Dit zijn ze: de top 10 vakantieparken van de Benelux

Kayleigh - 2 mei 2025

Dit zijn ze: de top 10 vakantieparken van de Benelux

Kayleigh - 2 mei 2025

De Benelux herbergt een schat aan vakantieparken die perfect zijn voor een ontspannen of avontuurlijk weekendje weg. Of je nu op zoek bent naar rust in de natuur of iets actiefs wilt gaan doen, de vakantieparken in de Benelux bieden voor ieder wat wils. Met vakantieparken in België, Nederland en Luxemburg is er ook altijd een park dichtbij, maar kun je er toch even lekker tussenuit. In deze blog nemen we je mee langs de top 10 vakantieparken in de Benelux!​

1. EuroParcs Hoge Kempen

Gelegen in het Belgische Zutendaal, biedt EuroParcs Hoge Kempen een oase van rust midden in de natuur. Het park beschikt over moderne accommodaties en diverse faciliteiten zoals een binnenzwembad, wellnesscentrum en een restaurant. De nabijheid van het Nationaal Park Hoge Kempen maakt het ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers.​

EuroParcs Hoge Kempen
EuroParcs Hoge Kempen

"Wij hebben een geweldig verblijf gehad! De accommodatie was goed onderhouden en van alle gemakken voorzien. De omgeving was prachtig en perfect voor zowel ontspanning als avontuur. Het personeel was vriendelijk en altijd bereid om te zorgen voor een aangename ervaring. De nieuwe accommodaties met zicht op het water zijn geweldig! We komen zeker terug!" - Marie

2. Bungalowpark Herperduin

In het Brabantse Herpen ligt Bungalowpark Herperduin, omringd door bossen en heidevelden. Het park biedt ruime bungalows en faciliteiten zoals een overdekt zwembad, speeltuinen en sportvelden. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten.​

Bungalowpark Herperduin
Bungalowpark Herperduin

"Wij komen al jaren op dit vakantiepark, de huisjes zijn idd wat gedateerd. De ligging is magnifiek, nergens zoveel ruimte en privacy als hier! Het personeel is erg vriendelijk, onze verstopping werd z.s.m. verholpen! Iedere keer weer jammer als we weer naar huis moeten! Met oud en nieuw zijn we weer hier!" - Ton

3. Summio Bungalowpark Het Drentse Wold

Dit park in het Drentse Hoogersmilde is de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Met comfortabele bungalows en faciliteiten zoals een zwembad en fietsverhuur, biedt Summio Bungalowpark Het Drentse Wold alles voor een ontspannen verblijf. De nabijheid van het Nationaal Park Drents-Friese Wold maakt het ideaal voor wandel- en fietstochten.​

Summio Bungalowpark Het Drentse Wold
Summio Bungalowpark Het Drentse Wold

"Rustig park in prachtige omgeving. Je loopt zo vanaf het park het bos in. Veel mogelijkheden tot wandelen in de omgeving. Supermarkt dichtbij. Schone bungalow van alle gemakken voorzien." - Els

4. EuroParcs Kohnenhof

Gelegen in het Luxemburgse Obersauer, biedt EuroParcs Kohnenhof een rustige omgeving aan de rivier de Our. Het park beschikt over moderne accommodaties en faciliteiten zoals een restaurant, speeltuin en fietsverhuur. De omgeving is perfect voor wandelingen en het verkennen van pittoreske dorpjes. Perfect voor een weekendje weg naar een van de beste vakantieparken in de Benelux. ​

EuroParcs Kohnenhof
EuroParcs Kohnenhof

"In juli waren we een week op Europarcs Kohnenhof met 2 jonge kinderen. Het is werkelijk een prachtig, nieuw park. Dat een hele leuke ligging heeft aan de rivier en tussen de bomen. Kinderen kunnen door het lage water makkelijk spelen in de rivier. Er is een stroming waardoor het leuk spelen in het zwembanden. De accommodaties zijn heel mooi, netjes en nieuw. Binnen is aan alles gedacht: leuke inrichting, nette badkamer en keuken, airco, goede WiFi en een vaatwasser. Sommige huisjes zitten wat meer naar achter, of langs de grote weg of dichter op de buren. Maar dat kan je bij het boeken zelf bekijken en uitkiezen. De sfeer op het park is gemoedelijk. Veel mensen met jonge kinderen in de zomer. Camping gasten staan aan de rivier en de huisjes erachter. Er zijn 2 leuke speeltuinen voor jonge kinderen en een voetbalkooi voor tiener. Er is in de zomer een animatieteam die Nederlands spreken en superleuke activiteiten hebben!" - Marjolein

5. Summio Vakantiepark Zeedijk

In het Zuid-Hollandse Herkingen ligt Summio Vakantiepark Zeedijk, vlak bij het Grevelingenmeer. Het park biedt comfortabele accommodaties en faciliteiten zoals een speeltuin en fietsverhuur. De omgeving is ideaal voor watersportliefhebbers en natuurliefhebbers.​

Summio Vakantiepark Zeedijk
Summio Vakantiepark Zeedijk

"Wat een mooie plek en wat een mooi huisje. Zeker met een klein kind vinden wij hygiëne erg belangrijk. Het huisje was netjes schoongemaakt. Helaas op andere parken ook wel eens anders gezien. Wij hadden een woning met tuinomheining. Ondanks dat het december was heeft kleine toch in de tuin met een balletje kunnen spelen. Door de omheining kon ze lekker haar eigen gang gaan zonder dat wij bang hoefde te zijn dat ze weg kon. Het lijkt ons leuk om nog eens terug te komen in een ander seizoen." - Familie de Leeuw

6. EuroParcs Zilverstrand

Dit park in het Belgische Mol biedt een combinatie van natuur en comfort. Met faciliteiten zoals een binnenzwembad, wellnesscentrum en restaurant, is EuroParcs Zilverstrand ideaal voor gezinnen en rustzoekers. De nabijheid van het Zilvermeer biedt volop recreatiemogelijkheden.​

EuroParcs Zilverstrand
EuroParcs Zilverstrand

"Heel mooi en onderhouden park. Vriendelijke en behulpzame mensen aan het onthaal. Mooie en gezellige huisjes. Leuke gezinsuitstap met de kleintjes. Alles aanwezig strand met zwemvijver zwembad, speeltuin buiten en binnen. Goed voor uren speelplezier. Gelegen nabij provinciaal domein het Zilvermeer. En op een half uurtje van bv Bobbejaanland. Veel wandel, loop, fiets en sport gelegenheden in de omgeving. EuroParcs Zilverstrand is helemaal geweldig. Zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar" - Foubert

7. Dormio Resort Maastricht

Gelegen aan de rand van Maastricht, biedt Dormio Resort Maastricht luxe accommodaties en faciliteiten zoals een zwembad, wellnesscentrum en diverse restaurants. De nabijheid van het historische stadscentrum maakt het ideaal voor een combinatie van ontspanning en cultuur.​

Dormio Resort Maastricht
Dormio Resort Maastricht

"Wij zijn inmiddels voor de tweede keer bij Dormio Resort Maastricht geweest en hebben ook al eens Dormio Resort Nieuwvliet mogen bezoeken. Wat een fantastische parken hebben jullie! Alles is tot in de puntjes verzorgd: de parken zijn brandschoon, de inrichting is niet alleen smaakvol maar ook tijdloos en modern. Voor ons is het belangrijk dat een vakantieverblijf minstens even comfortabel en luxe is als thuis, en Dormio Resorts voldoen hier absoluut aan. De kwaliteit van de accommodaties en de faciliteiten overtreft onze verwachtingen keer op keer. We hebben enorm genoten van ons verblijf en kijken nu al uit naar de volgende keer. Complimenten aan het hele team voor het creëren van zulke prachtige en gastvrije parken! [...]" - Lisa

8. Hofparken De Bergvennen

In het Twentse Lattrop ligt Hofparken De Bergvennen, omringd door natuur en water. Het park beschikt over een zwembad, speeltuin en sportfaciliteiten. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor wandel- en fietstochten.

Hofparken De Bergvennen
Hofparken De Bergvennen

"Heel fijn verblijf gehad. Het huisje is van alle gemakken voorzien. Prachtige natuur om het park heen. Ideaal voor een wandel vakantie. Daarnaast waren de prive sauna en hottub een groot pluspunt. We komen zeker terug!" - Jan

9. Dormio Park Scorleduyn

Gelegen in het Noord-Hollandse Schoorl, biedt Dormio Park Scorleduyn luxe villa’s midden in de duinen. Het park is ideaal voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers, met de Schoorlse Duinen en het strand op korte afstand. Faciliteiten zoals fietsverhuur en een wasserette zorgen voor een comfortabel verblijf.

Dormio Park Scorleduyn
Dormio Park Scorleduyn

"Mooie huisjes dichtbij natuurgebied. Huisje was goed, hier en daar kan er nog wat verbeterd worden. De ligging is perfect, dichtbij natuurgebied en dichtbij Schoorl. Voor andere uitstapjes heb je de auto nodig, maar goed te doen, Bergen en Hoorn zijn heel leuk. We willen nog eens terugkomen!" - Vakantieganger S.

10. EuroParcs Texel

Op het Waddeneiland Texel ligt EuroParcs Texel, vlak bij het levendige De Koog. Het park biedt moderne chalets en faciliteiten zoals een foodtruck en fietsverhuur. De centrale ligging op het eiland maakt het ideaal voor het verkennen van de diverse landschappen en dorpen.

EuroParcs Texel
EuroParcs Texel

"Wat een leuk kleinschalig park, het chalet is mooi ingericht. Wij hebben genoten van de rust en de service van de medewerkers op het park. Het zou mooi zijn als aan de weg duidelijk aangegeven staat welke afslag je moet nemen. Nu rijdt je er zo voorbij omdat het nergens aangegeven staat." - Familie v.d. Hoek

Bekijk vakantiepark

Deze top 10 vakantieparken in de Benelux bieden voor ieder wat wils, van rustieke natuurparken tot luxe resorts. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of cultuur, de vakantieparken in België, Nederland en Luxemburg zijn de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie.