Welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig?

Erika - 14 februari 2023

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig?

Erika - 14 februari 2023

Mails versturen, streamen of zelfs je social media checken? Voor een lange periode was wifi in het vliegtuig ondenkbaar, maar tegenwoordig kan het allemaal tijdens je vlucht, zowel kort als lang. Er is geen gebrek aan entertainment aan boord! Maar welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig? En hoeveel kost het? Lees het hier en blijf tijdens je vliegreis verbonden met de wereld op grote hoogte!

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig?

Hoe werkt wifi in het vliegtuig?

Ook hoog in de lucht is verbinding maken met wifi geen enkel probleem. Maar hoe werkt het? Het vliegtuig maakt verbinding door middel van een satelliet. Deze zorgt er voor dat je als passagier je mobiele apparaten gewoon kan blijven gebruiken. Verbind met het netwerk van het vliegtuig en stap in de digitale wereld tijdens je vlucht. Verwacht niet dat je verbinding net zo goed is als op de grond. De snelheid en kwaliteit van de wifi kan variëren, zoals de hoeveelheid verbonden passagiers en de afstand van de satelliet. Welke luchtvaartmaatschappijen wifi in het vliegtuig hebben, hangt af per luchtvaartmaatschappij.

Hoeveel kost wifi in het vliegtuig?

De kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij en hoelang je vlucht duurt. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden gratis in-flight wifi aan, maar er zitten soms wel voorwaarden aan verbonden. Zo is er bij Air China wel wifi aan boord, maar is dit niet toegestaan op een smartphone. Bij Emirates krijgen economy passagiers de eerste 20 MB gratis, terwijl Business en First Class gebruik kunnen maken van onbeperkt in-flight wifi. Ook zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen die er een vergoeding voor vragen. Dit kan oplopen tot tientallen euro’s afhankelijk van de snelheid en het gebruik. Bekijk altijd voor vertrek de voorwaarden op de website van jouw luchtvaartmaatschappij. Zo weet je 100 procent zeker dat er wifi aan boord is en tegen welk actueel tarief.

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig?

Welke luchtvaartmaatschappijen hebben wifi in het vliegtuig?

Zowel vluchten binnen Europa als de intercontinentale vluchten bieden aan boord wifi aan, waaronder luchtvaartmaatschappijen als KLM en Emirates. Hieronder vind je een overzicht van welke luchtmaatschappijen gratis wifi aanbieden, welke tegen betaling zijn en welke luchtmaatschappijen geen wifi aanbieden.

LuchtmaatschappijWifi aan boordPrijs
KLMJaVan €8 tot €30 euro.
EmiratesJa*Van USD 2,99 (€3) tot USD 19,99 (€19).
TUI FlyNeeInflight entertainment gratis.
Vueling AirlinesJaVan €3,99 tot €5,99 euro.
CorendonNeeInflight entertainment gratis.
Qatar AirwaysJaUSD 8 (€7,50) als je via Qatar Airways boekt, varieert per vliegtuig en vliegroute.
Turkish AirlinesJaVan USD 2,99 (€3) tot USD 24,99 (€23,40).
EasyJetNee n.v.t.
TransaviaNee n.v.t.
RyanairNee n.v.t.

* Emirates Skywards-leden profiteren van gratis wifi.