Veerle - 26 september 2025
Kaapverdië, een tropisch paradijs midden in de Atlantische Oceaan, nodigt uit met zonovergoten stranden, kleurrijke cultuur en een ontspannen sfeer. De eilanden zijn ideaal voor gezinnen: veel zon, knusse strandjes en genoeg avontuur voor jong en oud. Ga je naar Kaapverdië met kinderen, dan wacht er een mix van waterpret, cultuur en natuur die je samen niet snel vergeet. In deze blog vind je vijf tips voor een onvergetelijke familievakantie op Kaapverdië.
De zee rond de eilanden is helder en vol kleurrijke vissen. Voor kinderen is snorkelen één groot avontuur: even oefenen met het masker en hup, de onderwaterwereld in. Ze zien visjes vlak onder hun neus voorbij flitsen en wie weet zelfs een kleine schildpad! Voor gezinnen die naar Kaapverdië met kinderen reizen, is dit een ervaring die blijft hangen – de stralende gezichten zeggen genoeg!

Waarom kiezen als je meerdere eilanden kunt zien? Voor kinderen voelt een boottocht als een spannend avontuur. Wind door de haren, dolfijnen die meezwemmen en het idee dat ze elk moment kunnen aanmeren bij een ander eiland. Eenmaal aangekomen ontdekken ze nieuwe stranden en dorpjes – alsof ze kleine ontdekkingsreizigers zijn!
Kaapverdië staat bekend om haar eindeloze zandstranden. Voor kids betekent dat: emmers, schepjes en urenlang zandkastelen bouwen. Ze rennen achter de golven aan, zoeken schelpjes en spelen veilig in het ondiepe water. Terwijl jij geniet van de zon op je gezicht, hebben zij de dag van hun leven. Populair zijn de stranden van Sal en Boa Vista – breed, zonnig en heerlijk rustig.
Even weg van het strand? Trek met de kids de bergen in. De wandelroutes in Serra Malagueta zijn kort en kindvriendelijk, ideaal voor nieuwsgierige wandelaars. Onderweg spot je vogels, hagedisjes en misschien wel een geit op het pad. Het voelt een beetje alsof je samen in een avonturenboek stapt. Zo leer je een andere kant van Kaapverdië met kinderen kennen.
Een magisch moment voor kinderen: in de zomermaanden komen zeeschildpadden hun eieren leggen op de stranden van Kaapverdië. Samen in het donker, met alleen een gids en het geluid van de golven, zie je hoe een schildpad langzaam uit de zee kruipt. Voor kids voelt dit als een spannend natuuravontuur dat ze nooit meer vergeten. Volgens vele reviews is dit één van de meest bijzondere herinneringen van een vakantie op Kaapverdië.

Of je nu kiest voor zandkastelen bouwen, snorkelen of schildpadden spotten: Kaapverdië met kinderen betekent herinneringen maken die thuis nog nét zo zonnig aanvoelen als op vakantie. Zin gekregen in zon en avontuur? Bekijk snel alle kindvriendelijke vakanties naar Kaapverdië en kies jullie favoriet!

"We hebben al veel all-inclusive resorts gezien, maar deze steekt daar ver boven uit. Prachtige, ruime, schone kamers. Heerlijke bedden, fantastische regendouche. Heerlijk eten zowel bij de buffetten als in de a la carte restaurants. Ruim voldoende ligbedjes, prachtig strand. Ontzettend vrolijk en vriendelijk personeel. Ik kan niets negatiefs over dit hotel zeggen, gewoon gaan doen!" - Corien
Bekijk hotel
"Een heel mooi hotel waar het aan niks ontbreekt. Eten is heel goed en heel veel keuze. Mooie kamers en heel vriendelijk personeel. Hier komen wij zeker nog eens terug." - Cliosa
Bekijk hotel
"Wij vonden het een heerlijk ruim opgezet hotel, ruime keuze aan eten. Geen/weinig “snacks” tussendoor maar dat vonden wij geen probleem. Voldoende keuze bij de hoofdmaaltijden. Altijd een plekje te vinden in het restaurant en ook bij het zwembad. Op het strand zijn erg veel bedjes. Vriendelijk personeel. Kamers netjes schoongemaakt, iets verouderd maar netjes. Naar het strand is een stukje lopen, wij vonden dit niet erg. (....)" - vakantieganger