Over RCN Les Collines de Castellane
Ruim kamperen op RCN Vakantiepark Collines De Castellane. Op deze camping is aan alles gedacht met de verschillende speeltoestellen, het Nederlandssprekende animatieteam en vele sportfaciliteiten. Geniet van de rust op de camping, of ga op wandelavontuur naar Castellane, Gorges du Verdon en Moustiers Sainte Marie.
Je merkt meteen dat de omgeving hier echt puur natuur is, met prachtige uitzichten en bochtige bergwegen die je onderweg veel herinneringen geven. Het zwembad straalt zon en rust uit, perfect voor een verfrissende duik op een zonnige dag. Kinderen genieten van de leuke animatie en ontdekken volop plezier, terwijl ouders de serenity van de omgeving op adem laten komen. De camping zelf geeft een gezellige sfeer, zeker ’s avonds als iedereen samen zit op het terras en geniet van het mooie landschap. De rust en ruimte die je hier voelt, maken dat je je snel thuis voelt en liever nog een dag blijft hangen. Het is een plek waar herinneringen aan zonnige dagen en stralende gezichten blijven hangen.
Binnenzwembad
Buitenzwembad
Telefoonnummer | +31 850400700 |
E-mailadres | [email protected] |
Adresgegevens | Route de Grasse,39, F-04120 |
Website | RCN Les Collines de Castellane |
Social media | Instagram, Facebook |
RCN Les Collines de Castellane
Camping gelegen op een steile heuvel. Heel veel stacaravans, weinig camping meer. De plekken voor kampeerders zijn best ruim maar het sanitair is echt diep bedroevend, zowel qua hygiene als kwaliteit (nog geen 2 sterren). Je kan er niet fatsoenlijk douchen zonder alles nat te hebben, dit komt door de douchekop en gebrek aan muurtje. De toiletten overstijgen het niveau van een voetbalkantine niet. Totaal niet 4-sterren waardig. Best aardig zwembad maar niet verwarmd en aangezien je op 1000 meter hoogte zit is het ijskoud. Daar gaat geen volwassene langer dan een minuut in..... De glijbaan is leuk voor de foto's maar stelt niks voor
Het restaurant, tsja, er is vooral veel op en niet aanwezig.
Voor alles moet je hier in de auto, Nice is 1,5 uur rijden en de Corges du Verdon ongeveer 30-50 minuten. Verder niet heel veel te beleven
Wij hebben hier 2 fantastische weken doorgebracht. We zaten in mobilhome Thym met een prachtig vrij uitzicht, dichtbij zwembad en restaurant,maar desondanks heerlijk rustig gelegen, perfect dus. Omgeving is werkelijk prachtig, je moet wel altijd eindje rijden om ergens te komen door alle bochtige bergwegen, maar alles was de moeite waard. Ook Castellane erg leuk plaatsje. Wij zullen hier zeker nog een keer komen!
Onderaan de camping: tig keer per dag een basketbal tegen je tent, het basketbalveld is maar aan 1 kant afgebakend (auto parkeerden wij daarom niet op onze plek). Heel de dag herrie van dreunende basketballen, eerste begon soms al om 7 uur, en ging tot na 24 uur door. Daarna tot 1:30 herrie door 'chillende' jongelui (wie zet er nou een overdekte picknicktafel midden op de camping?). Jeugd op elektrische stepjes. Loslopende honden. Aangegeven bij de receptie, werd niets mee gedaan. Op deze camping houden ze wel van een feestje. Volume van muzikale activiteiten enorm (150 mensen hebben het gezellig op het terras, de overige 600 campinggasten zitten tot 23:45 uur bij hun eigen tent in de herrie van de snollebollekes en dat soort ongein). Muziekkeuze bij kinderactiviteiten niet christelijk. Ook niet christelijke gasten hadden soms moeite met de muziek. Als je vraagt om wat kindvriendelijker muziek, kijken ze je aan of ze water zien branden.
Heerlijke camping, mooi zwembad, leuke animatie en prachtige omgeving. Onze kids van 8 en 11 vonden het er geweldig.
Wij hebben samen met vrienden 3 weken op deze fijne camping gestaan. Wij hadden pleknummers 7 en 8. Plek 7 is een zeer ruime plek met in de ochtend fijn schaduw. Sta je onderaan de camping dan is het best wel een klim naar het zwembad/receptie. Het zijn wel prachtige plekken onderaan de camping.
Beide sanitairgebouwen zien er prima uit, ook sanitairgebouw 2 is gerenoveerd. Het sanitair wordt prima schoon gemaakt. De netheid van het sanitair valt of staat met hoe de kampeerder het achterlaat.....
Erg vriendelijk en behulpzaam personeel. Bij het restaurant kan je heerlijk eten. Je kan pizza's afhalen, evenals friet en Hollandse snacks .
In Castellane is één grote supermarkt, de Auchan. Doe 's morgens de boodschappen, want aan het eind van de middag is de winkel geplunderd.
Er is veel te doen en te zien in de omgeving, maar voor veel dingen moet je een eind rijden, niet qua afstand, maar qua tijd, door de vele kronkelwegen.
Prima camping. 1 week gestaan. Wel echt voor kinderen tot een jaar of 12. Voor onze oudsten was niet veel te doen op de camping zelf, maar in de omgeving kun je genoeg opzoeken. Je kunt mooie wandelingen maken vanaf de camping, echt fantastische natuur! Castellane is een leuk plaatsje. Vriendelijk personeel.
De eerdere recensies over slechte hygiëne deel ik niet. Wij stonden onder aan de camping en wij vonden het een luxe en schoon sanitair gebouw met lekker warm water onder de douche. De camping ligt wel op een helling, een hele klim naar boven maar dat was voor ons geen probleem.
Wat wel jammer was is dat wij met de tent waren en onze kampeerplek meer kiezel dan gras had en nogal schuin afliep. De plek was ruim maar beter geschikt voor een caravan of vouwwagen. Wel een prachtig uitzicht op de bergen.
IJsjes zijn niet duur op de camping. Wel op tijd brood halen in de winkel. 1x mis gegrepen helaas.