Laagsteprijsgarantie
/Veelgestelde vragen/Hoe garanderen jullie de onafhankelijkheid van jullie reviews?

Hoe garanderen jullie de onafhankelijkheid van jullie reviews?

Zoover is een onafhankelijk en objectief platform met reviews voor en door vakantiegangers. Om de objectiviteit van de reviews te kunnen waarborgen voert Zoover controles uit. Daarnaast optimaliseren wij onze processen continu om fraudeurs voor te blijven. Tot slot hebben we richtlijnen opgesteld met betrekking tot het achterlaten van reviews. Daarnaast hebben we richtlijnen voor het plaatsen en verzamelen van reviews.Wanneer is er sprake van fraude?Zoover spreekt van frauduleuze praktijken met betrekking tot reviews wanneer:

• Reviews zijn geschreven door eigenaren of anderen die een belang hebben in de uitkomst van reviews voor de eigen accommodatie. Onder andere belanghebbenden verstaan wij: het management, (oud) medewerkers of iemand geassocieerd met / gerelateerd aan de werknemers van de entiteit
  • Reviews worden toegevoegd voor een concurrent of een andere entiteit van hetzelfde type binnen dezelfde stad / gemeente of binnen 20 km.
  • Er gebruik wordt gemaakt van e-mailadressen verkregen via databaseverrijking en/of -uitbreiding, co-registratie & rechtstreekse inkoop om reviews in te dienen.
  • Bezoekers specifiek worden aangespoord om positieve reviews achter te laten in plaats van onafhankelijke reviews.
  • Er een beloning tegenover het achterlaten van een review wordt gegeven. Het aanbieden van restitutie, prijzen, winacties, compensatieregelingen, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan.
  • Alleen bezoekers die een positieve ervaring hebben gehad wordt gevraagd om een review te schrijven. Zowel direct, per email of op een andere wijze.
  • Bezoekers die een negatieve ervaring hebben gehad verboden of gechanteerd worden wanneer zij een review willen schrijven of hebben geschreven.
  • Reviews toegevoegd worden namens gasten via telefoon, enquêteformulieren en reviewkaartjes.

Wat gebeurt er bij fraude?

Ontdekken we fraude of wordt er herhaaldelijk tegen de regels ingegaan, dan grijpen we in. Het eigenarenaccount wordt geblokkeerd en de accommodatie krijgt een duidelijke melding op de pagina.

Zo weten vakantiegangers meteen dat er twijfel is over de echtheid van de reviews. Accommodaties die zich niet aan de richtlijnen houden, doen bovendien niet mee aan de Zoover Awards.

Terug naar overzicht