Wist je dat het cabinepersoneel boven jou slaapt?

Redactie - 16 juli 2019

Wist je dat het cabinepersoneel boven jou slaapt?

Redactie - 16 juli 2019

Op langeafstandsvluchten moeten de piloten en het cabinepersoneel natuurlijk ook slapen. Wist je dat ze dit niet zittend in hun eigen stoel of stiekem op de wc doen, maar boven jouw hoofd! Via geheime toegangen klimmen ze naar kleine ruimtes bovenin het vliegtuig om even tot rust te komen.

Claustrofobisch moet je als steward of stewardess niet zijn, want naast dat een vliegtuig vaak al erg krap is, zijn de slaapvertrekken dat al helemaal. De compartimenten bevinden zich vooraan in een Boeing 777, hoger dan de stoelen.

Cabinepersoneel slaapt bovenin

Beeld: Steven Thompson via Unsplash

Klimmen en kruipen

In onder andere een A330, A350, A380 en Boeing 747 zit er tussen alle bagagevakken boven de stoelen opeens een trap! Het is even klimmen, maar via deze weg komen de stewards en stewardessen in een kleine slaapzaal. Bij het wakker worden moet je wel goed opletten dat je je hoofd niet stoot, want heel veel ruimte is er niet.

Cabinepersoneel

Beeld: Michael Erhardsson

Voor de piloten

De Boeing 777 heeft ook een rust- en slaapruimte voor de piloten. De compartimenten zijn gescheiden van het cabinepersoneel. Hier kan de piloot of co-piloot even tot rust komen om daarna zijn vlucht weer te vervolgen.

slapen

Beeld: Crewiser via Pinterest

Wil je meer weten over vliegtuigweetjes? Laat het ons weten in een reactie.