Over Camping Parc des Allais
Camping Parc des Allais ligt op 16 hectare aan de oevers van de Vienne en biedt de rust en kalmte van een unieke plek, omringd door prachtige natuur. Deze camping in Trogues is ideaal voor een gezinsvakantie vol ontdekkingen, met tal van activiteiten zoals wandelen en vissen in de vijver. Geniet van het fantastische waterpark met een overdekt zwembad, buitenzwembad en glijbaan, of speel samen op het multisportterrein. Voor de jongsten is er de Topi Club met een speciaal programma. Met voorzieningen zoals een restaurant, bar, snackbar, wasserette, fietsverhuur en wifi-toegang is alles aanwezig voor een zorgeloos verblijf.
Locatie en omgeving
Camping Parc des Allais is gelegen in Trogues, een charmante plek die een perfecte uitvalsbasis biedt om de regio te verkennen. De camping ligt op een steenworp afstand van de prachtige kastelen van de Loire, die zeker een bezoek waard zijn. Het is eenvoudig te bereiken met de auto, en de omgeving nodigt uit tot leuke wandelingen, paardrijden of fietsen door de adembenemende landschappen van Indre-et-Loire. Daarnaast liggen verschillende steden en natuurgebieden binnen handbereik, waardoor elke dag een nieuw avontuur biedt.
Services en faciliteiten
Op Camping Parc des Allais kun je volop genieten van diverse faciliteiten en services die het verblijf aangenaam maken. Er is een restaurant, bar en snackbar waar je kunt genieten van lekkere maaltijden en snacks. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er een supermarkt en een bakkerij beschikbaar. Kinderen kunnen zich vermaken op het multisportterrein of deelnemen aan activiteiten in de Topi Club, terwijl volwassenen gebruik kunnen maken van de wasserette en fietsverhuur. Er zijn Wi-Fi-verbindingen en er zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Voor barbecue-liefhebbers is er de mogelijkheid om een barbecue te huren of om je eigen mee te nemen. De camping is goed ingericht om een comfortabele en leuke vakantie te garanderen.
Bij Camping Parc des Allais is er veel te ontdekken, en hier zijn enkele praktische zaken om rekening mee te houden. De mobiliteit op de camping is goed, met diverse voorzieningen in de nabijheid. Betalingen kunnen meestal worden gedaan met gangbare methoden, maar controleer dit ter plaatse. Huisdierenbeleid wordt niet specifiek genoemd, dus het is raadzaam om dit vooraf te verifiëren. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Wasmachine
Adresgegevens | Les Allais, F-37220 |
Camping Parc des Allais
Camping is echt verouderd. Lijkt totaal niet op de foto’s die je hier ziet. Sanitair is oud en daardoor oogt het vies.
Leuke nette camping met erg behulpzaam personeel, weinig Engels gesproken maar ze doen hun best, huur accommodatie erg netjes en schoon. Niet heel veel Nederlanders op de camping, maar genoeg voor onze kinderen om vriendjes/ vriendinnetjes te maken. Genoeg te zien in de omgeving en voor verkoeling een fijn zwembad. Een leuke vakantie gehad .
Dit is geen camping maar een bungalowpark. Er zijn een paar plekjes maar ook niet echt mooi. Wij kregen een oud-stacaravan plek toegewezen met een stekker uit de grond voor electra dooie boompjes zag er niet uit. Niet echt gezellig kamperen dus.

Camping Parc des Allais
Gastvrije ontvangst. Receptie waar men prima Engels spreekt. Animatie is prima, echter geen Nederlands sprekende begeleiders dus voor hele kleine kinderen wat lastig om daarin mee te draaien. Positief vonden wij dat de gemiddelde Fransman toch net wat beschaafder (stemvolume) opereert dan de gemiddelde Nederlander (op vakantie). Nadeel was wel doordat er nagenoeg geen Nederlanders waren het voor kleine(re) kinderen een uitdaging is om aansluiting te vinden bij nieuwe speelkameraadjes, waardoor er veel op broers/zussen en ook ouders terecht komt.
Restaurant 1x gegeten. Ontsteeg zeer duidelijk het niveau van diepvriespizza of het gemiddelde campingrestaurant. Verse spullen, goede service.
Wij stonden op het oude gedeelte en hadden een prima plek met veel ruimte en privacy (heg), maar kan mij voorstellen dat als je op het nieuwere gedeelte staat dat je daar dan minder prettig zit vanwege minder beschutting en iets grotere afstanden.
We zaten op het nieuwe gedeelte, idd wat kaal en dicht op elkaar maar dat hebben wij niet als vervelend ervaren. Het is er rustiger dan op het oude gedeelte. Schone camping en heel vriendelijk personeel. Prima schone en nieuwe mobilehome...niks op aan te merken. Er is ook tv (werd niet aangegeven) zwembad wat aan de kleine kant en strakke broekjes meer dan verplicht!!! Maar als je je daar over heen zet kun je heerlijk zwemmen en zonnen op de ligbedjes. Water was koud en binnenbad niet verwarmd. Vissen kan op de camping zelf. Omgeving mooi maar wel afgelegen..alles met de auto. 3km bakker 8km SuperU en lidl..goed te doen. Chinon ( ong.25km) bezoekje waard en in tours (ong 45 km) lekker shoppen. Hoewel alles in het frans op de camping en 95% fransen hebben wij ons prima vermaakt, het heeft zn charmes zonder nederlanders ben je wel echt op vakantie ;-) Receptie wel engels. Oja bedden zijn 2pers 2x1pers en 2pers uiklapbed in bank. Uitklapbed heel dun matras..voor kids ok. Matrassen hard maar vond ik lekker slapen, moet je van houden. Kussens wel slecht die van 1.99 bij de ikea weet je wel..dus meenemen als het kan. Geen waterkoker. Niet alle mobilehomes hebben een overdekt terras.. wij hadden die wel en heel fijn voor de 2 dgn regen die we hadden.. konden we toch buiten zitten want koud was het niet. Meeste dagen mooi weer gehad met zon rond de 26 graden gelukkig. Met regen was het rond de 22. Op de camping ook klein winkeltje en brood te bestellen voor de ochtend. Onze kids van 5 tm 12 hebben zich prima vermaakt en wilde niet naar huis..Voor onze zoon van 17 was het te saai en weinig vermaak. Wifi betaald ( verschillend aanbod voor 2 of meer devices rond 20 per week) goed bereik! Maar je eigen mobiele data en netwerk slecht bereik! Dus extra mb mee weinig zin.. wifi is beter. Tennis jeul de boulle(of hoe je t schrijft :-) tafeltennis en basketbalveld. Skelters te huur.
Positief: mooie omgeving.
Helaas veel negatieve zaken zoals de slechte kwaliteit van het eten, slechte staat van het sanitair en op het nieuwe gedeelte geen schaduw en sfeer. Caravans staan hutje mutje. Tevens is het zwembad te klein en moet er een zwembroek gekocht worden in het winkeltje want een reguliere zwembroek is niet toegestaan....voor ons een waardeloze vakantie!

- € 175
Camping La Grande Tortue
CampingGa naar accommodatie*Evt. verplichte kosten ter plaatse staan in het overzicht.
- € 178
Camping Parc de Fierbois