Redactie - 20 februari 2018
Oeps, de verkeerde tram of bus! Het openbaar vervoer kan in het buitenland een groot raadsel zijn. De steden zijn vaak groter dan wij gewend zijn en soms is het ook gewoon een stuk minder goed geregeld. Zoals altijd helpt Zoover je op weg, ditmaal met een handige blog over het openbaar vervoer in de populairste steden. Zo haal je álles uit je citytrip!
Berlijn
Inhoudsopgave
Ga jij binnenkort naar Berlijn? Het OV in Berlijn is qua kosten heel goed te doen. Ook kun je de stad perfect ontdekken via de tram, U-bahn, bus, Regionalbahn of veerboot. Keuze genoeg! Wil je weten hoe je het beste binnen de stad van A naar B komt? Wij hebben ons huiswerk gedaan: op naar het altijd bruisende Berlijn.
Boedapest
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/budget-stedentrips-steden-verrassend-en-betaalbaar/”]
Misschien zou je het niet direct verwachten, maar het OV in deze Hongaarse stad is top geregeld. We delen alvast een handig feitje met je: of je nu een enkel kaartje of een travel card koopt: alle kaarten zijn geldig op alle vervoersmiddelen. Fijn! Ook zijn er heel wat verrassende vervoersmiddelen in deze stad te vinden. Wij verzamelden alle mogelijkheden en fun facts voor je.
Barcelona
We zijn gek op deze stad. Strand, stad, heerlijk eten en prachtige cultuur komen hier samen. Velen komen hier vaker dan één keer en dat begrijpen we heel goed. Omdat we willen dat je geen tijd verliest met reizen binnen de stad; hebben wij 5 handige tips voor je op een rij gezet.
Parijs
Paris, je t’aime! Er zijn drie soorten openbaar vervoer die je hier moet kennen en ook het type kaartje is van belang voor je stedentrip. Raak jij helemaal in de war van alle zones die de stad kent? Geen paniek: wij verzamelden alles over het ov in Parijs.
Londen
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-favoriete-stedentrips-nederlanders/”]
Van de voordelige lijn 24 tot een van de oudste metrostelsels van de wereld, London’s calling! Wij helpen je niet alleen met je reis binnen de stad, maar ook wat je het beste kunt doen als je je horizon wilt verbreden buiten de stad. Check alle Londen info & tips hier!
Brussel
Wow, je hoeft hier maar max 3 minuten op je tram te wachten. Dat is toch te gek? Brussel is een supergoede winkelstad met een heerlijke keuken. Om zo snel mogelijk van de leukste boetiekjes naar de lekkerste frites te navigeren gebruik je het openbaar vervoer. Tram, bus of metro? Wij hebben alle informatie voor je verzameld.
Madrid
Viva Espania! Madrid heeft hartstikke veel mooie musea en is wat minder druk dan Barcelona, dus een erg populaire bestemming voor een citytrip. Van het vliegveld naar de stad en binnen de stad naar alle bezienswaardigheden. Wij hebben een hele duidelijke ov-kaart waar precies op staat welk vervoersmiddel je het beste kunt pakken.
Rome
Van pizza naar pasta naar ijsje. Het kan allemaal met de bus, metro en tram. Tussendoor check je natuurlijk de prachtigste highlights van de stad. Wil je weten hoe je nu het beste in dit stukje Italië met het openbaar vervoer reist? Lees dan onze blog.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/5x-accommodaties-italie-zoover-award-2017/”]
Praag
Helaas weet ik uit eigen ervaring dat ze in Praag graag controleren én boetes uitdelen aan toeristen. En een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus lees je goed in voordat je een bezoek brengt aan deze hele leuke stad. Drie handige tips voor het openbaar vervoer in Praag.
Mis jij nog steden in dit lijstje waarvan je wel meer wil weten over het openbaar vervoer? Laat het ons weten in een reactie en we gaan voor je op zoek!