Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
children-chair
Handdoekenservice
Adresgegevens | 514, Route des Arbois, 71310 |
Camping Les Arbois
Wat een fijne kindvriendelijke camping! Per toeval kwamen we hier terecht. Ruime plaatsen met veel beschutting. Onze kinderen hebben zich heerlijk vermaakt. Er is een trampoline, speeltuin, overdekte plek met speelgoed, spelletjes, skelters.. in het midden van de camping is een pluktuin in wording en een soort mini kinderboerderij met konijnen, cavia’s, kippen, eenden, varkentjes, geitjes, een ezel en een pony. Iedere dag kunnen de kinderen helpen voeren. Achterin de camping een speelbos. Tweemaal per week kan je meedoen met table d’hotes, wat zeker een aanrader is. De nieuwe eigenaren sinds 2025 zijn Jacco en Dominique en hebben mooie ideeën bij deze camping. In de omgeving kan je goed fietsen, is er een grote supermarkt, grotten, zwemmeer en vast nog meer maar deze camping hoef je niet af! We komen graag nog eens terug en kunnen de camping van harte aanbevelen als je op reis gaat met kinderen.
Dominique en Jacco hebben een rustige camping met weinig maar wel hele ruime plaatsen, onze vouwwagen en auto pasten met gemak en nog was er nog heel veel ruimte over. Fijn, want op die manier konden we telkens opschuiven naar de schaduw.
's morgens vers afgebakte croissants/chocoladebroodjes/baguettes besteld. In de omgeving is niet super veel te doen, maar een stuk fietsen of met de auto ergens naartoe is goed te doen. De supermarkt is nog geen 10 minuten rijden. Ook is het mogelijk om op zondag mee te eten (Soup & Sorbet) met andere campinggasten samen. Dit was erg gezellig en de soep was heerlijk.
Wij komen graag nog een keer terug!
Camping richt zich op gezinnen met kleine kinderen. Broodservice en table hote.
Ruime kampeerplaatsen met goede grasmat.
Eenvoudig sanitair. Twee douches met een gordijn en een gezinsdouche. Geen toiletpapier.
Voor pubers niet veel op de camping te beleven. Ook in de omtrek geen bijzondere attracties, uitgezonderd een kleine dierenmarkt in Louhans.
Op de website is aangegeven dat er wifi is; vergeten (?) erbij te vermelden dat dit betaald wifi is.
Voor 2 personen met caravan in juli €33 per nacht plus milieu en touristenbelasting……en evt. wifi kosten. Reserveringskosten €10……merkwaardig bij een minicamping die geen extra personeel voor boekingen inhuurt. Een kritische opmerking over de prijs in relatie tot de betaalde wifi werd niet op prijs gesteld. Eigenaar had moeite om zich op dat moment onder controle te houden.
Een fijne week gehad bij Ron en Maureen op les Airbois. Een fijne kleine camping, ideaal voor kinderen! Wij verbleven in de mobile home , deze was ruim genoeg voor ons vieren en zag er netjes uit. De mobile home had een ideale ligging op de camping; naast de kinderboerderij en speeltuin. Er is een leuk terras op de camping, waar je heerlijk kunt eten. Ron en Maureen doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken! Een aanrader voor een gezin met jonge kinderen!
Wat een toptijd hadden wij op camping Les Arbois! Super vriendelijke en lieve eigenaren alsmede hun erg beleefde en behulpzame zoon Silas. Speeltuin/kinderboerderij en de leuke, maar niet al te grote animatie. Pony rijden was de favoriet voor onze kids en de googhelshow van Silas. Elke dag na onze uitstapjes met de andere kids zwemmen in het heerlijke zwembad met ( als je erom vraagt ) een heuse fontein!! Fris, super schoon en daar wordt elke dag een controle op uitgevoerd. Jullie hebben ons een echte vakantie bezorgd, waarvoor dank mede namens onze ouders die even langs kwamen! grt Vic