Veerle - 28 november 2025

Veerle - 28 november 2025

Een weekendje weg op de planning? Heerlijk! Even eruit, nieuwe plekken ontdekken en tijd voor elkaar. Alleen dat inpakken… wat neem je nou mee, en wat kan eigenlijk best thuisblijven? Geen zorgen: met onze slimme paklijst weet je precies wat meenemen op een weekendje weg.

De gouden regel: licht reizen, slim kiezen

Een weekend is kort, maar juist daarom wil je niets missen. Begin met plannen: waar ga je heen, en wat ga je doen? Een zonnig stadje vraagt om luchtige outfits, terwijl een natuurtrip stevige schoenen en laagjes vereist. Wat meenemen op een weekendje weg hangt dus helemaal af van je bestemming en je plannen. Pak bewust, niet veel.

Onze tip: leg alles uit op je bed en kijk kritisch. Twee broeken en drie shirts zijn vaak genoeg. Zo houd je ruimte over voor dat leuke souvenirtje of een flesje lokale wijn.

Wat neem je mee op een weekendje weg? Onze slimme paklijst!

Wat neem je mee? Alles op een rij

Kleding

Wat meenemen op een weekendje weg als het om kleding gaat? Denk praktisch, maar ook aan dat beetje extra voor een avondje uit.

• Ondergoed en sokken (altijd één set extra)
  • T-shirts en truien in laagjes
  • Comfortabele broek of jeans
  • Outfit voor diner of uitje
  • Pyjama of slaapshirt
  • Jas of vest
  • Regenjas of poncho
  • Wandelschoenen of sneakers
  • Slippers of lichte sandalen
  • Sjaal of pet tegen zon of wind
  • Zonnebril

Zo ben je klaar voor elke situatie, van een zonnig terras tot een frisse avondwandeling.

Toilettas

Je toilettas is vaak de redder in nood. Je merkt pas hoe belangrijk hij is als je iets vergeet. Met deze checklist zit je goed:

• Tandenborstel en tandpasta
  • Shampoo en conditioner (in reisformaat)
  • Douchegel of zeep
  • Deodorant
  • Gezichtsreiniger en crème
  • Make-up en make-upremover
  • Zonnebrandcrème (ook in de winter)
  • Haarborstel of kam
  • Haarspelden of elastiekjes
  • Scheermesje
  • Parfum of bodymist
  • Nagelvijl en pincet
  • Medicatie en pleisters
  • Eventueel lenzen + vloeistof

Kleine tip: stop vloeistoffen in een apart zipzakje. Zo blijft de rest van je tas stralend schoon.

Extra’s die het gezelliger maken

Een weekendje weg draait om ontspannen en herinneringen maken. Deze extra’s zorgen voor nét wat meer comfort en gezelligheid:

• Boek of e-reader
  • Kleine speaker of oordopjes
  • Snacks voor onderweg
  • Powerbank
  • Flesje water of thermosfles
  • Mini-spelletjes of kaarten

Zo geniet je van elk moment, van een picknick in het park tot een knus avondje in je hotelkamer.

Documenten en praktische spullen

Vergeet ook het praktische niet:

• Paspoort of ID-kaart
  • Portemonnee met pinpas
  • Reserveringsbevestigingen (digitaal of geprint)
  • Zorgpas
  • Telefoon en oplader
  • Sleutels (huis, auto, fiets)
  • Contant geld voor parkeermeters of marktjes

Handig: maak een foto van je ID en bewaar die beveiligd op je telefoon, just in case.

Zo pak je zonder stress

Wil je nooit meer twijfelen wat meenemen op een weekendje weg, maak dan een vaste lijst in je notities. Vul ‘m aan per seizoen, zonnebrand in de zomer, handschoenen in de winter en je bent altijd klaar voor vertrek. Met deze checklist hoef je alleen nog te kiezen waar je naartoe gaat!

Nog inspiratie nodig voor een weekendje weg?

Weet je inmiddels wat je moet meenemen op een weekendje weg, maar nog niet wáárheen? Dan helpen we je graag op weg. Ontdek onze favoriete accommodaties. van gezellige B&B’s in eigen land tot stralende strandhotels aan de kust.

Bekijk de reviews, vergelijk deals en vind die plek waar jouw volgende herinnering begint. Misschien zit jouw volgende weekendje weg er wel tussen.

Summio Vakantiepark Zeedijk / Wat neem je mee op een weekendje weg? Onze slimme paklijst! / wat meenemen weekendje weg
Summio Vakantiepark Zeedijk

"Heel mooi, rustig park. Mooie luxe bungalow met alles erop en eraan. Lief personeel, warm welkom bij de receptie." - familie Struik

Bekijk vakantiepark
H10 Marina Barcelona / Wat neem je mee op een weekendje weg? Onze slimme paklijst! / wat meenemen weekendje weg
H10 Marina Barcelona

"Wij hebben er een heerlijk verblijf gehad en zijn super verzorgd door het zeer vriendelijke en gastvrije personeel. Mooie sfeervolle kamers met airco en alles wat netjes en schoon. Ontbijt was divers en prima. Voor elk wat wils. Het restaurant is sfeervol en serveert uitstekend eten. Het hotel is op loopafstand van het strand, locale restaurantjes, de haven en de Sagrada Familia. Die laatste is zeker een aanrader om naartoe te gaan. Zeer indrukwekkend!" - Johanna

Bekijk hotel
EuroParcs Hoge Kempen / Wat neem je mee op een weekendje weg? Onze slimme paklijst! / wat meenemen weekendje weg
EuroParcs Hoge Kempen

"Wij hebben een heerlijk verblijf gehad in de wellness woning! Alles was tot in de puntjes verzorgd: de accommodatie was kraaknet, gezellig ingericht en voorzien van alle comfort. De wellnessfaciliteiten waren zalig om samen te ontspannen en zorgden echt voor een gevoel van luxe. Het was de perfecte plek om er even tussenuit te zijn met mijn partner. Rust, privacy en pure verwennerij – precies wat we nodig hadden. Zeker een aanrader voor koppels die willen genieten van quality time in een prachtige setting. Wij komen graag nog eens terug!"

Bekijk vakantiepark