Ben jij zo’n vakantieganger die het liefst naar huis gaat met een extra koffer? Dan is Benidorm the place to be! Voor alle shopliefhebbers: dit zijn onze winkeltips in de Spaanse stad.

Paseo de la Carretera Benidorm

Shoppen in Benidorm city center

Benidorm een shopwalhalla noemen is niets te veel gezegd. Met meer dan tweeduizend (!) winkels kun je niet anders dan scoren in de Spaanse stad. En wat het extra leuk maakt: shoppen in Benidorm betekent goedkoop winkelen. Een paar schoenen voor vijf euro is zeker geen uitzondering.

Het hart van Benidorm, de Paseo de la Carretera, barst van de winkels. Van souvenirwinkeltjes en schoenenzaken tot drankhuizen en Chinese bazaars. Ook de kledingwinkels van bekende merken vind je hier.

Maar voor echt bijzondere aankopen, moet je in de zijstraten zijn. Hier vind je kleinere boetiekjes met unieke kleding en zaken met uitzonderlijke souvenirs. Vergeet ook niet om even te stoppen voor authentieke Spaanse tapas in een van bars bij de Paseo de la Carretera!

Zoover overnachtingstips in het centrum: Hotel Madeiro Centro (score: 8,7 met een uitmuntende service) en Hotel RH Corono del Mar (score: 8,8 met een buitenzwembad en ook nog eens vlakbij zee!).

 markt Benidorm

Beeld: www.lavillajoyosa.com

Markten in Benidorm

Een echte shopping aanrader bij mooi weer: de markten in Benidorm. Op zondag en woensdag is er een enorme markt op het Pueblo marktterrein aan de Avenida de l’Amiral Bernat de Sarria. Hier vind je meer dan 300 kramen met etenswaren, leer, schoenen, sieraden, cosmetica, kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Hongerig geworden van al dat shoppen? Probeer zeker een portie churros, een heerlijke zoete snack die een beetje smaakt naar oliebollen.

Op woensdag kun je ook naar de markt bij de de Avenida Ciudad Deportiva. Deze markt is nog groter en vooral gericht op de locals. En dat betekent: heel veel Spaanse producten en lage prijzen. En dan mag je ook nog eens afdingen!

Benidorm winkelcentrum

Winkelen vlak buiten Benidorm

Uitgeshopt in het centrum? Bijna onmogelijk, maar als je toch nog iets anders wilt zien is La Marina een superleuk alternatief. Dit grote winkelcentrum ligt iets buiten Benidorm. Met bus 22 ben je er zo vanuit de stad.

In de shopping mall vind je talloze kledingwinkels van de bekende merken. Maar La Marina heeft ook een bioscoop en zelfs een bowlingbaan. Op de tweede verdieping ligt een groot terras, ideaal om even bij te komen met een lunch in de zon.

Spanje staat bekend om de lange openingstijden. Je kunt hier dus ook zeker wat later op de dag naartoe (bijvoorbeeld na een dagje strand!).

Heb jij nog een winkeltip in Benidorm? Deel ze in de reacties en inspireer andere shopliefhebbers!

Schrijf een review op Zoover over een bestemming, accommodatie of bezienswaardigheid en help andere vakantiegangers!    

Fleur

Redacteur

22 oktober - 2017

Reacties