Boek altijd met zekerheid: SGR, ANVR en Calamiteitenfonds
Door vakantiegangers bekroond met een Zilveren Zoover award
Over Nommerlayen
Vermaak voor iedereen op Camping Nommerlayen in Luxemburg. Je kunt hier zelfs een potje bowlen met het gezin. Tieners kunnen 's avonds terecht in de bunker. Grote kans dat ze hier elke avond rondhangen met leeftijdsgenoten. Geniet van de natuur dankzij de verschillende niveaus op Nommerlayen. Op een half uur rijden van Luxemburg-stad.
Een vakantie op deze camping is puur genieten. Je loopt zo het bos in en wordt begroet door prachtige uitzichten en rotsformaties. Het animatieprogramma zorgt voor volop plezier voor jong en oud, en de ruime plekken maken het gezellig voor iedereen. De sanitair wordt goed schoongehouden en alles werkt degelijk. Gezinnen waarderen vooral dat er veel Nederlandse producten zijn en dat de accommodaties, zoals stacaravans en chalets, comfortabel en schoon zijn. De mooie wandelingen starten direct vanuit de camping, en het zwembad met binnen- en buitenbad is ideaal voor zomerse dagen. Soms hangen er wat vliegen, maar dat mag de pret niet drukken. Een relaxte plek om herinneringen te maken met mooie zonsondergangen en een gezellige sfeer.
Fietsverhuur
Mastercard
Visa
Adresgegevens | Rue Nommerlayen 99, L-7465 |
Nommerlayen
De camping ligt prachtig, je loopt zo het bos in met schitterende uitzichten en rotsformaties. Personeel is zeer vriendelijk, behalve enkele lifeguards in het zwembad die enkel gamen tijdens werktijd. Animatieprogramma is gevarieerd en prima verzorgd. Supermarkten in Mersch op ongeveer 15 min rijden. Er is genoeg te doen in de omgeving. Sanitair wordt twee keer per dag goed schoongemaakt. De camping bestaat voor minimaal 90% uit Nederlanders. Vooral positieve ervaringen dus!
Wat opvalt is het alcoholgebruik onder tieners in "de bunker". 14- en 15-jarigen die drinken is heel normaal, doe je dit niet, dan ben je een uitzondering. In de berichtgeving lijkt de camping streng op te treden bij overlast, in de praktijk zie je hen in twee weken niet doen. Toiletgebouw wordt om 03.00 uur bevolkt door groepen tieners, alcohol lijkt voor iedereen beschikbaar, en het voorportaal van de bunker is tot 05.30 uur open, waar tieners zich ophouden.
Fantastische camping om met kinderen te verblijven. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen krijg je een plek op de camping. Hierdoor staan leeftijdsgenoten bij elkaar en hebben ze ook sneller contact. Verder is alles op de camping goed geregeld. Animatie voor de kleintjes en spellen/sport voor de oudere kids. Plekken zijn prima van omvang, alle voorzieningen zijn aanwezig, inclusief 10 laadplekken waaronder 2 snellaadstations.
Ik zag dat er reviews waren die vraagtekens zetten bij de hygiëne van toiletgebouwen, maar daar hebben wij niet van gemerkt. Het ene gebouw is inderdaad wat gedateerd, maar alles werkt en is schoon. Elk toilet is voorzien van papier en brilreiniger, maar uiteindelijk is de bezoeker de bepalende factor. Wij hebben in ieder geval geen problemen ondervonden, terwijl de camping bijna vol was. Ik zag een aankondiging dat het oude gebouw gerenoveerd gaat worden, dus in de toekomst wordt het alleen maar beter.
Fantastische camping. Van alle gemakken voorzien. Mooie stacaravans daar mochten wij van genieten. Mooi zwembad zowel binnen als buiten. Leuke animatie vooral voor pubers/tieners. Spelen onder een overkapping dus als het regent kan dat ook. Terras tussen speelplek en zwembad. Echt ideaal!
Direct aan de camping mooie wandel tochten in de bossen/rotsen.
Komen graag nog eens terug.
Cottage gehuurd op deze camping. Was schoon en airco stond al lekker aan toen we aankwamen.
50 meterbad is echt top. Ligt tot een uurtje of 10 nauwelijks iemand in dus alle ruimte voor banen trekken.
Natuurgebied en wandelingen starten direct aan de camping.
Verder geen overlast ervaren op de camping. Wij zaten bovenaan en daar is het heerlijk rustig, geen idee hoe het lager op de camping is.
In de omgeving genoeg leuke dingen te doen met pubers.
We zaten in een chalet op de camping. We waren met onze twee kinderen (15 en 17 jaar) hier een weekje. Vooral Nederlanders op de camping. Chalet was prima. Zwembad ook prima. Niet voor iedereen een ligbedje maar was geen probleem om spullen even ergens anders neer te leggen. Supermarktje heeft veel Nederlandse producten. Cafetaria was ook ingericht op Nederlanders met frikandellen, kroketten en bitterballen. Op het terras werd elke avond wel wat georganiseerd. Zoals WK voetbal, Nederlandse film, karaoke en ook voor de jongere kinderen veel activiteiten. In de omgeving zelf niet direct iets te doe. Moet allemaal met de auto. Tip is om met de trein vanuit Mersch naar Luxemburg Stad te gaan. Ook omdat het OV gratis is. Prima weekje gehad. Neem wel een vliegenmepper mee want er zijn ontzettend veel vliegen. Geen muggen maar vliegen. Elke avond wel 20-25 aanwezig in huisje en ook op het terras.
Ligging: Prachtig direct aan het Mullerthal, routes N1, blauwe route, L1 en Extra tour A. Supermarkt of andere dingen liggen verder weg.
Kindvriendelijk: Veel speeltuintjes, groot voetbalveld, trampoline, tafeltennistafels. Er zijn constant activiteiten ih hoogseizoen voor alle leeftijden (van wandelingen tot discozwemmen).
Eetgelegenheden: Er is een snackbar en een restaurant. Op het grote terras hoogstens een tosti.
Sanitair: Sanitairgebouw achterin (nr 1) was top. Helemaal vernieuwd en schoon. Incl kinderwc’s en babybadjes. Warm water voor douchen is obv punten met kaart. Afwassen wel gratis.
Zwembad: Buitenbad leuk maar ijskoud. 50 mtr bad ietwat verwarmd. Kinderbadje wel lekker warm, is alleen open van 14-17 (of als de pet vd badmeester goed staat). Erg jammer en ik snap niet waarom. Hygiene kon beter, zeker ih kinderbadje.
Kan plek achterin (rondom sanitair 1, 333-364) aanraden: Geen last van herrie, dichtbij centrum.