Boek nu, betaal later: Zoover schrapt aanbetaling

Redactie - 10 februari 2022

Boek nu, betaal later: Zoover schrapt aanbetaling

Redactie - 10 februari 2022

(Let op, deze actie is afgelopen)

Nederlanders boeken weer massaal vakanties en zijn dit jaar vast van plan om vaker op reis te gaan, maar een deel van de mensen is nog onzeker. Om die groep over de streep te trekken heeft review- en boekingssite Zoover als enige reisorganisatie in Nederland de verplichte aanbetaling voor een vakantie geschrapt.

Een aanbetaling van €100,-

Tot het eind van de maand hebben we de actie ‘Boek nu, betaal later’, waarbij reizigers voor alle vakanties met een vertrek tot en met december 2022 slechts 100 euro hoeven aan te betalen. Normaal is dat minimaal 30% van de reissom. Pas zes weken voor vertrek hoeft de rest betaald te worden.

Nederlander wil vaker op vakantie

Uit de Zoover Vakantiemonitor, waarin het zoek- en boekgedrag van miljoenen bezoekers aan de review- en boekingssite is geanalyseerd, bleek in januari dat het aantal geboekte reizen verdrievoudigd was ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral zonvakanties zijn erg populair. Uit een eigen poll onder 3220 websitebezoekers bleek eind vorige maand dat Nederlanders vaker op vakantie willen nu de coronapandemie op zijn eind loopt. Om er zeker van te zijn dat ze de grens over mogen, hebben acht op de tien vakantiegangers hun
boosterprik al gehaald.

Meer zekerheid

Hoewel men graag op vakantie wilt, blijft een groep mensen twijfelen of ze die nu wel moeten boeken. ,,Dat kan te maken hebben met onzekerheid over coronarestricties in het buitenland of omdat ze even het geld niet hebben om de vakantie aan te betalen”, zegt Lieneke Wijnia van Zoover. ,,Die groep willen we met deze actie over de streep trekken. Nu kunnen ze alvast hun vakantie boeken en voorkomen dat de vakantie waar ze hun zinnen op hebben gezet niet meer beschikbaar is, maar hoeven ze nog niet een groot deel van de reissom te betalen.”

Unieke actie

Wij zijn de enige reisorganisatie die dit op dit moment doet. De reisbranche kreeg tijdens de coronapandemie forse klappen en het gerenommeerde D-Reizen ging zelfs failliet. Zoover wist de crisis te doorstaan en betaalde vorig jaar als eerste reisorganisatie de uitgegeven vouchers voor geannuleerde reizen terug aan zijn klanten. Wijnia: ,,Bij deze tijdelijke actie betalen we in veel gevallen de reis wel al voor een groot deel aan en geven we de klant wat extra tijd om te sparen. Voor de pandemie was een lage aanbetaling vaak vanzelfsprekend, maar door corona zijn reisorganisaties heel anders gaan denken over hun risico’s. Wij stunten nu door deze actie, maar nemen hiermee ook een afgewogen risico.”

Bekijk ons volledige aanbod op Zoover