Dit wist je nog niet: 10 feitjes over Egypte

Redactie - 13 juni 2019

Dit wist je nog niet: 10 feitjes over Egypte

Redactie - 13 juni 2019

Het zijn de Zoover Vakantieweken! Tijdens deze campagne zetten we de populairste vakantielanden voor je op een rij. Deze week zetten we Egypte in de spotlights. Extra mooi: jij maakt kans op een reischeque t.w.v. €400 bij het schrijven van een review.

Is Egypte ook jouw favoriete vakantieland? Dan is het wel leuk om een beetje op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen in dit land vol geschiedenis. Check hier 10 feitjes over Egypte.

1. 365 dagen per jaar?

Dat komt door de Egyptenaren. Zij hebben de kalender ontwikkeld zoals we die vandaag de dag kennen. Ze deden dit om de jaarlijkse overstromingen van de Nijl te kunnen voorspellen.

2. De grootste dam

Je dacht dat we in Nederland een uitdaging hebben op het gebied van water? In Egypte vind je ’s werelds grootste dam. De dam houdt ’s werelds langste rivier, de Nijl, in toom.

3. Meer dan 3.451 zonuren

Say what? Precies. 3.451 zonuren per jaar. Aswan is met 3.863 zonuren de derde zonnigste plek ter wereld. Dat betekent 10 uur zon per dag!

4. Make-up, ook voor mannen

Vrouwen én mannen droegen make-up om zich te beschermen tegen de zon.

5. Piramidevorm

De vorm van de piramides is gebaseerd op zonnestralen.

6. Gypsy Wedding?

Gypsy is de afkorting van ‘Egyptian’.

7. Vooruitstrevend

In het oude Egypte konden ook vrouwen een scheiding aanvragen of een bedrijf beginnen en mannen voor hen laten werken. Mannen en vrouwen hadden gelijke rechten volgens de wet.

8. Niemand weet..

…hoeveel piramides er zijn in Egypte. Natuurlijk zijn de bekende piramides wel geteld, maar wetenschappers zijn het nog niet eens over wat nu wel en niet een ‘piramide’ genoemd mag worden.

9. Filmpje pakken

Van alle Arabische landen is Egypte de enige met een filmindustrie.

10. Dress up

De oudste jurk bekend stamt uit Egypte en is 5000 jaar oud.