50 Magische Plekken Op Aarde Die Buitenaards Lijken

Redactie - 29 maart 2016

50 Magische Plekken Op Aarde Die Buitenaards Lijken

Redactie - 29 maart 2016

Er zijn plekken op onze aarde die zo mooi en onwerkelijk zijn dat je bijna niet kunt geloven dat ze echt zijn. Zeeën zo blauw, stranden zo wit en bloemen in de meest felle kleuren! Plekken waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en waar de natuur en de bouwkunsten van de mens tot de verbeelding spreken.

Laat je verrassen door deze 50 magische plekken op aarde, welke vaak sprookjesachtig aanvoelen.

 

1. Hang Son Doong, Vietnam

14-Vietnam-Hang-Son-Doong
Foto: Carsten Peter, National Geographic

Dit is volgens sommige metingen de grootste grot op aarde. Ondanks zijn grote formaat heeft het ontdekken van deze grot op zich laten wachten. Pas in 1991 is de grot gevonden en in 2009 is hij pas volledig in kaart gebracht. Je hebt je als mens nog nooit zo klein gevoeld!

 

2. Taj Mahal, India

42-India-Taj-Mahal

Wanneer je de Taj Mahal ziet moet je waarschijnlijk gelijk aan Aladin denken en zijn mooi Jasmine! Deze prachtige graftombe heeft de vijfde heerser van het Mongolrijk voor zijn vrouw laten bouwen. Het verhaal gaat dat hij vlak voor haar overlijden in haar oor fluisterde: “Ik zal nooit hertrouwen en bouw voor jou een tombe zonder weerga”. Dat eerste kan ik je niet beloven, maar dat tweede is hem toch zeker gelukt!

 

3. Rode Strand, China

06-China-Red-beach

Bij Panjin in China vind je een rood strand. Het is niet het zand of de aarde dat het strand rood kleurt, maar de plant Suaeda Salsa. Deze plant is in het begin van de groeicyclus licht rood gekleurd, des te later in de cyclus des te dieper de rode kleur. Waanzinnig mooi!

 

4. Pamukkale, Turkije

26-Turkije-Pamukkale

Pamukkale betekent ‘kasteel van katoen’. Door het hoge kalkgehalte in het water dat van de terrassen naar beneden stroomt, wordt er ook een hoop kalk afgezet. Dit zorgt ervoor dat de terrassen eruit zien als een ‘kasteel van katoen’. Deze droomplek is gelegen bij Denizli in Turkije.

 

5. Bryce Canyon, Utah32-Utah-Bryce-Canyon

Bryce Canyon wordt ook wel ‘grot zonder dak’ of ‘bos van steen’ genoemd. Dit komt door de steenpilaren (hoodoos) die hier door erosie zijn gevormd. Water en wind bewijzen op deze plek maar weer eens hoe sterk ze zijn.

 

6. Neuschwanstein Kasteel, Duitsland

39-Duitsland-Neuschwanstein-KasteelFoto: MunichCityTours

Alsof Walt Disney ons vergeten was te vertellen dat hij één van de kastelen uit zijn films stiekem heeft nagebouwd in Duitsland, zo sprookjesachtig ziet dit bouwwerk eruit. In werkelijkheid is het kasteel in 1886 gebouwd voor een schuchtere koning en is het kasteel tegenwoordig toegankelijk voor gasten.

 

7. Lake Hillier, Australië

17-Australie-lake-hillier

Mooi roze is niet lelijk. Dat bewijst dit ingesloten zoutmeer in Australië. Het meer bevindt zich op Middle Island, een eiland aan de zuidkust van West-Australië en dankt zijn roze kleur aan de mineralen in het water.

 

8. Tunnel van de liefde, Oekraïne

01-Oekraïne-liefdestunnel

Deze tunnel is drie kilometer lang en wordt door zijn romantische uiterlijk ook wel de tunnel van de liefde genoemd. Veel stelletjes komen hier om een wandeling te maken of om er met het treintje doorheen te rijden. Gerucht gaat dat als je als koppel een wens doet in deze tunnel, deze wens uit zal komen.

 

9. Mount Roraima, Venezuela/Brazilië/Guyana

21-Venezuela-Mount-Roraima

Roraima is de grootste tafelberg van de wereld en heeft een oppervlakte van ruim 90 vierkante kilometer. Op de berg kun je het drielandenpunt van Venezuela, Brazilië en Guyana bezoeken. Ach, ons drielandenpunt is ook best bijzonder!

 

10. Grand Canyon National Park, VS

35-USA-Grand-Canyon

Dit prachtige park is ontstaan door de rivier Colorado. Deze rivier heeft in de loop der jaren de kloven van de canyon gecreëerd. Vooral de immense omvang en de prachtige kleuren maken van de Grand Canyon een magische plek op deze wereld.

 

11. Wisteria-bloementunnel, Japan

10-Japan-Wisteria-bloementunnel

De Kawachi Fuji Tuin in Kitakyushu bezit maar liefst meer dan 150 Wisteria. Deze slingerplanten hebben een prachtige bloesem welke eind juni volop groeit. Door ze via een tunnel-constructie te laten groeien, krijg je deze droomachtige en rustgevende tunnel.

 

12. Bagan, Myanmar

24-Myanmar-Bagan

Deze stad met zijn vele tempels is zo goed bewaard gebleven omdat de bevolking de stad al ontvlucht was voor de oorlog er kwam. Zodoende zijn er geen gevechten in de stad geweest en is deze gespaard gebleven. Prachtig om de bouwwerken, die stammen uit 849, nog zo intact te kunnen bewonderen!

 

13. Zwarte Woud, Duitsland

11-Duitsland-zwarte-woudFoto: Heather Harrenstein

Dit woud bevindt zich in het zuiden van Duitsland en is 160 kilometer lang en 60 kilometer breed. In dit mooie woud heb je vele wandelpaden en historische dorpen en gebouwen. Even helemaal weg van de buitenwereld en toch zo dicht bij huis! Het woud dankt zijn naam aan de kenmerkende donkere naaldbomen die er te vinden zijn.

 

14. Lençóis Maranhenses, Brazilië

47-Bazilie-Lencois-Maranhenses

Dit uitgestrekte duinengebied doet je pas echt inzien dat de Nederlandse duinen stiekem kleiner zijn dan je altijd had gedacht. Er zijn vaste en ‘wandelende’ duinen. De wandelende duinen verplaatsen zich steeds doordat het zand door de harde wind verplaatst wordt.

 

15. Lavendelvelden, Verenigd Koninkrijk

19-UK-Lavendel

Van half juni tot begin augustus staan de lavendelvelden in bloei. Naast de mooie kleur, die je het gevoel geeft alsof je naar een golvende zee kijkt, is de geur in de velden ook erg aangenaam. Een prachtig stukje natuurschoon!

 

16. Petra, Jordanië

37-Jordan-Petra

In een kloof in Jordanië hebben mensen een gehele stad uit steen gehouwen. De stad was het bloeiende middelpunt van handel vanuit onder andere Jemen. Door de rijkdom was de bouw van deze prachtige stad mogelijk. Als je er nu rondloopt vraag je je voortdurend af: hoe hebben ze dat toch gedaan? Het is bijna niet te geloven.

 

17. Salar de Uyuni, Bolivia

03-Bolivia-Salar-de-Uyuni

Dit is met zijn 10.582 vierkante kilometer de op één na grootste zoutvlakte van de wereld. Wanneer er een klein laagje water op de vlakte staat, lijkt het net alsof het één grote spiegel is.

 

18. Snæfellsjökull, IJsland

29-IJsland-Snæfellsjökull

Deze stratovulkaan heeft een hoogte van 1446 meter. Op de vulkaan bevindt zich een permanente gletsjer. Jökull betekent dan ook gletsjer in het IJslands. Neem bij een bezoek wel een dikke jas en goed schoeisel mee!

 

19. Bamboebos, Japan

07-Japan-Bamboo

Eén van de mooiste bossen van de wereld: Kyoto’s Sagano bamboebos. Wandel door het gefilterde licht tussen de metershoge bamboes door en je bent even helemaal afgesloten van de wereld om je heen.

 

20. Sterrenstrand, Malediven

44-Malediven-strand

Dit natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door de algen die in het water zitten. Zij reageren op veranderingen in het water door licht te geven. Prachtig gezicht en ook enorm romantisch! Dat wordt nog eens een strandwandeling.

 

21. Zhangye Danxia, China

22-China-Zhanggye-Danxia

Zhangye heeft een prachtig nationaal geologisch park tot zijn beschikking. Dit park bevat rotsformaties die tijdens het Krijt zijn afgezet. Het lijkt net alsof iemand hier met een potlood alle bergen eens heeft voorzien van kleurrijke strepen, maar het is toch echt moeder natuur die hier voor gezorgd heeft!

 

22. Theevelden, China

12-China-theevelden

China staat bekend om zijn heerlijke theeën en de theerituelen. Maar niet alleen de smaak van de theeën en de verschillende manieren om de thee te bereiden en in te schenken zijn mooie eigenschappen van China. De theevelden zelf zijn ook een lust voor het oog!

 

23. Sheikh Zayed Moskee, Abu Dhabi

31-Abu-Dhabi-Sheikh-Zayed

De bouw van deze moskee duurde maar liefst 11 jaar, van 1996 tot 2007. De moskee wordt gezien als het hart van het geloof in de Verenigde Arabische Emiraten. In de moskee is plaats voor 41.000 (!) mensen.

 

24. Antelope Canyon, VS

16-USA-Antelope-Canyon

Antelope Canyon is een van de weinige toegankelijke slot canyons in Amerika. Een slot canyon is een canyon die is ontstaan doordat water en puin langzaam de groeven hebben uitgesleten. Het lijkt net alsof de rotsen hier golven en bewegen in het licht.

 

25. Wulingyuan, China

27-China-Wulingyuan

Dit gebied in de Hunan provincie in China bestaat uit meer dan 3000 smalle, stenen pilaren waarvan de meeste over de 200 meter hoog zijn. Tussen alle pilaren vind je prachtige meertjes en rivieren.

 

26. Monument Valley, VS

43-USA-Monument-Valley

Wanneer je naar deze valley kijkt zie je gelijk het Amerika dat je uit de westerns kent. Dat is op zich niet zo vreemd, want veel westerns zijn in deze ruige omgeving opgenomen. De kleur van het gesteente en de hoge pieken en diepe dalen geven het geheel een mysterieus uiterlijk.

 

27. Shibazakura bloemen, Japan

15-Japan-Shibazakura-bloemen

Het Takinoue park is ruim 10.000 vierkante meter groot. Tussen mei en juni bloeien de Shibazakura volop en kleurt het park geheel paars/roze.

 

28. Grand Prismatic Spring, Wyoming

34-Wyoming-Grand-Prismatic-Spring

De Grand Prismatic Spring lijkt zo van een schilderij te komen. Het water in deze bron heeft een continue temperatuur van 85 graden en er komt gemiddeld 2000 liter water per minuut uit naar boven. Het water is helder blauw en door de bacteriën die in het water zitten wordt het omliggende land oranje gekleurd. Prachtige natuurkleuren!

 

29. Tulpenvelden, Nederland

02-Nederland-tulpenvelden

Ook ons eigen land kent prachtige plekken. Wanneer de tulpenvelden in bloei staan is het landschap schilderachtig mooi. Vooral bij Zijpe, waar je de meeste tulpenvelden kunt vinden.

 

30. Yosemite Valley, VS

45-USA-Yosemite-Valley

Yosemite Valley staat bekend om zijn kliffen en watervallen. De machtige natuur zorgt voor een mysterieuze omgeving en je kijkt je ogen uit. Het park is gemakkelijk met de auto en met de bus te bereiken, het gehele jaar door.

 

31. Heerstrasse in Bonn, Duitsland

08-Duitsland-Bonner-Altstadt

Deze straat werd bekend nadat verschillende fotografen de prachtige kersenbloesem vast begonnen te leggen. De bloesem is het volst in april en geeft je het idee onder een roze plafond door te lopen.

 

32. Socotra, Jemen

23-Yemen-Socotra

Socotra is een archipel in de Indische Oceaan. Deze typerende boom op het eiland is de Dracaena Cinnabari, een grote parasol achtige boom. Deze boom wordt ook wel drakenboom genoemd en dankt zijn naam aan zijn rode sap waarvan men vroeger dacht dat het drakenbloed was.

 

33. Hitachi Seaside Park, Japan

04-Japan-Hitachi

In dit park kun je het hele jaar door genieten van bloeiende bloemen. Het park is 190 hectaren groot en is vooral bekend geworden van zijn baby-blauwe bloemen, maar daar buiten zijn er genoeg kleuren te bewonderen.

 

34. Ta Prohm, Cambodja

41-Cambodja-Ta-Prohm

In Angkor staat deze tempel uit de 12e/13e eeuw. Nadat de tempel werd verlaten is deze één geworden met het omringende woud. Dit heeft tot gevolg gehad dat het een van de meest bezochte tempels in Cambodja is. Zo vaak zie je immers geen boom op het dak van een tempel staan!

 

35. Oia, Santorini, Griekenland

25-Griekenland-Oia

Op het Griekse eiland Santorini vind je het dorpje Oia. Dit kleine dorp is precies dat wat we bij een Grieks dorp verwachten. Kleine nauwe straatjes en lichte, vaak witte, typische Griekse huisjes.

 

36. Meer Retba, Senegal

18-Senegal-lake-retba

Dit roze meer in het noordelijke deel van Senegal dankt zijn kleur aan de algen die er leven. Daarnaast heeft het meer ook nog eens een zoutgehalte van 40%. Je kunt hier net als op de Dode Zee blijven drijven op het water.

 

37. Naica mijn, Mexico

09-Mexico-Naica-Mijn
Foto: naica.com

Deze mijn heeft bekendheid gekregen door de toevallige ontdekking van seleniet kristallen. Tijdens het delven van onder andere lood, zink en zilver stuitten de mijnwerkers op dit mooie natuurverschijnsel. De kristallen zijn ook te koop, maar pas op met water! Hier lossen ze op den duur namelijk in op..

 

38. Redwood National Park, Californië

28-Californie-redwood-national-park

Dit park herbergt de grootste bomen van de wereld: Coast Redwoods. Deze bomen kunnen meer dan 122 meter hoog worden en een omvang krijgen van maar liefst 7 meter! Naast deze bomen voel je je kleiner dan ooit en neemt je ontzag voor de natuur ongetwijfeld toe.

 

39. Bromo vulkaan, Indonesië

36-Indonesie-bromo-vulkaan

Deze vulkaan bevindt zich op het eiland Java en is één van de drie vulkanen die zich in een zandzee van 8 bij 10 kilometer bevinden. De Bromo vulkaan is de bekendste vulkaan en is daarnaast het voorbeeld van het feit dat vulkanen onvoorspelbaar zijn. In 2004 was er plotseling een uitbarsting die niemand had zien aankomen.

 

40. Korenbloemenvelden, China

20-China-Canola

Als je de prachtige gele korenbloem wilt zien groeien in de velden in China moet je hier tussen februari en maart zijn. Vanaf april is het spektakel jammer genoeg al weer voorbij.

 

41. Tianzi gebergte, China

13-China-Tianzi-gebergte

Wie de film Avatar kent zal zich gelijk in deze plek kunnen vinden. Het lijkt net alsof je op een geheel andere planeet bent in dit door erosie ontstane gebied.

 

42. Noorderlicht, IJsland

40-IJsland-Noorderlicht

Dit is misschien wel het meest bijzondere natuurverschijnsel dat we op aarde kennen. Het noorderlicht ontstaat door uitbarstingen op de zon waarbij deeltjes vrijkomen die zich door het heelal verspreiden. Wanneer deze deeltjes in de dampkring terecht komen, zorgt de energie die vrijkomt door de botsing voor het noorderlicht. Over magisch gesproken!

 

43. Mendelhall ijsgrotten, Alaska

05-Alaska-Mendenhall

Mendelhall is een grote gletsjer in het zuid-oosten van Alaska. De gletsjer is ongeveer 20 kilometer lang en op sommige plekken kun je onder de ijsmassa van de gletsjer komen waar je je in prachtige ijsgrotten kunt begeven.

 

44. Grand Tsingy, Madagaskar

46-Madagaskar-Stone-Forest

Het landschap doet denken aan een enorm bos, maar dan van steen. Jaren en jaren van tropische regen hebben messcherpe punten uit het rotsgebied geslepen. Al ziet het gebied er misschien wat onleefbaar uit, er leven hier veel verschillende soorten apen, vogels en reptielen.

 

45. Poort naar de hel, Turkmenistan

48-Turkmenistan-poort-naar-de-helFoto: Tormod Sandtorv

Deze krater in de buurt van Derweze is bekend geworden door zijn aardgasvuren welke sinds 1971 continu branden. Het ziet er mooi uit, maar de zwaveldampen zijn tot in de verre omtrek te ruiken (geen erg prettige geur). Mocht je de kans hebben in de buurt te komen, dan lijkt het net alsof je recht het hart van de aarde inkijkt.

 

46. Kolukkumalai, India

30-India-Kolukkumalai

Op 2400 meter hoogte bevindt zich deze theeplantage. Het uitzicht is er adembenemend! En natuurlijk produceren ze er ook heerlijke theeën.

 

47. Mu Cang Chai, Vietnam

50-Vietnam-Mu-Cang-Chai-Rijstvelden

Mu Cang Chai ligt 150 kilometer van Sapa op een hoogte van 1000 meter. Deze rijstterrassen hebben een schoonheid waarvan je niet zou denken dat het echt is. De eeuwenoude tradities van het verbouwen van rijst hebben deze prachtige terrassen tot stand gebracht.

 

48. Englischman’s Bay, Tobago

Englishman's Bay

Op dit kleine eiland ligt een mooie, rustige baai. Anders dan aan de westkust van Tobago is het in deze baai niet overspoeld door toeristen. Er bevindt zich één restaurant, één wc voor de mannen en één wc voor te vrouwen. Meer niet. Wat een paradijs!

 

49. Patagonië, Chili en Argentinië

Patagonië

Dit natuurgebied beslaat bijna de gehele zuidpunt van Zuid-Amerika. Het is een aaneenschakeling van natuurlijk schoon! Van prachtige pieken tot gletsjers, zeker een aanrader voor de liefhebber van woeste natuur.

 

50. Dodevlei, Namibië

Dodevlei

Deze witte kleivlakte bevindt zich tussen een aantal van de hoogste duinen ter wereld. Het water wat ooit op deze vlakte aanwezig was is al honderden jaren verdwenen. De bomen die er eens leefden zijn nu dood en hun skeletten staan er al meer dan 900 jaar! Een bijzondere, soms wat spookachtige, plek.

Ben jij op één van deze adembenemende plekken op aarde geweest?

Of ken je zelf nog een plek die absoluut niet in dit rijtje mag ontbreken?

Laat het ons weten in de comments hieronder!