10x shopfun in Duitsland

Redactie - 5 maart 2017

10x shopfun in Duitsland

Redactie - 5 maart 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Lekker gluren door etalages van de leukste winkels, wie houdt daar nou niet van? Zie jij jezelf al lopen in zo’n leuke Duitse stad, met onder elke arm minstens vijf tasjes met je nieuwste aankopen? In één van deze tien leuke shopsteden in Duitsland, moet dit beeld zeker werkelijkheid worden. Laat die kassa’s bij de Oosterburen maar rinkelen!

1. Heerlijk Hamburg

Deze prachtige stad heet eigenlijk de Vrije en Hanzestad Hamburg, want deze stad was vroeger al een handelsstad. Niet alleen de ligging aan de noordkant van de rivier de Elbe is prachtig, ook op shopgebied kun je hier helemaal los. In de Mönckebergstrasse vind je mooie Hamburgse warenhuizen. Voor leuke winkeltjes en restaurantjes aan het water, loop je naar de Lebendiger Jungfernstieg. Ben je meer van de kleinere boetiekjes? Ga dan naar Sint Pauli, dit wijkje zit er namelijk vol mee! Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan kun je even binnen gluren bij de Hamburger Kunsthalle.

2. Bewogen Berlijn

Metropool Berlijn is een mekka voor shoppers. Laat de geschiedenis even voor wat het is en haal je hart op in KaDeWe (Kaufhaus des Westen). Van beddengoed tot tassen: je vindt hier allerlei fijn spul. Absoluut trendy is stadsdeel Mitte. In de gezellige straatjes rondom Scheunenviertel en Hackesche Höfe is het vintage-kleding en ander tweedehands spul dat de klok slaat.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/stedentrip-berlijn-top-5-hotels/”]

3. Mooi München

Winkelen in München is alsof je winkelt in een openluchtmuseum. In de historische straatjes in het stadscentrum – zoals de straten rondom het centrale Marienplatz. De Kaufinger Strasse is de bekendste winkelstraat van deze prachtige stad. Vereer ook even winkelgalerij Fünf Höfe met een bezoekje!

4. Knotsgek Keulen

Of je nou een designer-freak bent, of juist meer mainstream: Keulen is the place to be! Het voordeel van deze stad is dat het iets dichter bij ons landje ligt. Keulen wordt in één adem genoemd met de Hohe Straße en de Schildergasse. Dit zijn dé twee winkelstraten. Bij slecht weer kun je terecht in één van de vele overdekte winkelcentra. Hoe fijn!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/blog/stedentrips/citytrip-duitsland-stedentrip/”]

5. Daverend Düsseldorf

De Duitse stad Düsseldorf is niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan winkelen. Lees toch maar even verder, want je kunt hier namelijk uitstekend shoppen! Zorg wel dat je een fiets huurt, want de winkels liggen in verschillende wijkjes. Ga bijvoorbeeld naar Bilk, Derendorf en Altstad. Of ga naar één van de leuke markten, zoals de wekelijkse markt vol lekkernijen, de Carlsplatz market.

6. Nieuwkomer Neurenberg

Deze Zuid-Duitse stad stikt van de torens, geef je ogen dus maar goed de kost tijdens het shoppen! Deze stad staat bekend om de tientallen schoenzaakjes, dus mocht je in schoenennood zitten: dan ga je naar Neurenberg! In winkelstraat Breite Gasse zijn zowel grote ketens als kleine winkels. Leuk voor de kids: vlakbij Neurenberg ligt het Playmobil Funpark. Hoezee!

[article href=”http://www.zoover.nl//blog/?p=67707″]

7. Lustvol Leipzig

Leipzig ligt op zo’n zes uur rijden van Utrecht, maar toch ben je hier in een heel andere wereld. In deze gezellige studentenstad stond de wieg van Johann Sebastian Bach en het was de studiestad van bondskanselier Angela Merkel. Naast je vergapen aan alle historische pracht en praal, kun je in Leipzig heel fijn geld uitgeven aan spullen. Onder het treinstation van Leipzig bevindt zich een enorm winkelcentrum met meer dan 140 winkels; jouw dagje Leipzig kan dus niet beter beginnen!

8. Dynamisch Duisburg

Zoek je het qua winkelen wat kleiner, dan is Duisburg the place to be. Hier is het qua aanbod wat meer what you see, is what you get. Met de prachtige dierentuin Aquazoo aan de rand van de stad en een havengebied vol gezellige restaurants en cafés, is Duisburg ideaal om shoppen te combineren met je gezin. De meeste winkels kun je binnenlopen in de Königstrasse en de aangrenzende Kuhstraße en Münzstraße.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/blog/stedentrips/citytrip-duitsland-stedentrip/”]

9. Beregezellig Bremen

We houden het nog even klein met sprookjesachtig Bremen. Hoe fijn om allerlei Duitse winkeltjes op loopafstand van elkaar te hebben? Dan heb jij tussen al dat geshop door meer dan genoeg tijd om te genieten van een lekkere heisse choco mit rahm. In Das Viertel hobbel je langs leuke boetiekjes en hippe eettentjes. Kijk goed om je heen, want je ziet hier veel streetart!

10. Duizelingwekkend Dresden

Dresden bestaat uit Neustad en Altstad; het oude en nieuwere gedeelte. Vroeger sierden nog allerlei marktkraampjes de Altmarkt, tegenwoordig tref je hier de Altmarkt-Galerie. Als je daar niet volgeladen met nieuw spul vandaan komt, weten wij het ook niet meer. Wil je lekker buiten winkelen, dan ga je naar de Prager Straße.

Sta jij al helemaal in de startblokken? Boek dan snel passende accommodatie op Zoover!