Eten en drinken op Curaçao: 6 aanraders

Redactie - 14 september 2017

Eten en drinken op Curaçao: 6 aanraders

Redactie - 14 september 2017

In Curaçao proef je de Afro-Caribische invloeden, smikkel je iedere dag van verse groenten en word je verrast door culinaire invloeden van meer dan vijftig nationaliteiten. Genoeg te ontdekken voor je smaakpapillen! De meeste vakantiegangers blijven aan de waterkant, maar jij wilt natuurlijk de échte smaak van het eiland ontdekken. Dit zijn onze tips.

Beeld: Lionfish.co.

1. Koraalduivel

Stellen we je nou voor om één van de meest giftige vissen van de wereld te eten? Yup, maar het komt goed! Het vlees van de koraalduivel is niet gevaarlijk, dat zijn slechts de stekels. En die verdwijnen in de prullie tijdens het bereiden van de vis. De witte vis is boterzacht en vol van smaak. Zeker een aanrader.

Arepa di Pampuna

Beeld: dekleinehuisjes.nl.

2. Arepa di Pampuna

Zin in Antilliaanse pompoenpannenkoekjes? Mooi! Schuif aan bij de locals op de oude markt van Curaçao. De inwoners van Curaçao staan hier in de rij voor Arepa di Pampuna, dus dat zit wel goed. Extra leuk, op de oude markt kun je heel lekker lunchen voor onder de €10.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/strandvakantie/droom-weg-bij-deze-fotos-van-curacaos-best-beaches/”]

Iguana soep

Beeld: travelyourself.ca.

3. Iguana

Zijn je smaakpapillen wel in voor een wat spannendere treat? Probeer Iguana, dé lokale lekkernij. De lokale bevolking noemt een Iguana ook wel een ‘bomenkip’, maar stiekem is het gewoon een reptiel. Meestal vind je Iguana-vlees in stoofpotten en soep, zoals Yuana Stoba en Sopi Yuana. Bereid je voor op vlees dat een beetje naar een combi van konijn, kip en kikkerbillen smaakt. Maar, pas op voor de botjes! De Iguanagerechten bij Yaanchie’s (in ’t noordwesten van het eiland) schijnen ongeëvenaard te zijn. Wil je na dit culinaire avontuur meer Iguana? Waarschijnlijk niet, maar leuk om te proberen is het zeker.

Kesha Yena

Beeld: santabarbararesortcuracao.com.

4. Keshi Yena

Als echte kaaskoppen zeggen wij geen nee tegen kaas gevuld met vlees (meestal kip), olijven, kappertjes, uitjes en tomaten. Hoewel dit vroeger een ‘slavenmaaltijd’ was en keukenmedewerkers kaaskorstjes aten met vleeskliekjes, is Keshi Yena nog steeds één van dé gerechten van het eiland. Je kunt het bijna overal bestellen. Sommige restaurant bereiden het op de traditionele manier terwijl andere er een meer gastronomische draai aan geven.

Beeld: mandevsidhu.com.

5. Batidos

Op straat zie je locals met de meest lekkere smoothies voorbij komen. Vaak komen ze van Batidos, een foodtruck die heerlijke smoothies in elkaar flanst met fruit, melk en suiker. Van passievrucht tot papaya, watermeloen en guava. Je wilt ze ongetwijfeld allemaal proberen!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/curacao-de-beste-restaurants/”]

blue curacao6. Blue Curaçao

Ken je ‘m nog van ‘vroeger’? De mierzoete citruslikeur Blue Curacao? We hoeven je niet te vertellen waar dit vandaan komt natuurlijk. Verrassing! De real deal smaakt heel anders. Lekkerder! Het is de enige likeur die nog op traditionele wijze wordt gemaakt op het eiland. Leuk om te doen: breng een bezoek aan Landhuis Chobolobo voor een rondleiding door de fabriek, een mini-proeverij én natuurlijk een lekkere cocktail – met Blue Curaçao – in het café. Wat zul jij lekker slapen in je appartement van Jan Kok Lodges of Kunuku Aqua Resort.

Ook leuk om te proberen als je op Curaçao bent: kadushi, giambo en kokada.

Ben jij zo’n geluksvogel die eerder op Curaçao was? Laat je aanraders achter in een review.