Over Sägemühle
Op Camping Sägemühle komen weinig Nederlanders, waardoor je een echt vakantiegevoel hebt. Het sanitair en het zwembad worden goed schoongehouden. Voor een hapje eten kun je in het restaurant terecht en de kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuinen. Camping Sägemühle in Zuid-Tirol ligt tussen de bergen en is perfect voor de natuurliefhebber.
Tijdens hun verblijf waarderen vakantiegangers vooral de smakelijke maaltijden in het restaurant, ondanks dat soms de gerechten niet tegelijkertijd aankomen. De grote plekken op de camping, ondanks de uitdaging met vliegen, bieden een ruime opzet voor een comfortabel verblijf. Het sanitair wordt als perfect beschreven, wat wijst op een nette en goed onderhouden omgeving. Ook het terrein en de omgeving krijgen lovende woorden, beschreven als 'schitterend', wat de algehele kampeerervaring ten goede komt. De inspanningen van de eigenaar om de overlast van vliegen tegen te gaan, worden erkend en gewaardeerd, ondanks de beperkte resultaten. Al met al, ondervinden vakantiegangers veel plezier aan hun verblijf.
Adresgegevens | Dornweg 12, I-39026 |
Sägemühle
Vliegen, vliegen en nog eens vliegen. Dat is zo’n beetje onze samenvatting van ruim een week Sägemühle. Al meteen vanaf dag één, net als onze buren, aan de wegkant.
Ik ben naar de receptie gegaan en kreeg daar te horen dat het normaal was. ‘Dit is nu eenmaal de natuur’. Onze vliegenvallen hebben honderden vliegen gevangen, net als dat we er vele gemept hebben.
Toch zijn we uiteindelijk twee dagen eerder vertrokken. Na een hele warme dag kwamen er honderden vliegen tegelijk, een ware plaag. Volgens de camping nog steeds ‘de natuur’. De eigenaar reageerde uitermate nors op onze klacht.
Dan de rest van de camping. Het is rustig en relaxed, al hadden we weinig contact met anderen. Er zijn weinig Nederlanders. Het sanitair onder de tunnel is briljant met eigen badkamers.
De omgeving is fantastisch. De gletsjer bij Sulden is een aanrader, net als fietsen in de omgeving. Voor het gebied willen we terugkomen, maar nooit meer op deze camping.
Campervakantie van Nederland naar Italië. Op de terugweg, na het zien van 10 andere campings was dit de enigste waar we ‘s nachts niet konden slapen van geluiden van andere campinggasten. Toevallig of ?
Restaurant is lekker maar krijgt als gezelschap alle gerechten niet tegelijk. Jammer.
Bij uitschecken moest t voor 11 uur en waren we iets te laat,(dachten dat t 12 uur moest) maar spraken we af met een collega dat we snel alles in zouden pakken en uit zouden checken. Bij betalen bleek dat deze gemaakte afspraak toch een probleem was. De receptie was dicht dus het werd 1,5 uur wachten in de warmte zonder stroom want we stonden inmiddels buiten de poort op een parkeerplaats. Beloftes werden ingetrokken en we moesten 2 nachten betalen. Dit omdat het systeem het niet kon aanpassen naar 1. Ze zeiden het in eerste instantie namelijk gewoon toe.
Niet echt klantvriendelijk vind ik.
Hadden hier 10 dagen gereserveerd en bij aankomst werden we gelijk al onbeschoft behandeld door eigenaresse op de vraag of er broodjesservice was. We hadden mooie grote plek Nr 131 met s’morgens om 5u al veel lawaai van tractoren en zijn 10 dagen lang opgevreten door vliegen. Vreselijk zoveel vliegen, niet normaal. We konden niet fatsoenlijk buiten zitten en eten deed je binnen. Uitleg was dat het door het warme weer kwam 30 graden en dat we maar vliegenmeppers moesten gebruiken, maar daar kun je niet tegen meppen. De grote plekken waren €65.- per dag en de hele dag vliegen. Er zijn mensen voortijdig vertrokken. Ze hebben nog met pesticiden gespoten maar dat hielp nog geen dag. Gek genoeg hebben we paar x gegeten op terras restaurant en daar waren, een verdwaalde daar gelaten, geen vliegen. Bij vertrek hebben we compensatie gevraagd maar daar heeft de eigenaar niets mee gedaan, volle bedrag betalen.
Komen nooit weer,
Wij komen hier al vele jaren. Zoals altijd weer topcamping. Sanitair perfect (op uitzonderingen na, maar dat ligt niet aan de verzorging maar aan de mentaliteit van sommige mensen!). Terrein: perfect. Restaurant: prima, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, keurige bediening en perfect wit gedekte tafeltjes. Omgeving: zoals bekend schitterend. Eén nadeel: dit jaar onvoorstelbaar veel vliegen. Dat ligt niet aan de campingeigenaar (hij loopt tot 's avonds laat met een spuitgeval de beesten te bestrijden, maar helaas niet met veel resultaat), maar ze zijn er! Ik heb respect voor dhr Wunderer (eigenaar), hij doet wat hij kan...