Camping Orchidea

We hebben de beste aanbieders voor Camping Orchidea voor je op een rij gezet:
Over Camping Orchidea
Camping Orchidea aan het Lago Maggiore is geliefd vanwege de ligging en de gemoedelijke sfeer. Er komen veel Nederlanders, waardoor het altijd gezellig druk is, maar in de avond wel eens rumoerig kan zijn. De animatie is goed geregeld en vanaf het restaurant heb je een mooi uitzicht op het meer. Bezoek zeker eens het dorpje Feriolo op loopafstand.
Veel vakantiegangers hebben genoten van hun verblijf bij deze knusse en gezellige camping, dichtbij het prachtige meer waar je heerlijk kunt zwemmen, suppen en waterfietsen. De omgeving wordt geprezen om zijn schoonheid, perfect voor verkoelende uitstapjes in de bergen of een bezoek aan het schilderachtige dorpje Feriolo. De camping zelf biedt een fijne mix van vaste huisjes en ruimte voor tourgasten, met net sanitair en een eigen strandje. Extra waardering is er voor de vriendelijke bediening in het restaurant en de receptie, en de animatie, die vooral jonge kinderen weet te vermaken. Ook de mobile homes met hun schaduwrijke veranda’s en comfortabele bedden vallen in de smaak.
Camping Isolino
CampingVillage Conca d'Oro (Glamping)
CampingVillage Continental Lido
Camping
Wasmachine
Adresgegevens | Via 42 Martiri, 20, I-28831 |
Camping Orchidea
De camping en animatie van Orchidea is vooral gericht op jonge kinderen. Voor oudere jeugd/ pubers is er niet veel te doen. Bewaking stuurt ze 's avonds weg als ze met een groepje ergens staan. Tussen 23 uur en 8 uur moet het stil zijn.. op stilte na 23 uur wordt streng gelet. Op de stilte tot 8 uur 's ochtends totaal niet, helaas
Camping is klein, maar netjes onderhouden
Personeel in restaurant en receptie is heel vriendelijk
Zwembad was niet helemaal in orde, zat zeer veel chloor in het water. Het sloeg op de luchtwegen en al onze zwemkleding is verkleurd/ gebleekt
We hadden een huisje onder de platanen. Er zaten zeer veel plataanwantsen. Onze witte auto heeft allemaal zwarte vlekjes (uitwerpselen van de wantsjes?) die we er niet af krijgen. Was die aan het wasrekje te drogen heeft gehangen zit ook onder de zwarte en bruine vlekken.. dit is er niet uit te wassen
Een nare souvenir van de vakantie in Italië
Wij waren 1 week in een stacaravan maxi economy. Prima stacaravan qua ruimte, mooie veranda. Alleen het grote nadeel is dat je in een straatje staat, met allemaal stacaravans en weinig ruimte tussen de caravans in. Hierdoor hoor je de omliggende buren enorm. Er waren 12 caravans in 1 straat, waarvan 9 met Duitse gezinnen met jonge kinderen. Het zwembad viel eigenlijk een beetje tegen, erg klein en ondiep. Perfect voor kleine kinderen, maar die van ons zijn 8 en 14.
Het meer is prachtig om te zien en heerlijk verkoelend, maar het strandje is vies. Er is veel alg en heel veel waterplanten in het water zelf.
De omgeving is fantastisch!! Door de warmte zijn we veel de bergen in gegaan, stuk koeler. Berg Mottarone is prachtig! Je kan er wandelen, fietsen, met een rodelbaan (alpyland) of klimmen (mottarone adventurepark)
Ook leuk is het dorpje Feriolo waar je naar toe kan lopen vanaf de camping. Restaurant op de camping top!
Niet al te grote gezinscamping aan het Laggo Maggiore, op een kleine anderhalf uur van Milaan. Wij vonden dit een hele fijne camping. Het meer dichtbij, heel fijn om te zwemmen, suppen en waterfietsen. Zeer kindvriendelijk want de bodem loopt heel langzaam af.
De camping heeft niet hele royale plaatsen en auto’s moeten bij het onderkomen geparkeerd worden.
Wij hadden een mobile home (nr 2). Heerlijk in de schaduw, fijne bedden, met airco en een veranda.
Goeie pizzeria en niet al te duur en het plaatsje Feriolo net buiten de poort.
Animatie, ook Nederlands. Een beetje een vast programma, vooral leuk voor kinderen tot 8 jaar.
Nadelen: zwembad is voor kinderen tot 12 jaar niet zelf toegankelijk. Er moet altijd een ouder mee. Het speeltuintje met voetbalveld ligg wat afgelegen en sluit rond 20.30 uur. Wij zouden deze camping daarom niet snel aanraden voor gezinnen met oudere kinderen.

Camping Orchidea
Wij waren hier eind juli, gedurende een week met onze kinderen van 8 en 10 jaar. We verbleven in een Maxi Economy, nr 2. Wat een fijne plek! De camping is knus en gezellig. Mooie mix van vaste huisjes en tourgasten. Het meer dichtbij met eigen strandje. Erg net sanitair. Animatie, ook Nederlands. Winkeltje met vers brood en een fijne pizzeria. Aandachtspunten: zwembad gaat om 19 uur dicht, de speeltuin om 20.30 uur, om 23 uur moet het rustig zijn op de camping. Voor oudere kinderen is hier wellicht te weinig te beleven.
Kinderen tot 12 jaar mogen niet alleen naar het zwembad. Zwembad was erg warm. Badmuts verplicht. En je mag er niet duiken of springen. Badmeester aanwezig.
Al met al vonden wij dit oprecht een heerlijke, verzorgde camping en ook het huisje is ons heel goed bevallen. Milaan op ruim een uurtje.
We hebben twee weken verbleven in het Residence. De camping zelf was prima, heerlijk direct aan het meer en gratis gebruik van de ligbedden. Prima restaurant met vrolijk personeel en camping winkel met alle noodzakelijke boodschappen en iedere ochtend verse broodjes.
Voor pubers wordt niets georganiseerd, maar hebben zich prima vermaakt in het meer.
Camping is prima uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Ook het gezellige dorpje is direct grenzend aan de camping. Je loopt zo de boulevard op voor een leuke wandeling of heerlijk uit eten.
Zelf zou ik niet zo gauw nog een keer in het appartement boeken. Prima appartement, schoon en praktisch, maar omdat het net buiten de camping ligt heb je wat minder aansluiting met de camping zelf. Maar dat is uiteraard persoonlijk.
Voor bijna 2 weken op deze camping gestaan met onze tent. Een prachtige camping direct aan het Lago Maggiore met zwembad en een restaurant met gelateria direct aan de camping vast. Het sanitair was schoon en werd meerdere keren per dag schoongemaakt. Wij waren er midden in het hoogseizoen en dan is deze camping vol en druk. De plaatsen zijn dicht op elkaar en daarnaast ligt het aan een drukke doorgaande weg. Voor rust en ruimte kan je beter in het voor- of naseizoen gaan.
Pluspunten van deze camping zijn: het schone zwembad en het mooie strand beide met gratis ligbedden, fijne boulevard in het dorpje Feriolo met leuke restaurantjes, geweldig ijs van de gelateria direct aan de camping vast en de heerlijke relaxte Italiaanse sfeer. Het personeel is ook zeer vriendelijk.
Voor een familievakantie waar je kinderen fijn kunnen spelen en zwemmen is deze camping een dikke aanrader.