Duikspots op Curaçao, de beste 10 om te ontdekken

Redactie - 6 november 2018

Duikspots op Curaçao, de beste 10 om te ontdekken

Redactie - 6 november 2018

Iedere duikfan weet dat het in het Caribisch gebied echt niet beter wordt dan duiken op Curaçao. Wat een droom! Streep zeeschildpadden, dolfijnen en scholen vissen van je bucketlist, maar geniet ook op witte stranden en de rest van het mooie eiland. Plan de perfecte duikvakantie en zet deze duikspots op Curacao op je lijstje.

Duikplek Alice in Wonderland

Deze bekende duikplek staat ook wel bekend als Playa Kalki en heeft veel paddenstoelvormige koraalkolonies en verschillende soorten vissen en roggen. De spot is geschikt voor beginnende en gevorderde duikers. En, ook vet; geweldig om ’s nachts te duiken.

Duikplek Tugboat

Een van de bekendste duik- en snorkelplekken op het eiland bij een scheepswrak. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt er een sleepboot bedekt met koraal op maar 5 meter diepte. Naast het wrak ligt ook een rif, met genoeg onderwaterbeestjes om te ontdekken.

Duikplek Rolling Stones

Omdat deze duikplek vlak bij Blue Bay Golf Resort ligt, wordt hij ook weleens de achttiende hole genoemd. Je kunt hier op de zeebodem op zoek naar verloren golfballen, maar natuurlijk ook naar nieuwe onderwatervrienden zoals barracuda’s en grote scholen vis. Leuk voor beginners en gevorderden!

Duikplek Barracuda Point

Ook wel bekend als Punt’i Piku, staat deze duikspot erom bekend dat barracuda’s volgen. Hoe cool?! Dit is ook een geweldige plek om zeeschildpadden te spotten, samen met prachtige koraalformaties. Vooral een fijne plek voor gemiddelde duikers.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/boetiekhotel-curacao/”]

Duikplek Saba

Deze wrakduik heeft een sleepboot die minder dan 9 meter diep ligt. Hoewel de boot uit elkaar valt, hebben een aantal beestjes – zoals het blauwgroen juffertje en de hertogvis – het in de loop der jaren tot hun thuis gemaakt.

Duikplek Mushroom Forest

Weer zo’n superpopulaire duikplek: Mushroom Forest. In de loop van de tijd zijn de koraalformaties hier uitgegroeid tot paddenstoelen, vandaar de naam.

Duikplek de Vallei

De ‘vallei’ is in dit geval geen echte vallei, maar een vallei tussen twee riffen. Aan zeeleven geen gebrek hier! Het is een topplek om kennis te maken met verpleegsterhaaien, papegaaivissen, tandbaarzen en vele andere tropische soorten.

[article href=”hhttp://www.zoover.nl/blog/nieuws-onderzoek/vakantieonderzoek/duiken-en-snorkelen-in-europa-waar-gaan-we-dit-jaar-naar-toe/”]

Duikplek Hell’s Corner

De naam klinkt misschien een beetje eng, maar deze duiktopper is geschikt voor duikers van alle niveaus. Het werd vernoemd naar de sterke stroom die er woedde, maar nu is het een ideale plek om hersenkoralen, zeepaddenstoelen, barracuda’s en zeeschildpadden te vinden.

Duikplek Seldom Reef

Vroeger ging bijna niemand naar dit rif, en daarom heet deze duikspot zo. Tegenwoordig best ironisch, want hij wordt steeds populairder. Het is een zeer diepe duik met een steile wand van 90 graden. De diepte van deze duikplek maakt het alleen geschikt voor gemiddelde tot gevorderde duikers, maar het is een mooie afwisseling met alle andere duikplekken.

Duikplek Beacon Point

Deze duikplek is 30 meter diep en je vindt er de grootste formatie koraalpilaren in de Caribische Zee. Een fantastische plek om barracuda’s en tandbaarzen te zien. Houd er wel rekening mee dat deze plek door de stromingen niet geschikt is voor beginners.

Waar wacht je nog op? Boek een leuk onderkomen zoals Kunuku Aqua Resort of Bed and Breakfast Villa Vermaire om bij te komen na je onderwateravonturen, en duik in alle toffe spots die we voor je verzameld hebben.

Wat is jouw favoriete duikplek op Curaçao? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review over je duikvakantie.