Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over Camping Château la Forêt
Ontdek de schatten van de Vendée tijdens een verblijf op Camping Château la Forêt. Natuurliefhebbers kunnen genieten van indrukwekkende locaties, zoals het eiland Noirmoutier met zijn ongerepte natuur en Saint Julien des Landes, vlakbij het Lac du Jaunay. Vergeet niet La Roche sur Yon te bezoeken, de hoofdstad van de Vendée. Geniet außerdem van een prachtig waterpark met verwarmd binnenzwembad, peuterbad en glijbanen. Talrijke animaties en activiteiten zoals jeu de boules, tennis en een kinderspeeltuin wachten op je!
Locatie en omgeving
Camping Château la Forêt is gelegen in het hart van de Vendée, ideaal voor vakantiegangers die de verbinding met de natuur willen ervaren. De camping bevindt zich op een paar kilometer van het Lac du Jaunay, een prachtig waterreservaat omgeven door groene bossen. Voor een dagje uit zijn er veel mogelijkheden, zoals het betoverende eiland Noirmoutier, perfect voor natuurliefhebbers. La Roche sur Yon, de hoofdstad van de Vendée, is gemakkelijk bereikbaar en biedt een tast van lokale cultuur en geschiedenis. De camping is goed bereikbaar met de auto, waardoor het een makkelijke uitvalsbasis is om de regio te verkennen.
Services en faciliteiten
Camping Château la Forêt biedt een breed scala aan faciliteiten en services om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van het verwarmde binnenzwembad en het peuterbad in het gezellige waterpark, compleet met glijbanen voor extra plezier. Voor gezinnen zijn er ook diverse sportfaciliteiten, waaronder tennis, volleybal en een kinderspeeltuin. Eten en drinken kan in het restaurant of bij de bar, en voor een snelle hap kun je afhaalmaaltijden bestellen. Een supermarkt zorgt voor de dagelijkse benodigdheden, en er is een wasserette aanwezig voor gemak. Voor wie met de elektrische auto komt, zijn er laadpunten beschikbaar. Wifi is toegankelijk op de camping, zodat vakantiegangers online kunnen blijven. BBQ's zijn toegestaan, dus geniet van de buitenlucht tijdens een lekkere maaltijd. Fietsen zijn ook te huur voor een verkenningstocht door de omgeving.
Camping Château la Forêt biedt veel comfort en gemak voor vakantiegangers. Daarbij zijn er verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plaatse te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Een vakantie bij Mooie camping voelt meteen gezellig en warm. Het chateau en het pleintje geven een landelijke, stralende sfeer, alles goed onderhouden. Kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad met de koepel die sluit bij slecht weer of bij de glijbanen die niet van de kids af te slaan zijn. De animatie is leuk, vooral voor Franse sfeer, en de activiteiten voor kinderen volop. Het restaurant serveert lekkere pizza’s en toetjes zoals tarte tartin; de bar biedt goede drankjes. Het naastgelegen defi park is perfect voor een hele dag klimmen en ziplinen. Daar omheen wachten mooie stranden en knusse stadjes. Een fijne plek voor een ontspannen, levendige en herinneringsvolle vakantie.
Adresgegevens | rue de la Forêt, F-85150 |
Camping Château la Forêt
Mooie camping. Prachtige ambiance met het chateau en het pleintje. Alles goed onderhouden. Prima campingwinkeltje, maar niet super groot. Wij hebben verderop bij de super u boodschappen gehaald. Daar tegenover zit een Lidl. Zwembad is niet super groot, maar leuk voor kids. En zo handig dat de koepel ook dicht kan hij slecht weer. Onze kinderen (7 en 10) waren niet van de glijbanen af te slaan. Zwembroeken zijn gewoon toegestaan. Er is toezicht bij het zwembad, maar ze zijn niet heel actief. Animatie leuk, maar gericht op de Franse. Ze gebruiken eens andere muziek dan de standaard animatieteams. Dat vonden wij hip en gezellig. Het eten in het restaurant smaakten heerlijk (pizza, chicken tenders) en het toetje (tarte tartin) is een aanrader. Onze stacaravan was top. Zag er mooi uit en was goed schoon. Terwijl het de comfort was. Geen airco, maar de avonden koelden lekker af, dus niet gemist. Plek was prima. Caravans staan ‘dicht’ op elka
Als je je ziel niet meer wilt voelen dan is het hier fantastisch. In rap tempo vercommercialiseerd. Elke avond dreunende beats voor je tieners. Telefoonzombies die rustig voor jouw plek gaan bellen. Maar ook de rest gaat in hard tempo mee met: ik ben eigenlijk behoorlijk ongelukkig en dat zal de rest weten ook. Maar gewoon meedrinken, vapen en scrollen en dan voel je er niks van. Echt waar.
We zijn hier voor het tweede jaar geweest! Superleuk! Zou iets meer voor de wat oudere jeugd georganiseerd mogen worden. In ieder geval iets van een club die na 23.00u nog open is. Maar voor de rest weer een toptijd gehad!
Camping Château la Forêt
Er zijn geen tenten en campers etc meer toegestaan er zijn alleen nog sta caravans. Heerlijk veel bomen en de geluiden van vogels met het wakker worden.
Restaurant heerlijk eten voor weinig geld. Soms wel reserveren als het druk is. Barretje voor drankjes ook goed.
Activiteiten voor kids volop en leuk. Animatie voornamelijk Frans en beetje Engels maar ze doen t leuk.
Overige faciliteiten basis maar erg leuk.
Het naast gelegen defi activiteiten park is erg leuk. Je kan een hele dag klimmen en ziplinen. Geen tijd limiet. Hierdoor kan je tussendoor lunchen zwemmen of andere activiteiten doen.
Aqua parc is ook erg leuk. Wel tegen betaling ook.
Glijbanen bij het zwembad erg leuk.
Wij hebben enorm genoten.
In de nabije omgeving mooie diverse stranden. Leuke stadjes en leuke activiteiten te doen.
Wij zijn twee weken verbleven en zeker een aanrader
Wat een prachtig rustig park.
Wij verbleven in een grote stacaravan.
Wij stonden op een prachtig plekje, zeer veel ruimte en veel privacy.
Personeel is super vriendelijk.
Winkeltje is klein maar voor het broodnodige prima.
Het plaatsje waar het Chateau staat is niet veel te doen maar in de omgeving genoeg.
Onze kinderen hebben zich prima vermaakt in beide zwembaden.
En wij ook, bijna altijd was er wel ergens en ligbedje vrij.
Onze stacaravan was prachtig en de bedden waren goed.
Kwaliteit tent onvoldoende, rits van toegang kapot, gevraagd om te repareren, niet gedaan, zelf ducktape geplaatst tegen regen/wind(!). Slechts 1 wc/douche locatie, 2 gesloten. Gevraagd om upgrade tegen bijbetaling , geen plek terwijl er voldoende lege accommodaties te zien waren. Personeel vriendelijk in eerste instantie maar mist echte behulpzaamheid (zie opmerking tent, upgrade) en empathie (mijn dochter stelde een vraag, opmerking: dan moet je zelf maar beter zoeken) Animatie voornamelijk Frans georiënteerd, zwembad is aan renovatie toe en te weinig ligplekken. Een keer “back to basic” is niet erg maar wij zoeken de volgende keer elders een stacaravan of betere tent op.