Laagste prijsgarantie
7.3GoedScore uit

Over Almerwirt

Ontdek de charme van Almerwirt, gelegen in het pittoreske hart van Maria Alm. Een ideale uitvalsbasis voor avonturiers en ontspanningszoekers. Met de nabijheid van de kabelbaan, de uitnodigende wellnessfaciliteiten inclusief een verwarmd binnenzwembad en de sauna, belooft Almerwirt een herstellende vakantieervaring. Geniet van de lokale gastvrijheid en de prachtige omgeving van dit gezellige hotel.

De ligging

Almerwirt bevindt zich in het sfeervolle centrum van Maria Alm am Steinernen Meer, kloppend hart van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Slechts 500 meter van de kabelbaan verwijderd, is het hotel de perfecte startplaats voor avontuurlijke uitstapjes in de bergen. De omgeving van Maria Alm biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en wintersportliefhebbers. Met gemakkelijke toegang tot de belangrijkste uitgaansgebieden en bezienswaardigheden, zijn vermaak en ontspanning altijd dichtbij. De dichtstbijzijnde luchthaven is gemakkelijk te bereiken, waardoor Almerwirt een handige keuze is voor zowel binnenlandse als internationale vakantiegangers.

Almerwirt staat garant voor een onvergetelijk verblijf met zijn breed scala aan faciliteiten. Het hotel beschikt over comfortabele en gastvrije hoofd- en bijgebouwen, waarbij de receptie altijd klaarstaat om te helpen. Gratis WiFi is beschikbaar, zodat vakantiegangers altijd verbonden blijven. De aanwezigheid van een restaurant, terras en fietsenstalling onderstreept de veelzijdigheid van het hotel. Voor ontspanning biedt Almerwirt een heerlijk binnenzwembad en sauna, waar vakantiegangers kunnen relaxen en opladen. Met parkeerplaatsen op het terrein en een uitnodigende tuin met speelplaats, is er aan alles gedacht voor een zorgeloos verblijf.

In Almerwirt is de culinaire ervaring een essentieel onderdeel van je verblijf. Het hotel biedt een restaurant waar vakantiegangers kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten. Met de optie voor halfpension, waarbij een uitgebreid ontbijtbuffet en een avondmenu inbegrepen zijn, is elke maaltijd een moment om naar uit te kijken. Vegetarische opties en speciale wensen worden met zorg bereid, zodat iedereen kan genieten van heerlijke maaltijden. Voor een drankje kun je terecht in de gezellige bar, waar zowel alcoholische als non-alcoholische dranken geserveerd worden.

De gemeenschappelijke ruimtes van Almerwirt zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, wat de mobiliteit van alle vakantiegangers waarborgt. Voor degenen die met de auto komen, is er parkeergelegenheid beschikbaar. Houd er rekening mee dat sommige faciliteiten, zoals het restaurant of de wellness, een dresscode kunnen hanteren. Betalingen kunnen verricht worden met de meest gangbare creditcards, waaronder Visa en MasterCard. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.

• Spelletjeskamer

• Zonnestudio en/of solarium

• Totaal aantal kamers: 75

31 Bachstrasse 31, 5761

7.3GoedScore uit 52 reviews

Ouderwetse Oostenrijkse sfeer en zeer behulpzaam
Door Jacco Den Toonder op 08-02-2020

We zijn er eind januari geweest. Keurige kamer. Alles schoon en proper.
Door de inrichting loop je het Oostenrijk van de jaren '80 binnen. Wij vinden dat erg gezellig. Verwacht geen hippe gestylde kamers. Wel een zeer vriendelijke bediening en personeel. Het ontbijt was zoals het hoort. Keurig buffet. Het avondmenu is in buffetvorm, eenvoudig maar wel prima allemaal. Voor de prijs van ca. € 70 per nacht voor hafpension vonden wij het prima. Skillift en dorp op loopafstand < 5 minuten.

Een prima hotel een echte aanrader .
Door Fam van der Veen op 15-12-2017

De ligging van het hotel is perfect .De skibus stopt op ongeveer 100 meter van het hotel . Het eten is goed .Vriendelijk personeel die zeer behulpzaam zijn. Wij gaan hier zeker vaker heen .

Geweldig
Door Ddlr op 07-08-2017

De locatie is geweldig, er is genoeg te zien en te beleven, de kamers is ook niets over te klagen evenals het eten,dit was erg lekker.
Het personeel is ook erg vriendelijk ondanks misschien de stuurse gezichtsuitdrukking van de eigenaar. En ook over de hygiëne valt niet te klagen.
Het enige wat van die alles eisers hier klopt is het geen er buiten de vaste eet en drinkmomenten niet snel iemand aan de bar verschijnt om drinken te kunnen bestellen, maar daar hebben wij zelf geen hinder van ondervonden gezien we veelal de tijd buiten het hotel doorbrachten om te genieten van de omgeving.
Tijdens de vaste momenten waren er zeker geen tekortkomingen dus prijs kwaliteit is perfect.
Het zwembad was ivm onderhoud gesloten, maar dit hebben we niet gemist gezien er genoeg te doen is.
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Eens maar nooit weer
Door Peter op 18-09-2016

De hoteleigenaar vindt zichzelf heel wat en is daardoor ontoegankelijk en wuift alles weg bij iedereen. Het begon al toen we aankwamen, ik vroeg waar ik kon parkeren, kreeg ik een stomme reactie terug: ja kijk maar ergens. Toen op de kamer zagen we dat de badkamer niet (goed) gepoetst was, er lagen haren en vuil in. Het bed en de matrassen leken er al vele jaren te liggen en hadden veruit hun beste tijd gehad. De kussens waren ook zo, en daarnaast super smerig met zweetvlekken en bloed erop. Ook moest ik eerst zon 5 vliegen zien weg te krijgen voor we konden slapen. Het eten was ok, maar ook hier waren veel vliegen en was alles niet schoonzoals borden e.d. Na het eten was koffie en thee niet gratis en 's ochtends moest je voor een eitje betalen. Na een klacht kreeg ik een nog slechter kussen, wat iets schoner was (dat wil zeggen geen bloed maar nog steeds zweetvlekken) en was er veel chloor in de badkamer gebruikt maar waar was ons een raadsel.

Vreselijk
Door Rene op 30-08-2016

Erg onvriendelijk personeel, koffie in de kannen bij het ontbijt was opgewarmd van de vorige dag. Na mate de week vorderde wet het steeds slechter. Het ontbijt was vrij beperkt, al vond de eigenaar dat niet, want hij had zelfs komkommer bij het ontbijt. 'S avonds was de koffie niet inclusief. Andere drankjes waren maar tot 20:30 te bestellen. Na 21:00 werd je ongeveer het restaurant uit getrapt en was er verder niks meer te beleven. De lampen werden uitgedaan, drinken kon je niet meer bestellen enz.
Het zwembad was in een ander gebouw, als je daar in wou moest je eerst de sleutel ophalen. Dan kom je daar zijn er allemaal kapotte tegeltjes met scherpe randjes, is het water groen en troebelig. Wil je douchen zit er geen douchkop aan de douche, of komt er geen water. Sauna is een klein hokje waar je net met 2 man in kan.
De kamers waren verschillend, we hadden er 2. De ene was aardig, al zaten er tralies voor de ramen, maar wel "gewone" bedden en een badkamer. De andere kamer was wel ruim maar een afstap om binnen te komen van een halve meter. De badkamer was een smalle gang van nog geen 80cm breed met aan de ene kant een douche en aan de andere kant een wc. Nu kwam er alleen geen water uit de douche. Nu had je voordat je de kamer binnenkwam ook nog een douche hok zitten, gewoon op de gang dus, maar daar kon de deur niet op slot. Ook werden zoals eerder verteld de handdoeken maar eens in de paar dagen verschoond en werd het bed vaak niet opgemaakt. Als je dat al een bed kon noemen, een lattenbodem zat er niet in. Het waren gewoon 2 kisten met daarop 2 matrassen. Rugpijn verzekerd dus.

Aanduiding hotel is erg hoog gegrepen
Door Fam. van Dam op 21-05-2016

Ten eerste een niet al te negatief punt, de kamer. Ruime kamer met balkon en een nette badkamer. Tijdens het pakken van onze bagage vraagt mijn vrouw of ze een föhn mee moet nemen. "Op elke hotelkamer hangt toch een föhn", was mijn antwoord. Nou in "Hotel" Almerwirt dus niet. Het bed en de inrichting van de kamer is zeer gedateerd, ondanks dat hebben wij er goed geslapen.
Dan de mindere onderdelen.
De ontvangst. De kamersleutel werd overhandigd.
De verzorging. De gebruikte term All-in slaat echt nergens op. Mensen, niet wij, eerder in Turkije in een All-in hotel verbleven, rennen hier gillend weg. Wil je het zeer eenvoudige ontbijt opwaarderen met een ei, dan moet er betaald worden. Hetzelfde geld voor koffie 's avonds na het eten. De rode wijn laat iedereen na het eerste glas links liggen. Ik ben geen wijn drinker, en al helemaal geen bier, dus vraag ik water bij het eten. De kraan wordt spontaan opengedraaid. Om 21.00 uur wordt je verzocht de eetzaal te verlaten. De bar is ondanks de flinke bezetting niet open.
Het eten. Ooit in een reisverslag de woorden "mijn vrouw is niet echt een keukenprinses" gebruikt. Krijg ik nog wel eens te horen. Vergeleken bij het "voer" dat in Almerwirt wordt voorgezet wordt ik thuis niet als een prins, maar als koning van eten voorzien. Voor receptenverzamelaars, Schnitzel Almerwirt. Koop een ons schouderham. Smeer de plakken in met een plakmiddel, mijn keukenprinses gebruikt daar eieren voor, maar in Almerwirt kennen ze ongetwijfeld een goedkoper alternatief. Haal de plakjes door de paneermeel en gooi ze in de frituur. Voor € 1,50 eet het hele gezin schnitzel.
Tot slot. Wij hadden een week geboekt. Hebben het vijf dagen volgehouden. Ik heb het niet onderzocht maar volgens mij is die vijf dagen een record.