Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Deze accommodatie heeft een score van 8
Camping Le Hameau des Champs
Mooie rustige en schone , kleine camping. Sanitaire, zwembad, bar, pingpong en speeltuintje zijn als nieuw. Sanitaire heel schoon. Plekken zijn groot. Een mix van Nederlanders, Fransen , Duitse bezoekers. Restaurantje vanaf half 4 open. Maar koffie in de ochtend in het schattige stadje te drinken waar je via het natuurpad achter de camping naar toe loopt. Helaas stonden wij bij het hek van de camping die door fietsers en wandelaars van de camping de hele dag gebruikt wordt. Dus vraag wel om een andere plek. Ook de wc deuren laat iedereen klapperen. Dus sta je langer dan elders op de camping gaan staan. We stonden er onverwachts 5 nachten en hadden laatste plek op dat moment. Kinderen maakte contact. Zwommen in het zwembad of waren op voetbalveld achter de camping. Geen animatie voor kinderen. In dorp goede en moderne echt Franse restaurants. De 3 sterren die het heeft mogen van ons 4 sterren zijn!
Prachtige camping. Klein met 50 plekken. Mooie afscheidingen en veel groen. Mooi sanitair gebouw waar je ook afwast onder een overkapping. Simpel maar verwarmd zwembad, ziet er netjes uit. Peuterbad is niet verwarmd. Mooi restaurant met lekker eten. Weinig speelgelegenheid voor kinderen, wel voetbalveld, klein speeltoestel, tafeltennistafel. Spelletjes mogen bij de receptie geleend worden. Snelle aansluiting op mooi fietspad (voie verte). Prachtig kasteel in het dorpje, zeer de moeite waard om te bekijken. Bij de receptie hebben ze ons heel goed geholpen met een afspraak regelen bij een garage voor een lekke velg. Met 3 nachten een heerlijk verblijf gehad.
Ik herken geen een van de foto's die hier op de website staan.
Een compacte, eenvoudige maar nette en moderne camping, ook ideaal voor een paar extra nachten. Veel fijner dan de gemiddelde doorreiscamping. De camping ligt op een fijne loopafstand van het gezellige dorpje. Er zijn tal van lekkere restaurants en bakkers te vinden. Het kasteel op loopafstand is een aanrader om te bezoeken, ook met kinderen (niet kinderwagenproof trouwens). Honden kunnen heerlijk uitgelaten worden, pal achter de camping bij het recreatiegebied. Het sanitair op de camping is top. Het restaurant op de camping is geen aanrader, hoewel wel handig als snelle hap.
Fijne camping die veel gebruikt wordt door fietsers. Dat is ook logisch, want de camping ligt aan de Voie Verte tussen Chalon-sur-Saône en Macon. In de omgeving ook talloze fietsroutes die prima gemarkeerdzijn door kleine bordjes die je de juiste richting opsturen.
Bezienswaardigheden genoeg: Cluny (abdij), Cormatin (kasteel), Chalon-sur-Saône (festival Chalon dans la rue), Chagny (wijn), Beaune (hospice) enz.
De camping heeft nieuwe eigenaren die in de camping geïnvesteerd hebben door een mooi zwembad aan te leggen. Het sanitair wordt komende winter gerenoveerd, maar was schoon toen wij er waren. Plekken zijn ruim. Wij hadden gereserveerd en een deel vooruit betaald. Restant bij vertrek.
Kortom een plek om terug te keren
Camping was nog een heerlijk plekje. Al vaker geweest. Nieuw eigenaren doen erg hun best. Zwembad is een fijne verbetering alleen niet heel praktisch aangelegd. Verder zijn er wat dingen minder makkelijk geworden. Koelkast voor tentkampeerders is verdwenen. Vriezer staat nu in het sanitairgebouwtje maar is te oud en te klein. Gaat zo vaak open en dicht dat er niets meer in bevriest. Sanitair was duidelijk minder schoon dan vroeger. Oud is niet erg maar vies wel. Sanistairgebouw wordt komende winter vernieuwd. Er komt ook een terrein voor groepen! Er is meer muziek en vertier op de camping. Dat is wat ons betreft jammer. De camping was juist aantrekkelijk door het rustieke karakter. Ook jammer is dat je als je reserveert het totale bedrag gelijk moet betalen en niets terugkrijgt als je eerder wilt vertrekken. Het relaxte gemak van de camping is daarmee weg. Beter voor de eigenaren (financieel) maar minder relaxed voor de kampeerders.
We hebben hier 11 dagen gestaan. Bij aankomst pech met de caravan. De nieuwe eigenaars verwezen ons naar een nabij gelegen garage, waar het probleem verholpen werd. De camping heeft sinds dit jaar een prachtig aangelegd zwembad met mooie ligstoel met grote parasols. Ook is er een nieuw speeltuintje aangelegd. Er is een broodjes- en ontbijtservice, een bar, televisieruimte en een restaurant (met beperkte keuze; in het dorp zijn betere restaurants). Het sanitair wordt goed schoon gehouden; het water is goed warm. De plekken zijn groot en vaak schaduwrijk.
In het dorp is het Chateau van Cormatin een must. Prachtig gerestaureerd, mooie tuin en prima rondleiding. De omgeving kan je verkennen door gebruik te maken van de vele fietsroutes, waaronder de Voie Verte. Cluny, Taizé, Chalons, Mâcon en Beaune (bezoek het prachtige Hotel de Dieu) zijn bezienswaardigheden.
Camping en natuurlijk de omgeving zijn reden om terug te keren