithalen, simpele spelletjes. Miniclub vond onze dochter wel oke en voetbaluurtje viel ook in de smaak.
Sanitair oke, kon schoner. Wanden werden niet goed schoongemaakt, basis wel oke. Ligging perfect voor dagjes uit. Pendeldienst naar strand top!
Uitjes wat wij gedaan hebben; Pisa, Luca, Volterra, Elza trail (watervallen: neem zwemspullen mee, wandeling 2,5 km heen en 2,5 km terug), markt Cecina, uitzichtpunt golf buratti (prachtig), strand Vada, wijnproeverij.
Heerlijke vakantie gehad!
Deze camping is overgenomen door Sandaya (welke niet tegenwoordig) onze accommodatie was helemaal nieuw, dus fantastisch. Wifi? Waardeloos. Geen verbinding, ook je 5G werkt hier niet. Soms wel bij het zwembad maar 1 in woord waardeloos. Zwembad? Handdoekje leggen, zo snel mogelijk want het zwembad is veel te klein voor de camping! Er zijn complete gezinnen die de hele week niet van de camping komen en alleen bij het zwembad liggen. Zelfs als je pas om 17 uur komt, heb je geen plek. Restaurant is goed, leuke bediening! Ook heerlijk ijs bij een kleine ijskiosk. De omgeving is prachtig!
afgelopen zomer 2 weken op camping le Pianacce gestaan in een safaritent.
Camping heeft forse hoogte verschillen. er rijd met uitzondering van de middag een golfkar rond die je naar je bestemming kan brengen.
Safaritent is prima en schoon. keuken interieur is karig. Airco is in de zomermaanden wel een must.
zwembad is fijn en zeker voor de jeugd er leuk.
Restaurant valt wat tegen. pizza's zijn prima maar overig eten is absoluut geen aanrader.
erg leuke stadjes in de omgeving.