5x doen met kids in Chersonissos

Redactie - 4 april 2019

5x doen met kids in Chersonissos

Redactie - 4 april 2019

De laatste jaren heeft Chersonissos de reputatie als het Sodom & Gomorra van de puberende medemens. Maar wist je dat Oh, Oh Cherso ook heel goed te doen is met kleine kinderen? Daarom: 5x doen met kids in Chersonissos.

1. Star beach

Op drie avonden per week draaien hier in het hoogseizoen dj’s als Afrojack, Dyna en Wildstylez. Bovenal is het de plek waar menig puber speeksel uitwisselt met een ander type. Niemand heeft gezegd dat je je minderjarigen moet volgieten met cocktails. Of dat je ze ondersteboven aan een bungeekoord moet hangen, want een bungeejump heb je hier dus ook. Desondanks doe je ze geen groter plezier dan ze mee te nemen naar deze plek. Want, je zult het niet geloven, Star Beach is bovenal een heel groot speelparadijs voor de allerkleinsten. Met legio waterglijbanen, waterfonteinen en klimrekken. En het mooie is? De entree is gratis.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-in-griekenland-met-kinderen/”]

2. Cretaquarium

Ooit eens zandtijgerhaal van dichtbij gezien? Nee? Dachten we al. Daarvoor moet je dan toch naar dit aquarium, op zo’n tien minuutjes rijden buiten Cherso. Hoewel er nog honderden andere prachtige vissen uit de Méditerranée rondzwemmen, zijn deze exemplaren de grote publiekstrekkers. En terecht, want de zandtijgerhaaien, maar liefst drie stuks, zijn meer dan drie meter lang en wegen 150 kilo. Vooral zijn vreemde, rafelige gebit hypnotiseert in het helderblauwe water. Het maakt hem behoorlijk angstaanjagend, hoewel hij geen mens kwaad doet. Althans, zolang hij genoeg vis te eten krijgt…. Toegang volwassenen: €9. Voor kinderen €6.

3. Midgetgolf

Een echt doolhof, een midgetgolfbaan, paardrijden, miniboerderij (met een fret), kinderkarts en een laserlabyrinth…  Als er een walhalla voor kinderen zou bestaan, dan zou dit hem zijn. Boven de heuvels van Cherso ligt het Labyrinth Theme Park dat zich richt op de ‘Griekse oudheid’. Je bent hier met de familie zo een hele dag zoet. Neem wel voldoende water mee voor de warme dagen. Lunchen doe je in de cafetaria in het park. Entree: €10. Voor kinderen: €6.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/msn/15x-populaire-en-kindvriendelijke-appartementen-in-griekenland/”]

4. Strand

Waarom ingewikkeld doen als het ook makkelijk kan? Het lekkerste aan een strandvakantie is natuurlijk het laten uitwaaieren van je kinderen, terwijl je zelf lekker achterover op een bedje ligt. En dat is hier nu juist zo fijn. Want alle stranden aan de noordkust van het eiland lopen langzaam af in zee. De beste plek voor gezinnen is het strand bij hotel Creta Maris, aan de westkant. De rest wordt eigenlijk vooral gedomineerd door jongeren. Maar dat mag geen verrassing zijn.

5. Wandelen

De meeste kids zullen een zuur gezicht trekken als ze met hun ouders mee moeten wandelen. Maar verander dit in klimmen en klauteren en dat biedt opeens perspectieven. Zie hier de Samariakloof. De volledige route van zestien kilometer is waarschijnlijk net te zwaar voor de meeste gezinnen. Een babydrager kan een optie zijn, maar als het te heet is, misschien toch ook net te zwaar voor papa of mama. Een alternatief is om de route te lopen vanaf het dorpje Agia Roumeli naar de kloof. En vandaar weer terug. Die route is ongeveer tien kilometer en volgens kenners ook erg mooi.

6x populaire hotels in Cherso, die je niet wil missen:

Hotel smartline Village Resort & Waterpark      Aparthotel Star Beach Village 

Hotel Creta Maris      Hotel Grand Holiday Resort

Hotel Palmera Beach      Appartement Ida Village 1 & 2

Wil jij nog tips delen? Laat ze achter in een reactie!