Adresgegevens | 31, rue Berthelot, F-78000 |
Camping Huttopia Versailles
Na alle zeer slechte reviews gelezen te hebben op verschillende sites, kneep ik hem wel een beetje omdat wij hier voor 4 nachten zouden staan. Maar echt het is me 100% meegevallen. Het sanitair was helemaal niet vies, ondanks dat de camping helemaal vol stond. Soms lag er wat zand op de grond, maar de hele camping is gorte droog en het zand en stof waait overal heen.
Het zwembad was ook prima, een chloor zwembad maar het werd gewoon schoongemaakt. De staanplaatsen zijn wel aan de krappe kant en om er te komen moet je best steil omhoog rijden. Naar het sanitair gebouw of het zwembad, receptie en restaurant was ook elke dag best een klim. Maar al met al is deze camping echt niet zo erg als dat ik van tevoren gelezen had. Wel vind ik de prijs voor een staanplaats zeer overdreven, maar dat zal er mee te maken hebben dat je vanaf hier binnen 20min fietsen bij het kasteel van Versailles bent.
Perfecte, maar wellicht tikkie prijzige camping voor het verkennen van Parijs en/of Versailles! Mooi gelegen in bos, maar toch heel dichtbij stedelijk gebied én dichtbij station en winkels. Gevarieerde plekken (klein-groot, vlak-hellend), e.e.a. zoals bekend via Huttopia-concept. Prima faciliteiten; sanitair (niet luxe, maar gewoon "voldoende" én schoon), broodjesservice en een restaurant, fietshuur etc.
Zijn met trein in de fiets (mag buiten de spits gratis mee!) aantal keren naar Parijs geweest en vervolgens terug gefietst (+/- 20km)!

Aantal paden zijn zeer zeker niet geschikt voor rijden met de caravan. Bij een flinke regenbui spoelt het water over de staanplaats met alle gevolgen. Beetje "rommelbende" en onhandige plaatsen. Alles een beetje matig.
Op loopafstand van treinstation en prima met de trein naar het centrum Parijs. Ook goed met de fiets te doen. Veel langs de Seine.
Op fietsafstand van Versailles
Wij kozen Huttopia Paris voor een citytrip met ontspanning. Bij aankomst (woensdagavond) troffen we een huisje met een penetrante rioollucht. Receptie was gesloten, dus de volgende ochtend direct gemeld.
Het huisje bleek vies en onhygiënisch: lekkend toilet, viezigheid achter het toilet, plakkerige vloeren en meubels, schimmel, en zelfs nepnagels op het balkon.
Het enige aanbod was een extra eindschoonmaak – totaal onvoldoende gezien de staat. We zijn vertrokken en elders gaan overnachten. Van de €700 kregen we slechts €90 terug.
Voor ons nooit meer Huttopia; dit huisje had in deze staat nooit verhuurd mogen worden.
Fijne camping om Parijs en Versailles te bezoeken. Wij zitten hier 8 dagen en het is ook gewoon heerlijk vertier op de camping zelf met een fijn zwembad, broodjes service en leuk terras. Bakker en kleine supermarkt op loopafstand. Wij hadden een houten huisje die van alle gemakken voorzien is. Zeker een aanrader om Parijs te ontdekken. Metrostation is vlakbij.
Wij zaten 4 dgn in een Canadienne Tent, om Parijs & Versailles te bezoeken. Daar is deze camping geschikt voor. Het ligt op fietsafstand van Versailles en op reisafstand van Parijs met OV. Omdat het station zo dicht bij is hoor je de hele dag! treinen + ander verkeer langs de camping gaan. Het is wel afhankelijk waar je staat maar in onze tent hoorde je dit heel erg goed. Aangezien wij elke dag weg waren, hebben we er minimaal last van gehad. Maar het is beslist storend. En daarom zou ik absoluut niet deze tent voor een week of 2 weken huren als je van plan bent veel bij je tent te zitten. Wij zijn er niet wakker van geworden s ochtends. Wij vonden dat onze tent een update nodig had. Hier en daar waren dingen stuk of niet meer zo fris. Bedden lagen wel goed (en schoon) en voor ons was de tent ruim genoeg. Opzet camping is mooi en met veel natuur. Zwembad prima, wel wat lawaaiig vanwege de met name kinderen. Er waren veel (NL) gezinnen.