5 redenen om je zomervakantie vroeg te boeken

Lise - 15 december 2023

5 redenen om je zomervakantie vroeg te boeken

Lise - 15 december 2023

Het nieuwe jaar gaat alweer bijna van start. Het is tijd om plannen te maken! Niet alleen voor het dagelijks leven, maar ook voor de aankomende vakanties. Hoe eerder je dat doet, hoe beter. Het is namelijk heel gunstig om je vakantie op tijd te boeken. Waarom? Hieronder lees je de beste redenen om je zomervakantie vroeg te boeken!

0% stress

Niemand houdt van stress, al helemaal tijdens je vakantie, toch? Een goede reden om je zomervakantie vroeg te boeken, is het feit dat het je stress bespaart. Hoe fijn is het om iedereen alvast over jouw vakantieplannen te kunnen vertellen? Laatboekers lopen vaak achter de feiten aan, waardoor hun favoriet misschien niet meer beschikbaarheid heeft. Dat veroorzaakt natuurlijk de nodige stress. Daarnaast ga je met veel minder spanning in je lijf op vakantie wanneer deze al een tijdje vastligt. Een win-win situatie!

Strand - zomervakantie vroeg te boeken

Grijp niet mis

Ben je helemaal verliefd geworden op dat indrukwekkende resort in Griekenland, dat prachtige hotel in Turkije of die gezellige camping in Spanje? Waarom zou je wachten? Door je zomervakantie vroeg te boeken, grijp je niet mis. Zorg dat je op tijd bent, zodat je zeker weet dat je je vakantie viert op de bestemming die je wil en op de manier die jij voor ogen hebt.

Wie weet zijn de volgende accommodaties wat voor jou:

Lyttos Beach
Lyttos Beach

‘’Prachtig hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel. Mooie kamers die dagelijks gekuist worden. Zwembaden waar genoeg plaats is om te ontspannen op de ligbedden. Met het strand en de zee ertegen is het plezierig voor iedereen. Samengevat: prachtig!’’ - Fabian

Bekijk hotel
Eftalia Aqua Resort & Spa, mooiste stranden Alanya
Eftalia Aqua Resort & Spa

''Heerlijke volle week vakantie gehad. Zaten in het bijgebouw en keken uit op het zwembad. Al die glijbanen waren echt super. Strand lekker dichtbij. Heerlijk gegeten. Kidsclub vond mijn dochter (5) helemaal leuk. Elke avond animatie. Lekkere spa behandeling gehad.'' - Tamara

Bekijk hotel
Marins Playa
Marins Playa

''Appartementencomplex, mooi buiten zwembad en een binnen zwembad. Lekker eten, volop keuze, veel fruit. Goede schoonmaak. s'Avonds leuk animatie programma voor onze 9 jarige zoon.'' - A. Otten

Bekijk hotel

Langer voorpret

Wie het vroegst boekt, geniet het langst. Het zou zó op een tegeltje kunnen! Wat is er fijner dan tijdens de donkere natte wintermaanden alvast weg te kunnen dromen bij een heerlijke vakantie naar een zonnige bestemming? Je hebt volop tijd om die leuke strandoutfit te zoeken op zolder, op internet te speuren naar leuke restaurantjes of je fotovaardigheden op te poetsen om straks mooie plaatjes te schieten. Langer voorpret is echt een goede reden om je zomervakantie vroeg te boeken!

Goed voor je portemonnee

Dit is misschien wel de beste reden om je zomervakantie vroeg te boeken: je bent voordeliger uit. Veel accommodaties, luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties geven flinke vroegboekkortingen voor vroege beslissers. Zo houd je meer geld over voor die welverdiende cocktail op je vakantieadres. Vroegboekkortingen gelden over het algemeen voor (pakket)reizen die ongeveer zes tot acht maanden voor de geplande vertrekdatum geboekt worden. Houd onze website in de gaten voor de beste Zoover Deals!

Goedkope vakantie - zomervakantie vroeg te boeken

Nu boeken, straks betalen

Wanneer je ervoor kiest je zomervakantie vroeg te boeken, heb je voldoende tijd om de reissom bij elkaar te sparen. Je betaalt (volgens de ANVR-voorwaarden) bij reservering namelijk alleen een aanbetaling. Het restant van je reissom hoef je pas zes weken voor je geplande vertrek te voldoen. Dus boeken maar!

5 redenen om je zomervakantie vroeg te boeken
Voordelig jouw volgende vakantie boeken?

Ben jij er helemaal uit? Je boekt je zomervakantie nu met vroegboekkorting bij Zoover. Hier vind je de beste accommodaties op de zonnigste bestemmingen. Een zonvakantie, gezellige camping of naar een vakantiepark? Om de keuze eenvoudiger te maken, lees je de reviews van andere vakantiegangers zoals jij!

Bekijk alle zomervakanties