Over Camping Domaine de Chaussy
Zin om te genieten van een stralende vakantie vol avontuur en comfort? Camping Domaine de Chaussy, op een mooie heuvel in de Ardèche, biedt alles voor een geslaagde tijd. Denk aan zwembaden met fantastisch uitzicht, spannende outdoor activiteiten en een gezellig restaurant. Hier wacht jou een ontspannen en levendige sfeer, waar je meteen de vakantiekriebel krijgt!
De ligging
Camping Domaine de Chaussy ligt in het bosrijke hart van de Ardèche, dicht bij de beroemde Pont d'Arc. Je bereikt het gemakkelijk met de auto, en op slechts enkele kilometers vind je de levendige centra Vallon Pont d'Arc en Ruoms. In de omgeving kunnen avonturiers kanoën onder de Pont d'Arc, de Grotte Chauvet bewonderen of genieten van de rust in natuurstenen dorpjes. De perfecte plek voor een actieve en ontspannen vakantie, met de indrukwekkende natuur als achtergrond.
Bij Camping Domaine de Chaussy voel je je snel thuis. Het is een kleinschalige camping met vijfsterrenvoorzieningen, zoals zes zwembaden inclusief waterglijbanen en jacuzzi’s, allemaal met een prachtig uitzicht op de groene bergen. Voor de kleintjes is er een speeltuin en een kidsclub in juli en augustus, én ’s avonds een vrolijke kinderdisco. Wil je actief bezig zijn? Dan vind je diverse sportfaciliteiten zoals voetbal, tafeltennis en minigolf. De camping ademt een gezellige, relaxte sfeer waarin je je meteen welkom voelt.
Op de camping geniet je van een groot restaurant met gezellig terras, perfect voor een ontspannen avond met een drankje of een hapje. Ook is er de mogelijkheid om een take-away maaltijd te bestellen, zodat je lekker bij je tent of stacaravan kunt genieten. Voor de ontbijtkoek, verse broodjes en een goede kop koffie ben je hier ook aan het juiste adres, zodat je start met een glimlach aan je dag in de Ardèche.
Reken op de extra kosten voor toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen, die ter plekke voldaan moeten worden. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling of kunnen vanwege het seizoen gesloten zijn, bijvoorbeeld buiten de zomermaanden of tijdens onderhoud. Zo ben je goed voorbereid en kun je volop genieten zonder verrassingen. Een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding, en hier zit je zeker goed.
Tijdens een verblijf op deze camping voel je meteen de rustige sfeer en de gezellige omgeving. Je geniet van de mooie zwembaden en het stralende waterpark, waar alles netjes en verzorgd is. De medewerkers stralen enthousiasme uit en zorgen dat je je meteen welkom voelt. Het uitzicht vanaf het zwembad en terras is adembenemend, vooral als je de zon laat ondergaan. De camping ligt vlakbij het leuke dorp Ruoms, ideaal voor leuke uitjes. Het restaurant is gezellig en de sfeer is ontspannen. Hoewel er soms wat Franse animatie is, merk je dat de camping een goede uitvalsbasis is voor allerlei vakantieactiviteiten. De camping biedt dat zintuiglijke gevoel van vakantie: zon, geluid van lachende kinderen en de geur van lekkere gerechten. Een plek waar herinneringen maken en de vakantiekriebels komen bovendrijven.
Adresgegevens | Route de Ruoms, Lagorce, F-07150 |
Camping Domaine de Chaussy
2 weken op deze camping verbleven. Rustige camping met goede sfeer. Fijne zwembaden. Erg vriendelijk personeel. Mobile homes voldoen ook. In de omgeving genoeg te zien. Dichtbij supermarkten. Toch een paar minpunten: animatie voornamelijk Frans en een beetje saai. S avonds weinig te beleven. Ook jammer dat er niet echt een goede campingwinkel is. Er was vaak s morgens niet eens brood of croissants. Al met al een leuke camping, lekker rustig. Maar wie wat meer vertier zoekt, kan beter even verder kijken.
Leuke camping gelegen op een heuvel ongeveer 2 km van het gezellige dorp Ruoms af.
Wij hadden een stacaravan in het midden van de camping langs de looproute van het zwembad en restaurant naar de rest van de camping, dat was wel een erg druk plekje, want iedereen liep de hele dag langs Onze stacaravan. Overdag is dat nog niet zo heel erg maar in de avond en nachturen loopt er heel veel luidruchtige franse jeugd over de camping te schreeuwen, dat was wel erg storend als je wilt gaan slapen.
Ik denk als je ergens achteraan op de camping had gestaan had je er geen last van gehad.
De animatie is allemaal in het Frans, dat was wel jammer maar niet heel erg storend, ze hadden alleen misschien wat meer rekening kunnen houden met de niet franssprekende mensen.
Voor de rest is het een leuke camping, leuk zwembad, mooi uitzicht vanaf het zwembad en terras.
Gezellig restaurant.
Een goeie uitvalbasis voor verschillende vakantie activiteiten.
Geweldige camping mooi waterpark en alle belangrijker voorzieningen aanwezig.Alles zeer netjes en geweldige medewerkers.
Camping Domaine de Chaussy
Mooie camping met veel faciliteiten in een mooie omgeving.
+ mooi zwembad met veel ligstoelen
+ veel faciliteiten
+ goed restaurant
+ goede “snackcorner”
+ dichtbij grote supermarkt
+ niet ver van kano/kayak verhuur in Vallon-Pont-d’Arc
+ Prijs-Kwaliteit verhouding
+ mooi, (volgens mij) vrij nieuw theater.
- Animatie voornamelijk in het Frans
Ik vond het een leuke mooie camping. Over sanitair kan ik niet veel zeggen omdat wij een Mobilhome hadden. mobilhome was niet ruim maar voldeed aan onze verwachtingen. Misschien dat de Mobilhomes iets te dicht op elkaar staan maar wij hadden desondanks voldoende privacy. Meestal stopt de avondanimatie om 23:00 uur, ging enkele keer wat langer door maar geluid was te overzien maar wij zaten er dan ook niet echt naast. Kwaliteit van animatie was OK, maar hoofdzakelijk in het Frans, wat ik wel enigszins kon begrijpen omdat 90% Frans was.
Mooie camping in groene omgeving. Zwembaden zijn ruim opgezet en er zijn voldoende ligbedden aanwezig. Als de dagen wat "frisser" zijn (25 graden met wind) zijn de baden te koud. Wel is alles schoon rondom de zwembaden.
De stacaravans lijken grotendeels vernieuwd. Die lelijke bruine waikiki's hebben wij niet gezien. Schaduw rondom de accomodaties is top. Hoe het met de sanitairgebouwen voor de tenten is weet ik niet. Wel weet ik dat je beter je eigen kussen mee kunt nemen.
De camping word vooral bevolkt door Fransen waarvan een deel eigenaar is van een stacaravan en er al jaren komen. Bij aankomst sprak er 1 iemand bij de receptie wat Engels. De animatie is in het Frans (ook voor kinderen) en de rest van de medewerkers spreekt bijna alleen Frans. Onze jonge kinderen vonden het daarom niet zo leuk om alleen opnpad tr gaan. Als nieuwe tourist in Frankrijk best lastig.
Hebben een week verbleven in een hotel-familiekamer, NOOIT meer!.
Begon al bij de receptie, spreken geen woord engels. Je krijgt een sleutel maar moet zelf maar uitzoeken waar je kamer is. Kamer komt totaal niet overeen met de presentatie op de website. Erg slecht, geen airco, oud, slecht onderhouden gebouw, moet door de nooddeur naar binnen.
Het restaurant en de zwembaden zijn prima, echter alleen gericht op franstalige mensen, spreken totaal geen enkele andere taal!. Parkeerplaats hotel is niet afgesloten en wordt door het hele dorp gebruikt waardoor je dus de auto niet kwijt kan. Het zag er veel belovend uit, maar NOOIT meer.