Hotelmanagers verklappen hun 9 best bewaarde geheimen

Redactie - 24 december 2018

Hotelmanagers verklappen hun 9 best bewaarde geheimen

Redactie - 24 december 2018

Een weekend weg naar een lekker hotel willen we allemaal wel. Dit zijn de best bewaarde geheimen van hotelmanagers, die je verblijf nóg aangenamer maken. Helemaal fijn: je bespaart soms zelfs keiharde euro’s!

1.Boek direct bij het hotel zelf

Je kunt via vergelijkingssites op zoek gaan naar goede deals. Maar de échte kortinggevers zijn de hotelmanagers zelf. Bel of mail daarom altijd rechtstreeks naar het hotel. Uiteraard kun je wel de prijzen gebruiken van de kortingssites als uitgangspunt.

2. Kamers zijn goedkoper in het begin van de avond

Dan weet de receptie of er voor die nacht annuleringen zijn. Of dat mensen niet komen opdagen. Op die manier heb je kans dat ze last minute nog een deal willen sluiten voor die nacht. Maar wees ook weer niet té laat: als ze weten dat je geen andere optie hebt, kunnen ze de prijzen net zo goed omhoog gooien.

Beeld: Pexels

3. Laat weten dat je een speciale gelegenheid hebt

Een verjaardag? Zoveel jaar getrouwd? Of een honeymoon? Om je overnachting tot een groot succes te maken wil hotelpersoneel vaak een tandje bijzetten. Zeker als ze van tevoren weten wat je speciale gelegenheid is. Een gratis flesje op de hotelkamer, een bosje bloemen of een borrel aan de bar? Niets leuker dan een gratis freebie als je iets te vieren hebt.

4. Vraag om een upgrade op het juiste moment

Weekenden zijn de drukste periode: zeer waarschijnlijk dat het hotel dan volledig bezet is. Daarom heb je door de week meer kans op een upgrade. Zoek ook een rustig moment uit. Dan weet je zeker dat de receptionist niet hoog in de stress zit vanwege de rij achter je. Hoe rustiger het is, hoe makkelijker ze jouw kamer in het reserveringssysteem kan veranderen.

Beel: Pexels

5. En vraag het vooral vriendelijk

Vliegen vangen doe je beter met stroop dan met azijn. Hotelpersoneel is natuurlijk getraind om altijd zo vriendelijk mogelijk te zijn, maar de gunfactor speelt ook mee. Uiteindelijk bepaalt de persoon aan de andere kant van de balie of jij je kont in een luxe kamer mag parkeren. Of niet.

6. Vraag om een kamer op de bovenste verdieping

Volgens de Engelse krant Daily Mail hebben kamers op de bovenste verdieping vaak hogere plafonds. Bovendien zijn ze minder gehorig, omdat je niemand boven je hebt. Pluspunt is het uitzicht en het extra licht dat naar binnen valt.

Beeld: Pexels

[article href=”http://weblog.zoover.nl/blog/msn/opmerkelijke-weetjes-over-de-reisbranche/”]

7. Gebruik de waterkoker met mate

Het klinkt zo heerlijk: een kopje thee als je ’s ochtends opstaat in je fijne hotelkamer. Maar wees gewaarschuwd. Steeds meer hotelgasten gebruiken de waterkoker voor andere zaken dan het zetten van thee. Bijvoorbeeld om er noedels of eieren in te koken. So far nog redelijk good. Maar er zijn ook gasten die de waterkoker gebruiken om vieze sokken en ondergoed mee te wassen! Ieuw! Misschien dan toch maar een vers kopje bestellen bij de roomservice?

8. Neem de hotelzeepjes mee

Het zal je misschien verbazen, maar hotels gaan er al vanuit dat je de douchegels, shampoo en bodylotion meeneemt. Ze kunnen toch niets meer met half gebruikte potjes. Volgens de Engelse krant Daily Mail geeft Mariott hotelgroep jaarlijks alleen al 20 miljoen dollar uit aan de producten. Dus tja, stop ze gerust in je tas.

9. Kortingscodes scoren

Wat hotelmanagers liever helemaal niet met je delen, is dat er ook kortingscodes bestaan voor het boeken van een kamer. Goed speurwerk op Internet levert je dan gewoon keiharde cash op. Kijk bijvoorbeeld op: zoover.nl/kortingscodes
Heb je zelf nog insidertips die je wil delen? Laat het achter in een review!