Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Over The College hotel Amsterdam
Bij The College Hotel in Amsterdam overnacht je in een stijlvol en historisch pand. De accommodatie beschikt over een gezellige sfeer en huiselijke kamers. Je kunt ontspannen in de tuin of op het terras met mooi weer. Kortom, een bijzondere plek om te genieten van de stad en alle faciliteiten die het hotel biedt.
De ligging
Het hotel ligt gunstig in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Museumplein. Vanuit het hotel loop je zo naar bezienswaardigheden zoals het Concertgebouw en verschillende musea, allemaal op korte afstand. Een tramhalte staat direct tegenover het hotel, waardoor je makkelijk de stad verkent. Ook de luchthaven Schiphol is snel bereikbaar, op ongeveer 10 kilometer afstand.
Het historische hotel uit 1895 heeft 40 niet-rokerskamers verdeeld over drie verdiepingen, die allemaal met een lift te bereiken zijn. Het meertalige personeel staat klaar bij de receptie om je te helpen met in- en uitchecken. Naast een gezellige ontvangst in de lobby met een open haard, vind je hier ook een tuin en een terras om heerlijk te ontspannen. Het hotel biedt gratis Wi-Fi, een bikeverhuur, een conferentieruimte en verschillende diensten zoals roomservice, bagagedepot en een kluis. Voor extra gemak zijn rolstoelvriendelijke kamers en parkeergelegenheid beschikbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid.
Het hotel heeft een restaurant waar je kunt genieten van internationale gerechten, met uitzicht op de tuin. Tijdens het weekend wordt hier een ontbijtbuffet geserveerd van 07:30 tot 11:00 uur, tegen betaling. Daarnaast is er een bar waar je je favoriete drankje kunt drinken. Voor snelle hapjes biedt het hotel ook snacks, zodat je altijd iets lekkers binnen handbereik hebt.
De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting. Gasten kunnen gebruikmaken van gratis draadloze internettoegang en de fietsverhuur, en er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Een rustig, sfeervol verblijf in een mooie locatie in Amsterdam wacht op je.
Room service
Liften
Entertainmentprogramma
Adresgegevens | Roelof Hartstraat 1, 1071 VE |
The College hotel Amsterdam
Al is dit een hotel gerund door studenten. Zou je dat niet meteen zeggen. Chique omgeving. Leuke service. Lekkere ontbijt. Housekeepingveas vergat haarphōn. Maar na een uurtje kreeg ik een.
Al voor al een lekkere verblijf.
Wat een fantastisch verblijf hebben wij gehad! Vanaf het moment van aankomst tot aan vertrek voelde alles als pure verwennerij.
Bij aankomst werden we ontzettend vriendelijk ontvangen. Geen standaard welkomstdrankje, maar gewoon iets waar je écht zin in hebt – een geweldig persoonlijk detail. We kregen bovendien een leuk en inspirerend verhaal over het hotel, waardoor je je meteen welkom en speciaal voelt.
Het ontbijt was echt te gek: heerlijke gerechten en een uitzonderlijk goede, persoonlijke service. Op de tweede dag werden we zelfs direct bij naam begroet en wist het team precies welke koffie ik wilde. Dat soort aandacht maakt het verschil en zie je zelden.
Het restaurant The Dean is absoluut een aanrader. Fantastisch eten, geweldige service en een levendige sfeer. Reserveren is aan te raden, want het zit echt vol – en dat zegt alles. Als hotelgast word je gelukkig altijd geholpen.
De kamer was smaakvol ingericht, perfect schoon