Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over RCN La Ferme du Latois
Camping RCN La Ferme du Latois is een echte familiecamping. Het zwembad is niet groot maar wel gericht op kinderen met glijbanen. Aanrader is om een keer aan te sluiten bij de Table d'Hôtes, waar je samen eet met andere gasten. Het strand is niet ver weg, maar ook leuk zijn de historische kastelen of een bezoek aan Puy du Fou.
Over RCN La Ferme du Latois
RCN La Ferme du Latois is een sfeervolle, kindvriendelijke camping in de zonnige Vendée, aan de westkust van Frankrijk. De camping ligt op een voormalig boerenterrein en combineert de charme van het Franse platteland met volop ruimte, natuur en ontspanning. Met twee grote meren, ruime kampeerplaatsen en comfortabele accommodaties is dit een ideale bestemming voor gezinnen die houden van rust, natuur en buitenleven. De historische boerderijgebouwen uit de 19e eeuw geven het park een authentieke uitstraling.
Locatie en omgeving
De groene omgeving van RCN la Ferme du Latois is perfect voor wandel- en fietstochten langs zonnebloemvelden, oesterkwekerijen en typisch Franse dorpjes. Op ongeveer vijftien minuten rijden liggen brede zandstranden, ideaal voor een dag aan zee. Ook het schiereiland Noirmoutier ligt in de buurt en is een geliefde bestemming vanwege de stranden, gezellige haventjes en lokale markten.
Faciliteiten en diensten
RCN La Ferme du Latois biedt volop vermaak voor jong en oud. Er is een buitenzwembad met meerdere waterglijbanen. Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen of deelnemen aan het recreatieprogramma met Nederlandstalige begeleiding in het hoogseizoen. Daarnaast zijn er sportvelden, tafeltennistafels, een jeu-de-boulesbaan en mogelijkheden om te vissen op het terrein. In de sfeervolle historische stal van de voormalige boerderij bevindt zich het restaurant. Voor een snelle maaltijd is er een snackbar en ’s ochtends zijn verse broodjes verkrijgbaar.
Accommodaties
De camping beschikt over zeer ruime kampeerplaatsen, zodat gasten volop kunnen genieten van het buitenleven. Daarnaast zijn er compleet ingerichte stacaravans en tenten met eigen veranda beschikbaar in verschillende formaten en comfortniveaus.
Het is echt genieten op deze camping, met ruime en rustige plekken die direct in het oog springen. De hygiëne en kwaliteit van het sanitair maken je meteen blij, het voelt fris en verzorgd. De sfeer is gemoedelijk, vooral als de lanterns beginnen te branden en de verlichting warm straalt. Voor gezinnen met kleintjes is er genoeg te doen, en de omgeving met dorpjes, zee en kustplaatsen zorgt voor mooie vakantiemomenten. Mensen waarderen vooral de grote plekken, goede broodservice en de gezellige uitstraling van de mobile homes aan het water. Het personal is vriendelijk en het relaxte klimaat zorgt dat je je meteen thuis voelt. Deze camping laat je zeker toe stralend en vol herinneringen terug te kijken.
Telefoonnummer | +31 850400700 |
E-mailadres | [email protected] |
Adresgegevens | Le Latoi, F-85220 |
Website | RCN La Ferme du Latois |
Social media | Instagram, Facebook |
RCN La Ferme du Latois
Een mooie rustige camping met héle grote plekken
Wij stonden op 438 plekje van 15*13 meter
Alle veldjes zijn deze grote op de plekjes rondom de visvijvers na
Sanitair- is van zeer goede kwaliteit en hygiëne wordt goed best gedaan (hoe sommige gasten er mee omgaan doet meer dan de schoonmaak)
Broodservice- is goed
Animatie- weinig gebruik van gemaakt , maar ondanks dat dames erg hun best deden wat er weinig aantrekkingskracht voor onze dames (7,8,10) na 8 uur niks meer georganiseerd dus dan ook rust
Restaurant- een goede 7 prijs/kwaliteit prima op orde ons beklag zou zitten in prijs/portie verhouding, 8 uur dicht dus geen laat drankje
Ligging- ondanks afgelegen locatie van camping zelf alles op 20&30 minuten rijden (zee,rotsen,supermarkten)
Andere aanraders
Puy du fou
O'gliss parc
Le Grand Défi
Speciale vermelding voor lifeguards van dit park
Met een hoge medische kennis ons zeer goed geholpen bij een ongelukje met de jongste
Heerlijke camping,mooi en genoeg sanitair,grote plek.Was erg warm weer maar goed vol te houden.Sanitair was schoon.Zitten nu op de volgende rcn camping maar die is niet te vergelijken met deze zou hard hollend terug willen.
We hebben een heerlijke vakantie gehad! Het chalet was mooi, compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. De airco was echt een pluspunt en ook de inventaris was zeer compleet. Het personeel is zeer vriendelijk!
De omgeving is prachtig, met veel te zien en te doen. Er liggen leuke dorpjes rondom de camping en ook de gezellige kustplaatsen zijn zeker een bezoek waard. Deze liggen op slechts ongeveer 15 minuten rijden. Een aanrader!
Ik heb enorm genoten van mijn verblijf op RCN La Ferme du Latois. De camping ligt er werkelijk prachtig bij en er hangt een heerlijke, gemoedelijke sfeer. Vooral de mobile homes aan het water vond ik ontzettend sfeervol. Zodra het begint te schemeren en de verlichting op het park aangaat, krijgt de camping een warme en gezellige uitstraling.
De mobile home waarin ik verbleef was luxe ingericht, brandschoon en van alle gemakken voorzien. Met de hoge temperaturen was de airco een groot pluspunt en zorgde die voor een heerlijk comfortabel verblijf.
Daarnaast wil ik het vriendelijke personeel graag een compliment geven. Iedereen was gastvrij, behulpzaam en zorgde ervoor dat ik me meteen welkom voelde.
Ik heb een fantastische tijd gehad en weet nu al dat ik deze camping zeker vaker ga bezoeken. Absoluut een aanrader!
Prachtige camping met zeer ruime plekken. Geschikt voor families met kinderen tm 8 jaar,voor oudere kinderen zeer weinig te doen. Restaurant binnen is mooi maar enorm veel vliegen? Buitenterras is vrij klein maar prima. Eten was matig. Gegrilde groente bij escalope waren paar plakjes komkommer. Bediening heeft totaal geen overzicht.
De Animatie en sfeer is in verhouding tot bijv Domaine en Le Moulin echt ver onder de maat, zeer teleurstellend! Leuk voor kleintjes maar voor oudere kinderen ( en volwassenen) saai als je andere RCN’s gewend bent. Geboekt omdat het perfecte camping zou zijn tm 15 jaar maar dat is het zeker niet. De bar is ook om 21 uur dicht?! Geen gezellige avonden met bijvoorbeeld live muziek op het terras. Zwembad is veel te klein voor aantal mensen, ligbedjes te weinig. Kortom, hele mooie schone camping, leuk met kleintjes, mooie omgeving en dichtbij strand, maar zeer weinig sfeer of gezelligheid.
Ons derde bezoek aan deze camping, in de afgelopen jaren heeft het park een goede update gehad. Wij hebben gekampeerd. Het sanitair werd erg grondig schoongemaakt en was altijd netjes. De kinderen hebben genoten. Animatie miste enthousiasme. We misten de mini disco einde middag bij het zwembad zoals in Castellane of Nougiere.
De stranden en de Vendee heeft na drie keer nog steeds veel moois te bieden! Tot de volgende!